×
 

Hoppa till innehållet

OM LBS STOCKHOLM NORRA

LBS Kreativa Gymnasiet Stockholm Norra finns i kreativa och fräscha lokaler bara ett stenkast från Vasastan, på Tomtebodavägen 3A i Solna. Hos oss får du hänga med proffsiga och engagerade lärare som alla gör sitt bästa för att du ska nå dina mål och drömmar. Vi tror att du skulle trivas och hoppas att du även du vill bli en LBS:are och plugga på något av de spännande, högskoleförberedande program vi erbjuder.

Närhet till branschen

I Stockholm och Solna finns mängder av möjligheter för oss att integrera utbildningen med såväl e-sport som spelbranschen, det gör vi genom både studiebesök och föreläsningar och vi använder oss av den senaste tekniken. Här kommer du att få en gymnasieutbildning av hög kvalitet samtidigt som du ges en unik möjlighet att förverkliga dina drömmar om en karriär inom grafik-, webb-, e-sports- eller spelbranschen.

E-sport

LBS Stockholm Norra är en framgångsrik e-sportskola. Våra e-sportare har vunnit LBS league och skol-SM flera år i rad. Vi är ledande i spelet Valorant och CS.

Det händer hos oss

För oss är trygghet och gemenskapen på skolan viktig och att vi gör roliga saker tillsammans. En gång per termin så anordnar vi LAN där vi förutom att spela, har olika rum med andra aktiviteter, såsom brädspel, biorum, VR rum och annat kul. Vi har också flertalet olika klubbar på skolan där elever med liknande intressen umgås.

På LBS Stockholm Norra vill vi att du ska känna en trygghet och en glädje till skolan. En skola där du kan vara precis som du vill.

Elever gör en high-five i e-sport-salen framför två datorer.
 • Det är alltid en glad och trevlig miljö att befinna sig i. Det finns alltid rum att hänga i och saker att göra med vänner.

  Love Åk 2, Spelutveckling

VANLIGA FRÅGOR

Här har vi samlat vanliga frågor och svar om vår skola. Har du andra frågor är du varmt välkommen att kontakta oss.

 • Estetiska programmet med inriktningen spelgrafik hade år 2022 en medianpoäng på 210 och en antagningsgräns 175 poäng.

  Estetiska programmet med inriktningen spelgrafik hade år 2021 en medianpoäng på 215 och en antagningsgräns 182.5 poäng.

  Estetiska programmet med inriktningen e-sport hade år 2022 en medelpoäng på 210 och en antagningsgräns på 167.5 poäng.

  Estetiska programmet med inriktningen e-sport hade år 2021 en medianpoäng på 225 och en antagningsgräns 177.5 poäng.

  Kom ihåg att meritpoängen kan ändras från år till år beroende på hur många som söker programmet och vad för betyg de har!

 • Teknikprogrammet med inriktningen systemutveckling hade år 2022 en medelpoäng på 205.

  Teknikprogrammet med inriktningen systemutveckling hade år 2021 en medianpoäng på 205.

  Kom ihåg att meritpoängen kan ändras från år till år beroende på hur många som söker programmet och vad för betyg de har!

 • Vet du redan att vill söka till oss så gör du så här när antagningen öppnar:

  Logga in med hjälp av ditt lösenord på Gymnasieantagningen.
  *Välj vår skola, programmet du vill läsa samt inriktning.
  *Bor du utanför Stockholms län kan du behöva en sökkod. Den hittar du på varje inriktningssida för den utbildningen du är intresserad av.
  Vill du veta mer eller få hjälp med att söka får du gärna höra av dig till rektor eller SYV på skolan. Du kan också kontakta din SYV på grundskolan för att få hjälp med ansökan.

 • I elevhälsan ingår bland annat kurator, specialpedagog och skolsköterska. Beroende på vilket sorts stöd en elev kan komma att behöva, har man möjlighet att kontakta någon av dessa personer. Utifrån det görs en bedömning på hur vi kan gå vidare på bästa sätt.

 • Ja, alla elever får låna en PC under de tre skolåren. Vid studenten brukar det finnas möjlighet att köpa loss datorn. Datorn är utrustad med alla program som behövs för undervisningen och som används i branschen.

 • En vanlig dag kan börja 08.30 och sluta klockan 16. Sedan är inte alla dagar så långa. Vissa dagar börjar man lite tidigare och slutar tidigare och vissa dagar börjar man senare och slutar lite senare.

 • Det brukar vara kommunen som avgör om du har rätt till busskort eller inte. Regeln brukar vara att du måste bo minst 6 KM från skolan för att ha rätt till SL-kort.

 • Ja, skolan har en egen matsal där lunchen serveras varje dag.

 • Vi har idrott i skolans idrottssal som ligger precis i närheten av skolan.

 • Efter att du får din preliminära gymnasieantagning på våren har du möjlighet att göra ändring i din gymnasieansökan. Varje region har olika datum för när du kan göra denna ändringen, perioden kallas för omval. Om du vill ha hjälp med att ändra om i ditt tidigare gymnasieval rekommenderar vi dig att du vänder dig till din SYV på din grundskola.

 • Vill du räkna ut vad du har för meritvärde kan du göra det på Gymnasiekoll.se. Där finns en räknare som enkelt hjälper dig att räkna ut din meritpoäng. Du kan även läsa mer om vad meritvärde är på sidan.

 • Förutom behörighetskraven finns inga lägsta krav på poäng för programmen, utan det beror på vilka andra som söker det året. På en utbildning med t.ex. 30 platser kommer de 30 med högst poäng in. Medelpoängen är medelvärdet av meritpoängen de 30 personerna har. Antagningsgräns är den lägsta poäng någon kom in på det året.

 • Du kan kontakta vår rektor eller studievägledaren för frågor om att byta till oss.

 • Ja, LBS Kreativa Gymnasiet är en fristående skola som ägs av AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag. Totalt driver AcadeMedia drygt 140 gymnasieskolor i Sverige.

  Vad är en friskola?

  En friskola drivs av en annan ägare än en kommun eller ett landsting. Alla AcadeMedias friskolor är helt kostnadsfria. Alla har möjlighet att söka till en friskola, oavsett var man är folkbokförd. Ansökan och antagning av elever sker på samma sätt som på en kommunal skola. Friskolan har samma rättigheter och skyldigheter som andra skolor, vilket till exempelvis innebär att de, bland annat, följer skollagen när det gäller betygssättning.

 • LBS är en förkortning för Ljud- och Bildskolan.

 • Ja, både Estetiska programmet och Teknikprogrammet ger högskolebehörighet och möjligheten att studera vidare på universitet och högskola efter studenten. Under gymnasietiden ges även två individuella val där man kan bredda sin behörighet genom att exempelvis lägga till en kurs i matematik eller språk.

VÅRA AWARDS

 • LBS E-SPORT AWARDS

  Varje år hålls LBS E-sport League som slutligen avgörs under E-sport Awards. Lagen får vara proffs för en dag medan de slåss om medaljerna.

  LBS e-sport awards logga.
 • LBS GAME AWARDS

  Ett event där vi hyllar våra spelgrafiker och spelutvecklare. Bidrag lämnas in till en jury som på kvällen för eventet korar vinnarna.

  LBS game awards logga.

MASTERCLASS

Masterclasses är det vi kallar våra gästföreläsningar, workshops och möten med branschen. Vi bjuder in personer som arbetar i eller studerar mot branscher relaterade till våra utbildningar. På så vis får du som elev inblick i arbetslivet och verklighetsförankring i din utbildning.

Elev står och pratar framför klassen och presenterar ett spel på storbildskärm.