Elin, elev.

Elevintervju: Elin

Elin Albinsson  | Teknikprogrammet | Arkitektur | Halmstad

Elin Albinsson går nu tredje året på Teknikprogrammet, Arkitektur och samhällsbyggnad på LBS Halmstad. Stämningen på skolan beskriver hon som lugn, trygg, rolig och kreativ!

Vad är det bästa med LBS Halmstad?
– Skolan är liten och trygg och du får vänskaper runt om i skolan, även utanför klassen. Lärarna gör lärandet och skolarbetet roligt och varierar i hur de lär ut, även vi elever kan vara med och inflika i hur arbetet ska se ut så att det blir så bra som möjligt för alla. 

Hur anpassas utbildningen efter rådande trender och områden inom teknik?
– Vi lär oss mer om hur AI kan utveckla våra studier och vara ett okej hjälpmedel för oss elever. Men vi får även lära oss att använda appar och program som t.ex twinmotion som var nytt för oss arkitektare på skolan för att kunna få ett snyggare slutresultat på skapade hus.

Hur skulle du beskriva lärarna?
– Förstående, de är engagerade och pedagogiska i sina ämnen och i hur de lär ut. De vill elevernas bästa så att alla får komma till tals. De håller eleverna uppdaterade i sina utbildningar vilket gör det tryggt för oss elever i hur vi ska fortsätta i ämnena.

Vad drömmer du om efter studenten?
– Att kunna komma in på de utbildningarna jag vill efteråt, att möjligtvis få jobba inom det som denna inriktning ska ge mig grundkunskaper till i framtiden.

Fler artiklar