×
 

Hoppa till innehållet

Om LBS Trollhättan

LBS Kreativa Gymnasium Trollhättan är skolan för dig som vill följa ditt intresse, utmana dig själv, vara kreativ och samtidigt få möjligheten att plugga vidare efter gymnasiet.

Vår skola ligger i centrala och kreativa lokaler, nära torget i en stor byggnad som har ett kulturhistoriskt värde för staden. Byggnaden ligger precis bredvid kanalen och lokalerna är nyrenoverade och har anpassade salar med den senaste tekniken. Du hittar skolan på Österlånggatan 55.

Aktiviteter hos oss i Trollhättan

Vi har samarbete med olika företag i området inom våra olika inriktningar. Det betyder att du får en verklighetsförankrad utbildning och närhet till branschen redan under studietiden. Varje läsår avslutas även med en gala där vi belönar fina prestationer inom alla inriktningar. Hela skolan samlas i en konserthall och galan arrangeras av treorna på det estetiska programmet.

Vår gemenskap

Eleverna uppskattar att vi är en liten och familjär skola där de känner sig trygga och har nära relationer med klasskompisar och lärare. På skolan finns det också en elevkår som har aktiviteter för att eleverna ska trivas ännu mer!

Varmt välkommen till LBS gymnasium i Trollhättan!

Elever leer mot kameran och ritar tillsammans vid ett bord.
 • Jag älskar gemenskapen. Vi elever och lärare blir som en familj och de bryr sig om oss så mycket och man kan få stöttning och prata med dem om allt.

  Alice åk 3

Vanliga frågor

Här har vi samlat vanliga frågor och svar om vårt gymnasium. Har du andra frågor är du varmt välkommen att kontakta oss.

 • 2024 hade Estetiska programmet med inriktning Estetik och media en antagningsgräns på 130 poäng.

  2024 hade Estetiska programmet med inriktning Bild och formgivning en antagningsgräns på 127.5 poäng.

  2024 hade Estetiska programmet med inriktning Musik en antagningsgräns på 162.5 poäng.

  Kom ihåg att meritpoängen kan ändras från år till år beroende på hur många som söker programmet och vad för betyg de har!

 • 2024 hade Teknikprogrammet en antagningsgräns på 140 poäng.

  Kom ihåg att meritpoängen kan ändras från år till år beroende på hur många som söker programmet och vad för betyg de har!

 • Vet du redan att vill söka till oss så gör du så här när antagningen öppnar:

  * Logga in med hjälp av ditt lösenord på www.fyrbodal.indra2.se
  * Välj vår skola, inriktning och program.
  *Ibland kan du behöva en sökkod. Den hittar du på varje inriktningssida för den utbildningen du är intresserad av.
  Vill du veta mer eller få hjälp med att söka får du gärna höra av dig till rektorn eller SYV på skolan. Du kan även kontakta din SYV på grundskolan.

 • Ja, alla elever får låna en PC under de tre skolåren. Vid studenten brukar det finnas möjlighet att köpa loss datorn. Datorn är utrustad med alla program som behövs för undervisningen och som används i branschen.

 • Våra scheman skiljer sig från dag till dag, vissa dagar börjar man lite tidigare och slutar tidigare och andra dagar börjar man senare och slutar lite senare.. Man kan börja som tidigast 08.30 och sluta som senast klockan 16.

 • Skolan hanterar inte busskorten utan det gör respektive hemkommun så det är dit man vänder sig för ansökan om busskort.

 • Ja, vi har en egen matsal där lunchen serveras varje dag och vegetariska alternativ finns.

 • Majoriteten av idrotten är förlagd på Fitness24seven som ligger på torget. Teorin läggs på skolan. En annan är Innovatumhallen på Innovatumområdet som används för bollsporter. Sen är vi utomhus i närmiljön och  då använder vi Fitness24sevens omklädningsrum.

 • Vi finns på ÖSTERLÅNGGATAN 55, i Trollhättan. 

 • Skolan ligger på gångavstånd till Drottningtorget där många bussar passerar och Resecentrum där alla bussar och tåg utgår ifrån.

 • LBS är en förkortning för Ljud- och Bildskolan.

 • Ja, både Estetiska programmet och Teknikprogrammet ger högskolebehörighet och möjligheten att studera vidare på universitet och högskola efter studenten. Under gymnasietiden ges även två individuella val där man kan bredda sin behörighet genom att exempelvis lägga till en kurs i matematik eller språk.

VÅRA AWARDS

 • LBS E-SPORT AWARDS

  Varje år hålls LBS E-sport League som slutligen avgörs under E-sport Awards. Lagen får vara proffs för en dag medan de slåss om medaljerna.

  LBS e-sport awards logga.
 • LBS GAME AWARDS

  Ett event där vi hyllar våra spelgrafiker och spelutvecklare. Bidrag lämnas in till en jury som på kvällen för eventet korar vinnarna.

  LBS game awards logga.

MASTERCLASS

Masterclasses är det vi kallar våra gästföreläsningar, workshops och möten med branschen. Vi bjuder in personer som arbetar i eller studerar mot branscher relaterade till våra utbildningar. På så vis får du som elev inblick i arbetslivet och verklighetsförankring i din utbildning.

Elev står och pratar framför klassen och presenterar ett spel på storbildskärm.