Grafisk design Bild & form

En 3D-modellerad orange, hårig figur dansar i en orange miljö.

LÄR DIG ANVÄNDA SAMMA PROGRAM SOM PROFFSEN

Vill du bli illustratör, bildkonstnär eller kanske jobba med motion graphics eller art direction på en reklambyrå? På LBS Grafisk design får du utveckla din kreativa förmåga och lära dig använda samma program som proffsen.

Du lär dig att både analogt och med datorns hjälp skapa allt från logotyper, illustrationer, hela layouter till digital bildkonst och motion graphics där ritbrädan ersätter canvas och pensel. Du använder den kunskap du får kring grafiska regler, visuell/estetisk kommunikation, komposition och konstarter för att motivera dina grafiska val samt presentera och argumentera för dem.

Utbildningen är kreativ och du kommer kunna utveckla både din teknik och konstnärlighet, ofta tillsammans med dina klasskamrater i större projekt. Precis som i arbetslivet jobbar du igenom dina koncept och visualiserar din idé antingen digitalt eller på papper och ”pitchar” den för kunden.

Om programmet

Väljer du Grafisk design så läser du ett Estetiskt program med inriktning Bild och formgivning. Du har alla de kurser som ingår i både det nationella programmet och inriktningen. Förutom de kurserna läser du också fördjupningskurser kopplade till din profil. På LBS Grafisk design läser du kurser i:

 • Medieproduktion
 • Grafisk kommunikation
 • Grafisk Illustration
 • Grafisk Illustration i vektorgrafik
 • Digitalt skapande

INFO

Program: Estetiska programmet
Inriktning: Bild och formgivning
 • Profil: Grafisk design
 • Sökkod: ESBIL

EFTER UTBILDNINGEN

Behörighet: Högskoleförberedande
Relaterade yrken: Grafisk designer, art director, originalare, webbdesigner, grafisk formgivare m.m.
  • Jag hade aldrig tidigare skapat i olika dataprogram och tyckte att det lät jättesvårt. Men efter 3 år kan jag säga att jag har lärt mig otroligt mycket och insett att tid ger färdighet!

   Olivia åk 3

  Här finns utbildningen

  Är du nyfiken på Grafisk design? Skolorna nedan är de som erbjuder utbildningen. Klicka dig vidare till skolan närmast dig!

  NYFIKEN PÅ VÅRA ANDRA UTBILDNINGAR?

  Vi erbjuder flera kreativa och spännande profiler. Gå vidare för att läsa mer om dem här!