×
 

Hoppa till innehållet

Gymnasievalet

Gymnasievalet är en möjlighet för dig att forma din framtid och välja själv vad dina tre kommande år ska innehålla. Vi är gymnasiet för dig som vill ha en högskoleförberedande utbildning samt lära dig mer inom medier, design och spel!

För dig som söker gymnasiet till 2024 är gymnasieantagningen nu stängd och du får ditt antagningsbesked i sommar. Vi önskar dig stort lycka till med din ansökan!

Lediga platser och byte av gymnasium

Är du intresserad av att byta till LBS Kreativa Gymnasiet men inte har sökt till oss finns det möjlighet att göra en sen ansökan under sommaren. Vissa skolor har lediga platser kvar på Teknikprogrammet och Estetiska programmet. Vill du veta mer är du välkommen att kontakta rektorn på LBS på din ort.

5 ANLEDNINGAR TILL ATT VÄLJA LBS I GYMNASIEVALET

Gymnasievalet kan vara svårt och det är inte alltid man vet vad man vill göra efter studenten och i framtiden. Vi på LBS erbjuder två högskoleförberedande program med flera spännande profiler. Så du kan få en rolig gymnasietid och samtidigt säkra dig för framtiden.

 

1. Den svenska dataspelsbranschen omsätter över 32 miljarder kronor årligen (Spelutvecklarindex, 2023).

2. 70 000 personer behövs inom IT branschen i Sverige till 2025 (Techsverige, 2022).

3. År 2031 kommer det behövas 41 000 spelutvecklare i Sverige (Dataspelsbranschen, 2022).

4. I den här takten kommer Sverige sakna 25 000 spelutvecklare om 8 år (Dataspelsbranschen, 2022).

5. Kreativitet spås vara en av framtidens mest eftertraktade egenskaper. När AI används mer och mer kommer mänskliga egenskaper, som kreativitet och problemlösning, att bli viktigare än någonsin (World Economic Forum, The future of jobs report 2023).

Två elever visar upp spelprojekt.

Våra program

På LBS kan du läsa Estetiska programmet eller Teknikprogrammet, och välja bland flera spännande fördjupningar.