Musik­produktion

En 3D-modellerad rosa-lila figur gjord av trådar står vid ett mixerbord i en grön miljö omgiven av musikinstrument.

SKAPA MUSIK I STUDIO

Har du ett brinnande musikintresse som du vill utveckla? Tänker du direkt på vad som kunde gjorts annorlunda när du hör en ny låt? Här får du jobba kreativt med ljud och lära dig att spela, skapa och producera musik.

Att kunna spela in en låt professionellt och sedan ge den ett perfekt sound – det är det musikproduktion handlar om. I studion arbetar du med avancerad teknik och får uppleva hur de teoretiska kunskaperna förbättrar resultatet i verkligheten. Utbildningen ger dig även stora möjligheter att utvecklas som musiker eller sångare.

Under utbildningen kommer du att träna upp ditt gehör och även få goda kunskaper inom områden som arrangemang, komposition, inspelningsteknik och hur branschen fungerar. Du lär dig att arbeta med ljudläggning av exempelvis film och spel i främst mjukvaran Logic Pro X, vilket används av proffsen i många musikstudior och för ljudläggning av alla stora filmer och spel.

Utbildningen ger dig behörighet att läsa vidare på högskola och universitet, och du kommer vara väl förberedd inför antagningsprov och studier inom musik, musikproduktion och musiklärarutbildningar på eftergymnasial nivå.

Om programmet

Väljer du Musikproduktion så läser du ett Estetiskt program med inriktning Musik. Du har alla de kurser som ingår i både det nationella programmet och inriktningen. Förutom de kurserna läser du också fördjupningskurser kopplade till din profil. På LBS Musikproduktion läser du kurser i:

 • Musikproduktion
 • Ljudproduktion
 • Digitalt skapande

INFO

Program: Estetiska programmet
Inriktning: Musik
 • Profil: Musikproduktion
 • Sökkod: ESMUS

EFTER UTBILDNINGEN

Behörighet: Högskoleförberedande
Relaterade yrken: Musiker, musikproducent, låtskrivare, kompositör, ljudtekniker, ljudläggare m.m.
  • På min utbildning får jag lära mig både hur man gör musik i datorn och hur man spelar fysiska instrument. Till exempel kan man få göra en cover, då använder vi oss av både datorn men kan även spela in instrument i studion.

   Linn åk 3

  Här finns utbildningen

  Intresserad av Musikproduktion på LBS? Skolorna nedan är de som erbjuder utbildningen. Klicka dig vidare till skolan närmast dig!

  NYFIKEN PÅ VÅRA ANDRA UTBILDNINGAR?

  Vi erbjuder flera kreativa och spännande profiler. Gå vidare för att läsa mer om dem här!