Två elever på teknikprogrammet kodar på dator.

3 ANLEDNINGAR TILL VARFÖR DU SKA LÄSA TEKNIKPROGRAMMET

När framtidsspanarna siar om framtidens yrken är det en bransch som ständigt är återkommande, teknikbranschen. Teknikbolagen själva skriker efter mer utbildad personal och efterfrågar kunskap från nästa generation. Det har under en längre tid också efterfrågats fler kvinnor inom branschen och många arbetar för att öka teknikbranschens attraktivitet.

Tre yrken inom branschen, som också de flesta verkar vara överens om kommer behövas i framtiden, är fler ingenjörer, systemutvecklare och IT specialister. För dig som vill ha en framtidssäkrad utbildning är därför det högskoleförberedande Teknikprogrammet vägen att gå. Krydda det med alla yrken som ännu inte finns eller ännu inte är etablerade. Metaverse-utvecklare, drönarpilot eller varför inte självkörande bil-mekaniker? Framtidens yrken kan anas redan nu och att plugga teknik kan verkligen sätta grunden för en mängd häftiga yrken och vidare studier mot alla möjliga branscher.

Därför är teknikprogrammet ett bra val:

1.

Framtidens yrken finns inom teknikbranschen

2.

Teknikbolagen skriker efter ung och utbildad personal

3.

Teknikprogrammet ger bred högskolebehörighet - det öppnar upp för att plugga vidare mot en mängd olika yrken. Teknikprogrammet på gymnasiet ger en god grund för en framtidssäkrad karriär. Du får också bred högskolebehörighet och många möjligheter för framtiden