×
 

Hoppa till innehållet

TE4 GYMNASIEINGENJÖR I STOCKHOLM GAME CREATOR

TE4 är ett fjärde påbyggnadsår till Teknikprogrammet som leder till examen som Gymnasieingenjör. Det är en ettårig spetsutbildning som kombinerar avancerade kurser med praktik på företag i branschen. Kort sagt är det en möjlighet att under ett fjärde gymnasieår skaffa sig de kunskaper, praktiska färdigheter och branschkontakter som behövs för en framgångsrik karriär inom datorspelsbranschen och möjligheten till jobb direkt efter examen.

Utbildningen är utformad av LBS i samarbete med andra utbildare inom spelutveckling, samt både små och stora etablerade datorspelsföretag i regionen. Eftersom innehållet i utbildningen är utformat i samarbete med arbetsgivare kan vi garantera att de kunskaper och färdigheter man utvecklar under TE4 är relevanta och konkurrenskraftiga.

Några av våra samarbetspartners är:

The Game Assembly, Malmö – Sveriges största och mest framgångsrika eftergymnasiala utbildning inom datorspelsutveckling

Future games

Elev skissar i ett ritprogram på en ritplatta.

OM ETT FJÄRDE TEKNIKÅR

 • Obligatoriska kurser att läsa på TE4 (programgemensamma ämnen):

  • Gymnasieingenjör i praktiken, 200p
  • Examensarbete, 100p

  Profilspecifika kurser, Design- och produktutveckling, 600 poäng:

  • Produktionsfilosofi 1, 100p
  • CAD specialisering, 100p – Branschen önskar sig ökade kunskaper om programmering med inriktning 3D-grafik och animering
  • Teknik specialisering, 100p – Kursen kommer att inriktas på vidare färdigheter inom programmering med speciellt fokus på datorspelsbranschen 
  • Konstruktionsteknik, 100 poäng
  • Produktionsutveckling 1, 100 poäng
  • Tillämpad programmering, 100 poäng

  = Sammanlagt 900 poäng

 • Är du under 20 år har du rätt till studiebidrag (som på gymnasiet). Har du fyllt 20 år finns möjlighet att finansiera studierna med studiemedel från CSN. Här kan du hitta information om hur du ansöker om studiemedel hos Centrala studiestödsnämnden, CSN

 • TE4 på LBS är öppet för ansökan för alla elever som har examen från Teknikprogrammet med inriktning Design och produktutveckling. Du kan ansöka från och med sista terminen på gymnasiet, till och med det kalenderår då du fyller 22 år, vilket gör att det är möjligt att söka även om du haft studieuppehåll, eller gått en annan utbildning. Intaget är rikstäckande vilket betyder att du kan läsa i en annan stad än den du bor i idag. De skolor som som erbjuder TE4 är LBS Halmstad, Nyköping och Stockholm Södra.

 • Just nu kollar vi intresset av att gå ett fjärde år hos oss, om tillräckligt många vill gå TE4 kommer vi att starta till hösten 2024. Det är därför viktigt att du som är intresserad fyller i ett formulär och svarar på några frågor. Formuläret är inte på några sätt bindande utan endast en intressekoll. Vi vill också gärna att du som inte är helt intresserad svarar på formuläret. Du hittar formuläret här.

 • Förutom praktisk arbetslivserfarenhet i form av 10 veckors praktik kommer du som elev på TE4 studera branschspecifik matematik, avancerad programmering, 3D-grafik och datalogi samt få teoretiska och praktiska kunskaper i entreprenörskap, företagande och produktutveckling med relevans för spelbranschen. Som elev kommer du också att, i samråd med en personlig handledare, utföra ett datorspelrelaterat examensarbete.

ÄR DU INTRESSERAD?

Just nu kollar vi intresset av att gå ett fjärde år hos oss, om tillräckligt många vill gå TE4 kommer vi att starta till hösten 2024. Det är därför viktigt att du som är intresserad fyller i formuläret nedan och svarar på några frågor. Vi vill också gärna att du som inte är helt intresserad svarar på formuläret. Tack!

 

Har du frågor eller funderingar är du varmt välkommen att kontakta oss på karlmartin.duke@lbs.se

Elev står och pratar framför klassen och presenterar ett spel på storbildskärm.