×
 

OM LBS STOCKHOLM SÖDRA

Välkommen till LBS Stockholm Södra – Skolan för kreativa talanger!

LBS Stockholm Södra är belägen i toppmoderna Campus Södermalm. Vi erbjuder utbildningar inom Grafisk design, Spelgrafik, Media beteende, Foto och Film, App- och webbutveckling samt Spelutveckling. Vår skola är för alla elever som vill utveckla sin kreativitet och förbereda sig för att arbeta i kreativa branscher. Du behöver inte ha kunskaperna innan du börjar här, vi kommer att lära dig allt du behöver veta!

Vår miljö
På LBS Stockholm Södra är det en trevlig stämning mellan elever och lärare. Skolan har anpassade lokaler för undervisning i pedagogisk framkant och för att ge utlopp för elevernas kreativitet. Vi ligger centralt på Södermalm, med gångavstånd från Skanstull och Södra Station.

Det händer hos oss
Utöver den ordinarie undervisningen deltar skolan i alla LBS Awards, anordnar LAN och har klubbar på skolan samt programveckor där vi skapar färdiga produkter tillsammans mellan programmen. Vi har även flera samarbeten med olika företag i branscherna och våra lärare deltar i ledningsgrupper på Futuregames och The Game Assembly.

Gemenskap
Det bästa med LBS Stockholm Södra är den starka gemenskapen mellan eleverna. De är kreativa och snälla, vilket skapar en härlig atmosfär. Lärarna är genuint intresserade av elevernas utveckling, vilket leder till mycket goda relationer mellan elever och lärare.

 • Väldigt fin skola med omtänksamma lärare och välkomnande miljö.

  Elev Spelutveckling

VANLIGA FRÅGOR

Här har vi samlat vanliga frågor och svar om vår skola. Har du andra frågor är du varmt välkommen att kontakta oss.

VÅRA AWARDS

 • LBS E-SPORT AWARDS

  Varje år hålls LBS E-sport League som slutligen avgörs under E-sport Awards. Lagen får vara proffs för en dag medan de slåss om medaljerna.

  LBS e-sport awards logga
 • LBS GAME AWARDS

  Ett event där vi hyllar våra spelgrafiker och spelutvecklare. Bidrag lämnas in till en jury som på kvällen för eventet korar vinnarna.

  lbs game awards logga

MASTERCLASS

Masterclasses är det vi kallar våra gästföreläsningar, workshops och möten med branschen. Vi bjuder in personer som arbetar i eller studerar mot branscher relaterade till våra utbildningar. På så vis får du som elev inblick i arbetslivet och verklighetsförankring i din utbildning.

Elev står och pratar framför klassen