CREATING CREATORS SINCE 1993

Fredag den 25 augusti firar vi på LBS Kreativa Gymnasiet att vi funnits i hela 30 år. Sedan 1993 har vi utbildat framtidens kreatörer och varit en plats för de som vill odla sin kreativitet och omges av de med samma intressen.

Under jubileumsdagen kommer cirka 5 000 elever och lärare fira på LBS alla skolor runt om i landet. Förutom firandet med tjo, tjim och tårta hålls även en intern tävling för alla LBS elever. Tävlingen går ut på att skapa en 3D karaktär för att uppmärksamma 30 årsdagen.

LBS NU OCH I FRAMTIDEN

LBS startade i Varberg 1993 som Ljud och Bildskolan. Idag finns det totalt 18 gymnasieskolor, från Malmö i Skåne till Örebro i Närke.

– Vi har utbildat framtidens kreatörer i 30 år och alltid legat i framkant med våra utbildningar. Jag ser verkligen fram emot att få fira detta tillsammans med våra elever och lärare, säger Fredrik Ogell, skolchef för LBS Kreativa Gymnasiet i Sverige.

Men nu ser vi också framåt. LBS vill fortsätta utbilda framtidens kreatörer, spelutvecklare och speldesigners.

– Om man vill utveckla sin kreativa talang och samtidigt utbilda sig inom en spännande bransch där behovet av arbetskraft fortsätter att växa så är spelbranschen verkligen något att satsa på. Många svenska spelutvecklare av rang har startat sin karriär med en utbildning från LBS i bagaget och det är vi förstås stolta över. Vi kommer att spetsa vårt erbjudande men också bredda mot nya nationella program. Det kreativa, upplevelsen och skapandet, kommer att vara framträdande i samtliga program även i framtiden, säger Fredrik Ogell.

Elev pratar om speldesign på projektorn.

TIDSLINJEN

  1. Ljud och Bildskolan (LBS) startar i Varberg

  2. LBS startar Sveriges första utbildning i Interaktiv Multimediaproduktion

  3. LBS startar Sveriges första utbildning i Databasdriven Webbpublicering

  4. LBS startar Sveriges första utbildning i Utveckling av Intranät

  5. LBS startar Sveriges första utbildning i Audio och Video på Webben

  6. LBS vinner Ernst & Young’s pris “Årets Entreprenör i Halland”

  7. LBS elever deltar för första gången i Global Game Jam

  8. LBS startar e-sport

  9. LBS Helsingborg tar silvermedalj i skol-VM i e-sport

  10. Svenska e-sportsförbundet röstas in i Riksidrottsförbundet

Läs fler nyheter