En grupp elever håller om varandra och tittar in i kameran.

Skarpa uppdrag för foto- & filmelever i Helsingborg

Under handbolls VM i Helsingborg 2023 finner vi foto- och filmelever från LBS Helsingborg i kulisserna! De har nämligen fått i uppdrag att agera content managers för eventets sociala mediekanaler.

Under hösten har eleverna antagit uppdraget att nå ut till barn och ungdomar med det uppiggande budskapet #aimtoexcite.

Projektet, som genomförs i samarbete med Handbolls VM för damer i Helsingborg och Helsingborg Arena, involverar ett direkt samarbete med marknadskoordinatorer för att skapa engagerande material specifikt riktat mot den yngre målgruppen. Denna grupp, som spenderar stora delar av sin tid på plattformar som TikTok och Instagram, har blivit huvudmålet för elevernas kreativa kampanj i syfte att uppmärksamma att Helsingborg anordnar ett stort VM för första gången.

Anton Hartsmar-Jörgensen, Nils Fogelström, Emma Rosenberg, och Julia Erlandsson-Perfekt har tagit på sig rollen att dokumentera och marknadsföra Handbolls VM:s maskot, Vilje. Vilje, en bedårande ekorre, har varit på olika uppdrag, inklusive halloweenpyntning och en resa till Danmark där barn på höstlovet fick testa på handboll i en "Lilla VM"-upplevelse. Kolla gärna in de äventyr som eleverna dokumenterar på Viljes inofficiella TikTok-konto nedan.

Handbolls-VM för damer kickar igång den 30 november i Helsingborg, och värdskapet delas mellan flera städer och länder, inklusive Göteborg, Herning (Danmark), Fredrikshamn (Danmark), Stavanger (Norge), och Trondheim (Norge).

Läs fler nyheter