×
 

Hoppa till innehållet

E-sport NIU

NIU E-sport på LBS Göteborg

E-sport NIU på LBS Göteborg

Vill du satsa på e-sport och få tid till spelträning under skoltid? På LBS Göteborg har du nu möjlighet att kombinera din gymnasieutbildning med spelträning på högsta nivå och en specialisering inom e-sport!

E-sport kräver god koncentrationsförmåga, mental kondition, uthållighet och god fysik. På LBS Göteborg får du nu möjligheten att kombinera skolan med spelträning på hög nivå. NIU (nationell idrottsutbildning) innebär att träningen är nationellt godkänd och sker i samspel med Svenska E-sportförbundet (SESF).

Du får ett individuellt träningsprogram som baseras på spelets upplägg, dina behov och din spelprofil. Dessutom får du coachning av erfarna tränare. Förutom att stötta och coacha dig som elev samarbetar e-sportscoacherna även med aktiva spelare för att utveckla dina talanger maximalt. NIU ställer alltså höga krav på utbildningens kvalitet och de tränare som håller i spelträningen. E-sport på LBS Göteborg innehåller både spelträning, fysisk träning och mental träning för att du ska kunna prestera maximalt inom ditt spel och bli den bästa spelaren du kan bli.

LBS E-sport League och E-sport Awards under vårterminen är e-sportligan för alla e-sportare på LBS som avgör vilken LBS skola som är bäst på spelen CS-GO, Valorant och League of Legends. I matcher mellan skolorna kämpar sig eleverna fram till ett slutspel som sedan sker live inför publik på scen i ett evenemang som också live-streamas. Se mer av E-sport Awards här.

När du söker till LBS E-sport NIU gör du två ansökningar: en till skolan och det program + inriktning du vill läsa och en till Svenska E-sportförbundet för idrottsspecialiseringen. Du kommer alltså också få två antagningsbesked; ett från skolan och ett från SESF.

 • E-sportens globala marknad förväntas växa med hela

  21%

  i omsättning kommande fyra åren

 • Den globala e-sportsmarknaden var värderad till

  1.22

  miljarder dollar 2021

 • Man får utvecklas på det man behöver inom sitt spel. Läraren kollar vad just du behöver lära dig och ändra på för att komma steget längre.

  Filip åk 3

BESÖK OSS

Vill du veta mer om oss på LBS Kreativa Gymnasiet Göteborg? Besök oss på Öppet hus eller som Elev för en dag så får du lära känna oss bättre. Välkommen!