Spelgrafik Bild & form

gul figur på gulbakgrund Spelgrafik.

DESIGNA NYA KARAKTÄRER OCH HELA VÄRLDAR TILL SPEL

Fångas du av skuggorna när andra bara ser motståndare? Tittar du på blänket i motorhuven när andra bara gasar? På LBS Spelgrafik får du lära dig skapa karaktärer, grafik och hela världar till spel.

Spelgrafik handlar om bild, känsla och uttryck. Under utbildningens gång får du inblick i hur processen att skapa ett spel går till. Du kommer även uppleva de olika roller som samspelar vid utvecklingen. Du lär dig behärska de programvaror som används inom branschen i skapandet av bilder och grafik till spel.

Du får under utbildningen presentera egna idéer med hjälp av två- och tredimensionella tekniker. Skissteknik, konceptutveckling och projektplanering är viktiga delar i utbildningen för att sedan kunna planera och skapa egna projekt. Du skapar också egna spelkaraktärer genom digital 3D-modellering och animation.

Utbildningen är kreativ och du kommer att ha stora möjligheter att utveckla din teknik och konstnärlighet. Under årskurs två och tre får du också arbeta med större spelprojekt från idé till färdig produkt. Då får du koppla samman det du lärt dig och har även möjlighet att fördjupa dig inom något område.

Om programmet

Väljer du Spelgrafik så läser du ett Estetiskt program med inriktning Bild och formgivning. Du har alla de kurser som ingår i både det nationella programmet och inriktningen. Förutom de kurserna läser du också fördjupningskurser kopplade till din profil. På LBS Spelgrafik läser du kurser i:

 • Design
 • Animation
 • Digitalt skapande

INFO

Program: Estetiska programmet
Inriktning: Bild och formgivning
 • Profil: Spelgrafik
 • Sökkod: ESBIL

EFTER UTBILDNINGEN

Behörighet: Högskoleförberedande
Relaterade yrken: Spelgrafiker, concept artist, 3D-grafiker, animatör, art director, spelanimatör, leveldesigner m.m.
  • Den svenska dataspelsbranschen omsätter över

   27

   miljarder kronor årligen (Spelutvecklarindex, 2022)

  • Jag har kunskaper nu om olika program och olika konstmedel som är användbara för mig om jag ska fortsätta arbeta, inte bara i spelbranschen men inom konst överlag.

   Ellen åk 3

  NYFIKEN PÅ VÅRA ANDRA UTBILDNINGAR?

  Vi erbjuder flera kreativa och spännande profiler. Gå vidare för att läsa mer om dem här!