×
 

Hoppa till innehållet

OM LBS STOCKHOLM SÖDRA

Välkommen till LBS gymnasium Stockholm Södra – Skolan för kreativa talanger!

LBS Kreativa Gymnasiet Stockholm Södra är belägen i toppmoderna Campus Södermalm, på Tullgårdsgatan 12. Vi erbjuder utbildningar inom Grafisk design, Spelgrafik, Media beteende, Foto och Film, App- och webbutveckling samt Spelutveckling. Vår skola är för alla elever som vill utveckla sin kreativitet och förbereda sig för att arbeta i kreativa branscher. Du behöver inte ha kunskaperna innan du börjar här, vi kommer att lära dig allt du behöver veta!

Vår miljö

På LBS gymnasium i Stockholm är det en trevlig stämning mellan elever och lärare. Skolan har anpassade lokaler för undervisning i pedagogisk framkant och för att ge utlopp för elevernas kreativitet. Vi ligger centralt på Södermalm, med gångavstånd från Skanstull och Södra Station.

Det händer hos oss

Utöver den ordinarie undervisningen deltar skolan i alla LBS Awards, anordnar LAN och har klubbar på skolan samt programveckor där vi skapar färdiga produkter tillsammans mellan programmen. Vi har även flera samarbeten med olika företag i branscherna och våra lärare deltar i ledningsgrupper på Futuregames och The Game Assembly.

Gemenskap

Det bästa med LBS gymnasium Stockholm Södra är den starka gemenskapen mellan eleverna. De är kreativa och snälla, vilket skapar en härlig atmosfär. Lärarna är genuint intresserade av elevernas utveckling, vilket leder till mycket goda relationer mellan elever och lärare.

Elever på LBS Stockholm Södra.

Res utomlands under gymnasiet Vi är Erasmus+ ackrediterade

På LBS Stockholm Södra arbetar vi mycket med Erasmus+, ett europeiskt utbytesprogram. Projekten inom Erasmus+ innebär att både elever och personal har möjlighet att resa utomlands för att delta i utbildningsprojekt och jobbskuggning.

Genom samarbetet med Erasmus+ öppnas många dörrar för utbyten med skolor över hela världen. Dessa resor ger oss chansen att utveckla våra kunskaper och säkerställa att vi fortsätter erbjuda utbildningar i framkant. Vårt mål är att varje år erbjuda elever möjligheten att ansöka om att delta i ett utbytesprojekt med en skola utomlands. Dessa elevresor varar cirka en vecka, och innebär att eleverna tillsammans med lärare reser utomlands och arbetar med olika spännande projekt med elever från en gymnasieskola i Europa.

Resmålen varierar från år till år, vi har tidigare år besökt Tyskland och Italien. Läsåret 24/25 kommer våra elever resa till Amsterdam, Berlin och Italien.

Erasmus+
 • Väldigt fin skola med omtänksamma lärare och välkomnande miljö.

  Elev Spelutveckling

Vanliga frågor

Här har vi samlat vanliga frågor och svar om vårt gymnasium. Har du andra frågor är du varmt välkommen att kontakta oss.

 • Estetiska programmet med inriktningen spelgrafik hade år 2022 en medelpoäng på 257.5 och en antagningsgräns på 245 poäng.

  Estetiska programmet med inriktningen spelgrafik hade år 2021 en medianpoäng på 265 och en antagningsgräns 235 poäng.

  Estetiska programmet med inriktningen foto& film hade år 2022 en medelpoäng på 237.5 och en antagningsgräns på 200 poäng.

  Estetiska programmet med inriktningen foto & film hade år 2021 en medianpoäng på 245 och en antagningsgräns 195 poäng.

  Estetiska programmet med inriktningen media – beteende hade år 2022 en medianpoäng på 235 och en antagningsgräns 217.5 poäng.

  Estetiska programmet med inriktningen media – beteende hade år 2021 en medianpoäng på 232.5 och en antagningsgräns 192.5 poäng.

  Kom ihåg att meritpoängen kan ändras från år till år beroende på hur många som söker programmet och vad för betyg de har!

 • Teknikprogrammet med inriktningen systemutveckling hade år 2022 en medelpoäng på 260 och en antagningsgräns på 240 poäng.

  Teknikprogrammet med inriktningen systemutveckling hade år 2021 en medianpoäng på 257.5 och en antagningsgräns 207.5 poäng.

  Kom ihåg att meritpoängen kan ändras från år till år beroende på hur många som söker programmet och vad för betyg de har!

 • Vet du redan att vill söka till oss så gör du så här när antagningen öppnar:

  Logga in med hjälp av ditt lösenord på Gymnasieantagningen.
  *Välj vår skola, programmet du vill läsa samt inriktning.
  *Bor du utanför Stockholms län kan du behöva en sökkod. Den hittar du på varje inriktningssida för den utbildningen du är intresserad av.
  Vill du veta mer eller få hjälp med att söka får du gärna höra av dig till rektor eller SYV på skolan. Du kan också kontakta din SYV på grundskolan för att få hjälp med ansökan.

 • Ja, alla elever får låna en PC under de tre skolåren. Vid studenten brukar det finnas möjlighet att köpa loss datorn. Datorn är utrustad med alla program som behövs för undervisningen och som används i branschen.

 • En vanlig dag kan börja 08.30 och sluta klockan 16. Sedan är inte alla dagar så långa. Vissa dagar börjar man lite tidigare och slutar tidigare och vissa dagar börjar man senare och slutar lite senare.

 • Du har rätt till SL-kort om du bor minst 6 KM från skolan.

 • Ja, vi har en matsal där lunchen serveras varje dag. Maten tillagas av kockar på plats på Campus.

 • Vi har en egen idrottssal i skolan.

 • Vi finns på Tullgårdsgatan 12 på Campus Södermalm.

 • LBS är en förkortning för Ljud- och Bildskolan.

 • Ja, både Estetiska programmet och Teknikprogrammet ger högskolebehörighet och möjligheten att studera vidare på universitet och högskola efter studenten. Under gymnasietiden ges även två individuella val där man kan bredda sin behörighet genom att exempelvis lägga till en kurs i matematik eller språk.

VÅRA AWARDS

 • LBS E-SPORT AWARDS

  Varje år hålls LBS E-sport League som slutligen avgörs under E-sport Awards. Lagen får vara proffs för en dag medan de slåss om medaljerna.

  LBS e-sport awards logga.
 • LBS GAME AWARDS

  Ett event där vi hyllar våra spelgrafiker och spelutvecklare. Bidrag lämnas in till en jury som på kvällen för eventet korar vinnarna.

  LBS game awards logga.

MASTERCLASS

Masterclasses är det vi kallar våra gästföreläsningar, workshops och möten med branschen. Vi bjuder in personer som arbetar i eller studerar mot branscher relaterade till våra utbildningar. På så vis får du som elev inblick i arbetslivet och verklighetsförankring i din utbildning.

Elev står och pratar framför klassen och presenterar ett spel på storbildskärm.