×
 

Hoppa till innehållet

OM LBS KREATIVA GYMNASIET GÖTEBORG

Här flödar kreativitet och idéer

På LBS Göteborg kan du läsa spelprogrammering, spelgrafik, e-sport samt app- och webbutveckling. Inom alla dessa områden får du en specialiserad utbildning som förbereder för en karriär inom framtidens kreativa branscher och för vidare studier på högskola och universitet. Vi har fina lokaler mitt på Östra Hamngatan 13 i centrala Göteborg bredvid Nordstan. Vår skola är inredd i LBS inredningskoncept som är utformat för att främja kreativitet.

Det här händer hos oss

Varje år arrangeras ett större LAN, ett game jam där våra elever skapar ett spel på 24 timmar, en tävling som kallas Klasskampen och andra events. Våra e-sportare är regelbundet ute på tävlingar runt om i Sverige.

Samarbeten med branschen

Vi ordnar regelbundet gästföreläsningar, som vi kallar LBS Masterclass, med yrkesverksamma från branschen. De senaste åren har vi till exempel haft besök från Ubisoft, Thunderful group och Filmgate. Våra gamla elever som nu går på utbildningar eller jobbar i spelbranschen brukar också komma förbi och hålla i workshops.

Gemenskapen

Gemenskapen på LBS är något utöver det vanliga. Våra elever är väldigt engagerade i sitt studieliv och därför har vi 12 stycken olika elevklubbar för olika intressen, bland annat: warhammer, odling, schack och cosplay.

Två elever gör high five i e-sport salen.
 • Jag har alltid varit intresserad av hur spel blir gjorda, så LBS kändes som ett väldigt självklart val för mig.

  Elia Elev

VANLIGA FRÅGOR

Här har vi samlat vanliga frågor och svar om vår skola. Har du andra frågor är du varmt välkommen att kontakta oss.

 • Estetiska programmet hade år 2022 en medelpoäng på 215.03.

  Estetiska programmet hade år 2021 en medelpoäng på 227.8 och en antagningsgräns på 188 poäng.

  Estetiska programmet hade år 2020 en medelpoäng på 222.3 och en antagningsgräns på 180.5 poäng.

  Kom ihåg att meritpoängen kan ändras från år till år beroende på hur många som söker programmet och vad för betyg de har!

 • Teknikprogrammet hade år 2022 en medelpoäng på 224.5 och en antagningsgräns på 170 poäng.

  Teknikprogrammet hade år 2021 en medelpoäng på 237.5 och en antagningsgräns på 187.5 poäng.

  Teknikprogrammet hade år 2020 en medelpoäng på 245.3 och en antagningsgräns på 200.5 poäng.

  Kom ihåg att meritpoängen kan ändras från år till år beroende på hur många som söker programmet och vad för betyg de har!

 • Vet du redan att vill söka till oss så gör du så här när antagningen öppnar:
  Logga in med hjälp av ditt lösenord på www.indra2.se
  *Välj vår skola, inriktning och program.
  *Ibland kan du behöva en sökkod. Den hittar du på varje inriktningssida för den utbildningen du är intresserad av.
  *Vill du veta mer eller få hjälp med att söka får du gärna höra av dig goteborg@lbs.se eller kontakta din SYV.

 • I elevhälsan ingår bland annat kurator, specialpedagog och skolsköterska. Beroende på vilket sorts stöd en elev kan komma att behöva, har man möjlighet att kontakta någon av dessa personer. Utifrån det görs en bedömning på hur vi kan gå vidare på bästa sätt.

 • Ja, alla elever får låna en PC under de tre skolåren. Vid studenten brukar det finnas möjlighet att köpa loss datorn. Datorn är utrustad med alla program som behövs för undervisningen och som används i branschen.

 • Om du bor mer än 6 KM från skolan har du rätt till busskort.

 • Ja! Maten är lagad i samma byggnad och det finns ofta mer än en rätt att välja på, plus stor salladsbuffé.

 • Cirka 32 st per klass.

 • Vi bokar Exercishuset vid Heden för den största delen av kursen. Vi anordnar även vandringar, åker skridskor och spenderar perioder på gym.

 • Skolan ligger på Östra Hamngatan 13, precis vid Nordstan.

 • Efter att du får din preliminära gymnasieantagning på våren har du möjlighet att göra ändring i din gymnasieansökan. Varje region har olika datum för när du kan göra denna ändringen, perioden kallas för omval. Om du vill ha hjälp med att ändra om i ditt tidigare gymnasieval rekommenderar vi dig att du vänder dig till din SYV på din grundskola.

 • Vill du räkna ut vad du har för meritvärde kan du göra det på Gymnasiekoll.se. Där finns en räknare som enkelt hjälper dig att räkna ut din meritpoäng. Du kan även läsa mer om vad meritvärde är på sidan.

 • Förutom behörighetskraven finns inga lägsta krav på poäng för programmen, utan det beror på vilka andra som söker det året. På en utbildning med t.ex. 30 platser kommer de 30 med högst poäng in. Medelpoängen är medelvärdet av meritpoängen de 30 personerna har. Antagningsgräns är den lägsta poäng någon kom in på det året.

 • Du kan kontakta vår rektor eller studievägledaren för frågor om att byta till oss.

 • Ja, LBS Kreativa Gymnasiet är en fristående skola som ägs av AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag. Totalt driver AcadeMedia drygt 140 gymnasieskolor i Sverige.

  Vad är en friskola?

  En friskola drivs av en annan ägare än en kommun eller ett landsting. Alla AcadeMedias friskolor är helt kostnadsfria. Alla har möjlighet att söka till en friskola, oavsett var man är folkbokförd. Ansökan och antagning av elever sker på samma sätt som på en kommunal skola. Friskolan har samma rättigheter och skyldigheter som andra skolor, vilket till exempelvis innebär att de, bland annat, följer skollagen när det gäller betygssättning.

 • LBS är en förkortning för Ljud- och Bildskolan.

 • Det går ca 550 elever på skolan.

VÅRA AWARDS

 • LBS E-SPORT AWARDS

  Varje år hålls LBS E-sport League som slutligen avgörs under E-sport Awards. Lagen får vara proffs för en dag medan de slåss om medaljerna.

  LBS e-sport awards logga.
 • LBS GAME AWARDS

  Ett event där vi hyllar våra spelgrafiker och spelutvecklare. Bidrag lämnas in till en jury som på kvällen för eventet korar vinnarna.

  lbs game awards logga.

MASTERCLASS

Masterclasses är det vi kallar våra gästföreläsningar, workshops och möten med branschen. Vi bjuder in personer som arbetar i eller studerar mot branscher relaterade till våra utbildningar. På så vis får du som elev inblick i arbetslivet och verklighetsförankring i din utbildning.

Elev står och pratar framför klassen-