×
 

OM LBS GÖTEBORG

Här flödar kreativitet och idéer
På LBS Göteborg kan du läsa spelprogrammering, spelgrafik, e-sport samt app- och webbutveckling. Inom alla dessa områden får du en specialiserad utbildning som förbereder för en karriär inom framtidens kreativa branscher och för vidare studier på högskola och universitet. Vi har fina lokaler mitt på Östra Hamngatan 13 i centrala Göteborg bredvid Nordstan. Vår skola är inredd i LBS inredningskoncept som är utformat för att främja kreativitet.

Det här händer hos oss
Varje år arrangeras ett större LAN, ett game jam där våra elever skapar ett spel på 24 timmar, en tävling som kallas Klasskampen och andra events. Våra e-sportare är regelbundet ute på tävlingar runt om i Sverige.

Samarbeten med branschen
Vi ordnar regelbundet gästföreläsningar, som vi kallar LBS Masterclass, med yrkesverksamma från branschen. De senaste åren har vi till exempel haft besök från Ubisoft, Thunderful group och Filmgate. Våra gamla elever som nu går på utbildningar eller jobbar i spelbranschen brukar också komma förbi och hålla i workshops.

Gemenskapen
Gemenskapen på LBS är något utöver det vanliga. Våra elever är väldigt engagerade i sitt studieliv och därför har vi 12 stycken olika elevklubbar för olika intressen, bland annat: warhammer, odling, schack och cosplay.

Två elever gör high five i e-sport salen
 • Jag har alltid varit intresserad av hur spel blir gjorda, så LBS kändes som ett väldigt självklart val för mig.

  Elia Elev

VANLIGA FRÅGOR

Här har vi samlat vanliga frågor och svar om vår skola. Har du andra frågor är du varmt välkommen att kontakta oss.

VÅRA AWARDS

 • LBS E-SPORT AWARDS

  Varje år hålls LBS E-sport League som slutligen avgörs under E-sport Awards. Lagen får vara proffs för en dag medan de slåss om medaljerna.

  LBS e-sport awards logga
 • LBS GAME AWARDS

  Ett event där vi hyllar våra spelgrafiker och spelutvecklare. Bidrag lämnas in till en jury som på kvällen för eventet korar vinnarna.

  lbs game awards logga

MASTERCLASS

Masterclasses är det vi kallar våra gästföreläsningar, workshops och möten med branschen. Vi bjuder in personer som arbetar i eller studerar mot branscher relaterade till våra utbildningar. På så vis får du som elev inblick i arbetslivet och verklighetsförankring i din utbildning.

Elev står och pratar framför klassen