E-sport

LBS E-SPORT - TALANG ELLER EVENT

Är spel och e-sport det du verkligen brinner för? Drömmer du om en karriär antingen som talang eller inom e-sportsrelaterade event? Då är den högskoleförberedande utbildningen LBS E-sport för dig.

Utbildningen ger dig en helt unik möjlighet att välja var inom E-sporten du vill jobba. Oavsett om det är spelandet i sig som är ditt fokus eller om du är mer intresserad av att jobba med själva eventen kring spelandet.

E-sport kräver uthållighet, god fysisk och psykisk kondition samt lagarbete. Inriktningen innehåller både spelträning och fysisk samt mental träning för ett sunt utövande. Utifrån kunskap om en spelares behov, spelens upplägg och innehåll skapar vi tillsammans en spelarprofil som kopplas till ett träningsprogram för att göra dig till den bästa spelaren du kan bli. Erfarna e-sportscoacher samarbetar med aktiva spelare för att utveckla dina talanger maximalt. Matcher och turneringar är en hörnsten.

LBS E-sport league och E-sport Awards under vårterminen är e-sportligan för alla esportare på LBS som avgör vilken LBS skola som är bäst på spelen CS-GO, Valorant och League of Legends. I matcher mellan skolorna kämpar sig eleverna fram till ett slutspel som sedan sker live inför publik på scen i ett evenemang som också live-streamas. Se mer av E-sport Awards här.

Du får även dra nytta av LBS tunga erfarenhet och kunskap inom event, marknadsföring, företagande, streaming, kreativt problemlösande, medier och mycket mer i nära samarbete med Dreamhack. Det gör dig till en nischad eventarrangör med specialkunskap.

OM PROFILEN

Program: Estetiska programmet
Sökkod: ESEST

  EFTER UTBILDNINGEN

  Behörighet: Högskoleförberedande
  Relaterade yrken: Spelare, eventarrangör, eventkoordinator, marknadsförare och medieproducent.

   E-sportens globala marknad förväntas växa med hela

   21%

   i omsättning kommande fyra åren (statista, 2021)

   Den globala e-sportsmarknaden var värderad till

   1.22

   miljarder dollar 2021 (statista, 2021)

   • Man får utvecklas på det man behöver inom sitt spel. Läraren kollar vad just du behöver lära dig och ändra på för att komma steget längre.

    Filip åk 3

   HÄR FINNS VI

   Intresserad av E-sport på LBS? Klicka dig vidare till skolan närmast dig!

   NYFIKEN PÅ VÅRA ANDRA UTBILDNINGAR?

   Vi erbjuder flera kreativa och spännande profiler. Gå vidare för att läsa mer om dem här!