×
 

Hoppa till innehållet

OM LBS KREATIVA GYMNASIET GÖTEBORG

Här flödar kreativitet och idéer

På LBS gymnasium i Göteborg kan du läsa spelprogrammering, spelgrafik, e-sport samt app- och webbutveckling. Inom alla dessa områden får du en specialiserad utbildning som förbereder för en karriär inom framtidens kreativa branscher och för vidare studier på högskola och universitet. Vi har fina lokaler mitt på Östra Hamngatan 13 i centrala Göteborg bredvid Nordstan. Vår skola är inredd i LBS inredningskoncept som är utformat för att främja kreativitet.

Det här händer hos oss i Göteborg

Varje år arrangeras ett större LAN, ett game jam där våra elever skapar ett spel på 24 timmar, en tävling som kallas Klasskampen och andra events. Våra e-sportare är regelbundet ute på tävlingar runt om i Sverige. Det ger din gymnasietid det lilla extra!

Samarbeten med branschen

Vi ordnar regelbundet gästföreläsningar, som vi kallar LBS Masterclass, med yrkesverksamma från branschen. De senaste åren har vi till exempel haft besök från Ubisoft, Thunderful group och Filmgate. Våra gamla elever som nu går på utbildningar eller jobbar i spelbranschen brukar också komma förbi och hålla i workshops.

Gemenskapen

Gemenskapen på LBS gymnasium i Göteborg är något utöver det vanliga. Våra elever är väldigt engagerade i sitt studieliv och därför har vi 12 stycken olika elevklubbar för olika intressen, bland annat: warhammer, odling, schack och cosplay.

Två gymnasieelever gör high five i e-sport salen.
 • Jag har alltid varit intresserad av hur spel blir gjorda, så LBS kändes som ett väldigt självklart val för mig.

  Elia Elev

Vanliga frågor

Här har vi samlat vanliga frågor och svar om vårt gymnasium. Har du andra frågor är du varmt välkommen att kontakta oss.

 • Estetiska programmet på LBS hade år 2024 ett medelvärde på 204,50 poäng.

  Kom ihåg att meritpoängen kan ändras från år till år beroende på hur många som söker programmet och vad för betyg de har!

 • Teknikprogrammet på LBS hade år 2024 en medelpoäng på 235,10 och en antagningsgräns på 165 poäng.

  Kom ihåg att meritpoängen kan ändras från år till år beroende på hur många som söker programmet och vad för betyg de har!

 • Vet du redan att vill söka till oss så gör du så här när antagningen öppnar:
  Logga in med hjälp av ditt lösenord på www.indra2.se
  *Välj vår skola, inriktning och program.
  *Ibland kan du behöva en sökkod. Den hittar du på varje inriktningssida för den utbildningen du är intresserad av.
  *Vill du veta mer eller få hjälp med att söka får du gärna höra av dig goteborg@lbs.se eller kontakta din SYV.

 • Ja, alla elever får låna en PC under de tre skolåren. Vid studenten brukar det finnas möjlighet att köpa loss datorn. Datorn är utrustad med alla program som behövs för undervisningen och som används i branschen.

 • Om du bor mer än 6 KM från skolan har du rätt till busskort.

 • Ja! Maten är lagad i samma byggnad och det finns ofta mer än en rätt att välja på, plus stor salladsbuffé.

 • Cirka 32 st per klass.

 • Vi bokar Exercishuset vid Heden för den största delen av kursen. Vi anordnar även vandringar, åker skridskor och spenderar perioder på gym.

 • Skolan ligger på Östra Hamngatan 13, precis vid Nordstan.

 • LBS är en förkortning för Ljud- och Bildskolan.

 • Det går ca 550 elever på skolan.

 • Ja, både Estetiska programmet och Teknikprogrammet ger högskolebehörighet och möjligheten att studera vidare på universitet och högskola efter studenten. Under gymnasietiden ges även två individuella val där man kan bredda sin behörighet genom att exempelvis lägga till en kurs i matematik eller språk.

VÅRA AWARDS

 • LBS E-SPORT AWARDS

  Varje år hålls LBS E-sport League som slutligen avgörs under E-sport Awards. Lagen får vara proffs för en dag medan de slåss om medaljerna.

  LBS e-sport awards logga.
 • LBS GAME AWARDS

  Ett event där vi hyllar våra spelgrafiker och spelutvecklare. Bidrag lämnas in till en jury som på kvällen för eventet korar vinnarna.

  lbs game awards logga.

MASTERCLASS

Masterclasses är det vi kallar våra gästföreläsningar, workshops och möten med branschen. Vi bjuder in personer som arbetar i eller studerar mot branscher relaterade till våra utbildningar. På så vis får du som elev inblick i arbetslivet och verklighetsförankring i din utbildning.

Elev står och pratar framför klassen-