Eleverna skapar, samverkar och inspireras

Under hela vecka 7 så hade vi schemabrytande aktiviteter som vi kallade för Profilvecka. Syftet var att jobba mer likt branschen och låta eleverna inspireras av varandra och vara ännu mer kreativa tillsammans.

På LBS i Trollhättan har eleverna nyss avslutat en intensiv och minnesvärd vecka, känd som Profilveckan, där kreativitet, samarbete och företagsanda stod i centrum. Under denna vecka, som ägde rum under vecka 7, samlades elever från olika årskurser och profiler för att arbeta tillsammans på spännande projekt som liknar verkliga arbetsuppgifter inom sina intresseområden.

Eleverna på Teknikprogrammet med profilen Spelutveckling, tillsammans med elever som läser Spelgrafik på det Estetiska programmet, bildade spelföretag med uppdraget att skapa ett spel under veckan. Musik skapades av eleverna inom Musikproduktion och reklam designades av eleverna inom Grafisk Design, som också formade egna företag och reklambyråer.

Fokus för eleverna på profilen E-sport var att förbättra sin fysiska kondition samt sina färdigheter i populära spel som Valorant, CS2 och League of Legends. De arbetade även med att skapa stream overlays och avslutade veckan med en spännande livestream med matcher mellan eleverna.

En av veckans höjdpunkter var skapandet av en musikvideo, där elever från olika profiler, inklusive Musikproduktion och Film & Foto, samarbetade för att producera en låt och en tillhörande video. 

Eleverna har gett en överväldigande positiv respons på Profilveckan, där de framhåller möjligheten att utveckla sina idéer baserat på andras koncept och att få arbeta med sina intressen på ett mer företagsliknande sätt. Många har också betonat värdet av att träffa nya vänner från andra profiler och årskurser, vilket har bidragit till en starkare gemenskap och ömsesidig förståelse bland eleverna.

LBS Trollhättan är stolta över att kunna erbjuda sådana unika och engagerande lärandemöjligheter för sina elever. Profilveckan är ett utmärkt exempel på hur skolan främjar samarbete, kreativitet och entreprenörskap, vilket rustar eleverna för framtida framgångar både inom sina valda branscher och som individer. 

Dator med spelutveckling.

Läs fler nyheter