Hackathon med företaget Consid

I november arrangerade företaget Consid i Trollhättan i samarbete med Coca-Cola i Sverige ett hackathon. Vi hade flera lag med från alla årskurser från teknikprogrammet. Lagens utmaning var att utveckla en algoritm som bidrar till en mer hållbar framtid för konsumtion av drycker, med fokus på hållbara påfyllningslösningar för Coca-Cola.

Företaget Consid i Trollhättan arrangerade i november sitt årliga hackathon, Considition 2023, och vi hade med flera lag från alla årskurser från teknikprogrammet. Ett hackathon är en evenemangsform där deltagare, ofta programmerare, designers och andra tekniskt kunniga personer, samlas för att samarbeta intensivt och kreativt under en kort tidsperiod för att lösa specifika problem eller skapa innovativa projekt. Evenemanget kan ha ett specifikt tema eller fokus, som till exempel hållbarhet, artificiell intelligens, hälsa eller sociala utmaningar.

I år samarbetade Consid med Cocal-Cola i Sverige. Utmaningen till lagen var att utveckla en algoritm som bidrar till en mer hållbar framtid för konsumtion av drycker, med fokus på hållbara påfyllningslösningar. Ett av Coca-Colas senaste projekt i Sverige för att minska miljöpåverkan är inriktat på att implementera påfyllningslösningar i bland annat närbutiker och bensinstationer. Med ändrade konsumtionsmönster kan mängden förpackningar – och därmed dess koldioxidavtryck – minskas.

Eleverna programmerade i Consids fina lokaler och fick värdefulla erfarenheter i programmering för att utveckla sig ännu mer. Ett av våra lag kom på plats 28 av 67 lag och vann 100 dollar. Vi är gärna med nästa år igen!

Läs fler nyheter