×
 

Hoppa till innehållet

OM LBS KREATIVA GYMNASIET HALMSTAD

Här flödar kreativitet och idéer

Skolan flyttar in i helt nya kreativa lokaler på Högskolan Halmstads campusområde i september 2023. Hos oss får du proffsiga och engagerade lärare som alla gör sitt bästa för att du ska nå dina mål och drömmar. Vi hoppas att just du vill bli LBS:are och plugga på något av de spännande, högskoleförberedande program vi erbjuder.

Det händer hos oss

Under din studietid hos oss kommer du att få uppleva aktiviteter, gemenskap och glädje som gör dina tre år hos oss både lärorika och roliga. På skolan arrangerar vi bland annat LAN, studieresor, temadagar och profilveckor med skarpa projekt.

Branschkoppling

I Halmstad finns mängder av möjligheter för oss att integrera utbildningen med branschen och vi använder oss av den senaste tekniken. Här kommer du att få en gymnasieutbildning av hög kvalitet samtidigt som du ges en unik möjlighet att förverkliga dina drömmar om en karriär inom grafik-, arkitektur-, webb- och spelbranschen.

Gemenskap

Det bästa med LBS Halmstad är att vi är en liten skola med stor gemenskap. Här är alla välkomna och här får du vara precis som du är! Skolan genomsyras passionerat av utbildnings- och utvecklingsfrågor. Vi värnar det yttersta om demokrati, hållbarhet och värdegrundsfrågor.
Hos oss får du tre fantastiska gymnasieår!

Elever pysslar och skrattar vid ett runt bord.
 • Jag tycker att det är en väldigt fin skola med mysig miljö där alla passar in. Jag skulle definitivt rekommendera LBS!

  Leo Elev

VANLIGA FRÅGOR

Här har vi samlat vanliga frågor och svar om vår skola. Har du andra frågor är du varmt välkommen att kontakta oss.

 • Estetiska programmet med inriktningarna spelgrafik och grafisk design hade år 2022 en medelpoäng på 208 och en antagningsgräns på 140 poäng.

  Estetiska programmet med inriktningen e-sport hade år 2022 en medelpoäng på 209 och en antagningsgräns på 162.5 poäng.

  Estetiska programmet med inriktningarna spelgrafik och grafisk design hade år 2021 en medelpoäng på 215.5 och en antagningsgräns på 157.5 poäng.

  Estetiska programmet med inriktningen e-sport hade år 2021 en medelpoäng på 197.5 och en antagningsgräns på 150 poäng. 

  Estetiska programmet med inriktningarna spelgrafik och grafisk design hade år 2020 en medelpoäng på 202.3 och en antagningsgräns på 140 poäng.

  Estetiska programmet med inriktningen e-sport hade år 2020 en medelpoäng på 189.6 och en antagningsgräns på 137.5 poäng.

  Kom ihåg att meritpoängen kan ändras från år till år beroende på hur många som söker programmet och vad för betyg de har!

 • App- och webbutveckling, Spelutveckling, Arkitektur & Samhällsbyggnad & Teknikprogrammet hade år 2022 en medelpoäng på 238 och en antagningsgräns på 155 poäng.

  Teknikprogrammet hade år 2021 en medelpoäng på 227.4 och en antagningsgräns på 140 poäng.

  Teknikprogrammet hade år 2020 en medelpoäng på 216.9 och en antagningsgräns på 137.5 poäng.

  Kom ihåg att meritpoängen kan ändras från år till år beroende på hur många som söker programmet och vad för betyg de har!

 • Vet du redan att vill söka till oss så gör du så här när antagningen öppnar:
  Logga in med hjälp av ditt lösenord på www.gymnasiehalland.se
  Välj vår skola, inriktning och program.
  Vill du veta mer eller få hjälp med att söka får du gärna höra av dig till vår rektor eller kontakta din SYV.

 • I elevhälsan ingår bland annat kurator, specialpedagog och skolsköterska. Beroende på vilket sorts stöd en elev kan komma att behöva, har man möjlighet att kontakta någon av dessa personer. Utifrån det görs en bedömning på hur vi kan gå vidare på bästa sätt. SYV finns tillgänglig både digitalt och fysiskt på skolan.

 • Ja, alla elever får låna en PC under de tre skolåren. Datorn är utrustad med alla program som behövs för undervisningen och som används i branschen.

 • En vanlig dag kan börja 08.10 och sluta klockan 16. Sedan är inte alla dagar så långa. Vissa dagar börjar man lite tidigare och slutar tidigare och vissa dagar börjar man senare och slutar lite senare.

 • Om du bor mer än 6 KM från skolan har du rätt till busskort.

 • Idrotten kommer du att ha i Halmstad Högskolas idrottshall som är fullutrustad med all tänkbar utrustning, gym och klättervägg för att du ska få rörelseglädje.

 • Efter att du får din preliminära gymnasieantagning på våren har du möjlighet att göra ändring i din gymnasieansökan. Varje region har olika datum för när du kan göra denna ändringen, perioden kallas för omval. Om du vill ha hjälp med att ändra om i ditt tidigare gymnasieval rekommenderar vi dig att du vänder dig till din SYV på din grundskola.

 • Vill du räkna ut vad du har för meritvärde kan du göra det på Gymnasiekoll.se. Där finns en räknare som enkelt hjälper dig att räkna ut din meritpoäng. Du kan även läsa mer om vad meritvärde är på sidan.

 • Förutom behörighetskraven finns inga lägsta krav på poäng för programmen, utan det beror på vilka andra som söker det året. På en utbildning med t.ex. 30 platser kommer de 30 med högst poäng in. Medelpoängen är medelvärdet av meritpoängen de 30 personerna har. Antagningsgräns är den lägsta poäng någon kom in på det året.

 • Du kan kontakta vår rektor eller studievägledaren för frågor om att byta till oss.

 • Ja, LBS Kreativa Gymnasiet är en fristående skola som ägs av AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag. Totalt driver AcadeMedia drygt 140 gymnasieskolor i Sverige.

  Vad är en friskola?

  En friskola drivs av en annan ägare än en kommun eller ett landsting. Alla AcadeMedias friskolor är helt kostnadsfria. Alla har möjlighet att söka till en friskola, oavsett var man är folkbokförd. Ansökan och antagning av elever sker på samma sätt som på en kommunal skola. Friskolan har samma rättigheter och skyldigheter som andra skolor, vilket till exempelvis innebär att de, bland annat, följer skollagen när det gäller betygssättning.

 • LBS är en förkortning för Ljud- och Bildskolan.

 • Det går ca 150 elever på skolan.

VÅRA AWARDS

 • LBS E-SPORT AWARDS

  Varje år hålls LBS E-sport League som slutligen avgörs under E-sport Awards. Lagen får vara proffs för en dag medan de slåss om medaljerna.

  LBS e-sport awards logga.
 • LBS GAME AWARDS

  Ett event där vi hyllar våra spelgrafiker och spelutvecklare. Bidrag lämnas in till en jury som på kvällen för eventet korar vinnarna.

  lbs game awards logga.

MASTERCLASS

Masterclasses är det vi kallar våra gästföreläsningar, workshops och möten med branschen. Vi bjuder in personer som arbetar i eller studerar mot branscher relaterade till våra utbildningar. På så vis får du som elev inblick i arbetslivet och verklighetsförankring i din utbildning.

Elev står och visar ett spel inför klassen på storbildskärm.