Elever deltar i en e-sporttävling.

COACHEN SAMUEL SAMMANFATTAR E-SPORT AWARDS 2022

Samuel Martinsson är lärare i e-sport på LBS Helsingborg och arrangör för årets event och liga, här berättar han om året, den stora finalen och priserna som delats ut.

Årets upplaga av LBS E-Sport Awards är över, och priser för över 50 000 kr har delats ut till våra underbara elever.

Under tre månader har våra skolor som erbjuder e-sport som inriktning mött varandra en gång i våra ligor – LBS E-sport League. Alla skolor har haft två lag, ett lag i spelet Counter-Strike: Global Offensive samt ett lag i spelet League of Legends. Jag som initiativtagare till projektet tycker att ligan fungerade väldigt bra och resultatet blev över all förväntan. Jag skapade ligan så att ettor, tvåor och treor skulle komma närmare varandra på våra skolor och så att våra elever skulle få känna känslan av att spela lagspel och utvecklas – som spelare, personligt och i grupp. Totalt använde jag mig av 25 elever på LBS Helsingborg vilket skapade en väldigt fin känsla på skolan (13 i CS och 12 i LoL).

Årets upplaga av E-sport Awards arrangerades på Inferno Online i Malmö, ett internetcafé med ungefär 140 datorer. Vi prydde hela lokalen med våra färger, cyan och grått, samt hade en VIP-avdelning för eleverna, där de fick en goodiebag och där alla pokaler och priser fanns. Först ut var League of Legends 13.00 följt av CS:GO 16.00.

Eventet var en succé i mina ögon. Vi hade besökare från övriga skolor från hela södra Sverige, Göteborg, Kristianstad, Malmö, Halmstad och Helsingborg. Jag skulle uppskatta att Helsingborgeleverna var omkring 30-40 stycken inklusive deras föräldrar. Min uppfattning var också att alla deltagare och besökare hade väldigt trevligt. Vad jag hörde från eleverna fick dem en grym upplevelse!

League of Legends

Finalen vanns av Stockholm Norra. De körde fullständigt över storfavoriten Halmstad i finalen, i intervjun efter så berättade en elev från Stockholm att det var väl förberedda och det märktes. Stockholm Norra bestod av följande personer:

Stockholm Norra

Nicklas ”Waall” Wall

William ”K5 Jordnöt” Andersson

Kevin ”Suyukii” Lopez

Niklas ”Razedo” Johansson

Simon ”RDE Emerald” Ahnström

Coach-Personal: Evert ”Almostpanda” Holmsen

Counter-Strike

Finalen var en jämn drabbning mellan Helsingborg och Göteborg, där Helsingborg drog längsta strået och var snäppet vassare. Resultatet blev 2-1 till Helsingborg där första banan var väldigt jämn och kunde sluta hur som helst, andra kartan var Göteborg överlägsna och tredje kartan var Helsingborg snäppet vassare. De elever som representerade Helsingborg var:

LBS Helsingborg

Enok “n0cke” Hellebro

Charlie “Cham” Alhm

William “Maccey” Persson

Mattis “Maddis” Johansson

Pontus “kentan” Gustson

Coach-elev: Viktor “Viggen” Fornbacke

Individuella priser

Vi delade också ut individuella priser till de elever som skött sig extra bra under läsåret. Årets MVP CS:GO, Årets MVP LoL, Årets Ledare och Årets Kompis.

Årets MVP CS:GO – Charlie “Cham” Alhm – Helsingborg

”Årets MVP CS:GO – Cham – LBS Stjärna, spelaren som troligtvis har mest potential på LBS just nu. Ett mekaniskt monster som har en bra förståelse för hur spelet spelas. Förra året så lade han ner sin själ i spelet med deathmatch och analys, detta året har han hittat en balans i sitt spel och jag som coach känner att han har växt, som spelare och som person. Han kör IGL-rollen tillsammans med N0cke och trots det så lägger han toppfrag efter toppfrag. Med honom i laget ser jag Helsingborg som favoriter i finalen, tack vare hans mentalitet, känslosamma sida och sin taktiska förmåga. Jag tror vi ser en stjärna födas och jag tror vi kommer få se mycket av honom på lördag, och hur han hyllas i chatten.”

Årets Kompis – Mattis “Maddis” Johansson – Helsingborg

”Årets kompis Maddis – Mattis Johansson började på LBS Helsingborg i höstas. En charmig grabb med en förståelse för hur man skapar kontakter. Tack vare sin goda förmåga fick han chansen att spela Skol-SM och senare Skol-VM med Helsingborgs bästa spelare och han fick möta Sveriges och världens bästa ungdomar. Han växer för varje dag som går, han streamar, och han har fått årskurs ett och två att ”hänga” på fritiden för att bara spela ett random spel och ta det lugnt. Han är länken emellan. Inte nog med det så har han en väldigt god spelförståelse för att enbart gå i årskurs ett. Han är en lagspelare, med lite för stort ego ibland. När vi var i Ukraina så droppade han 40 bomb mot spelare som har närmre 4000 ELO medan han själv hade 1650. Han bryr sig inte vem han möter utan han levererar ändå och försöker sprida glädje i laget. Han är en riktig kompis och hans före detta lärare kallar honom guldpojken!”

Årets MVP LoL – Niklas ”Razedo” Johansson – Stockholm Norra

”Årets MVP LoL – Niklas ”Razedo” Johansson. Han har inte bara roleswappat från midlane till bottom för laget, han har också sett till att all träning, all förberedelse och alla games har varit i tid och ordentligt utförda. Han pushar laget och tar en svagare roll i spelet för att hjälpa laget vinna. I matcherna ser han till att alla är redo och väl förberedda på vad de ska göra. En spelare som presterade otroligt bra under tuffa tider samtidigt som han ledde laget!”

Årets Ledare – Jesper “Ziren” Westman – Halmstad

”Jesper har varit en bra ledare under ligans gång. Han har hypercarriat gamesen, samtidigt som han byggt upp en spelplan kring sig själv som gjorde att Halmstad vann alla matcher i ligan och slutade på första plats. Han har också bidragit med en positiv inställning till laget och skolan.”

Coachen Samuel.