Amanda, elev.

Elevintervju: Amanda

Amanda Ebeklint  | Estetiska programmet | Spelgrafik | Halmstad

Amanda Ebeklint går nu i tvåan på LBS Halmstad, Spelgrafik. Stämningen på skolan beskriver hon som glad och uppmuntrande!

Vad har varit det bästa med att läsa Spelgrafik på LBS?
– Det är en sådan bred inriktning då man har väldigt mycket att testa på. Jag gillar även sättet att samarbeta med andra och att alla är bra på olika saker.

Vad får du göra på din utbildning?
– Jag får bland annat rita, göra Concept art, animationer, 3D modeller, Pixel Art, bildanalyser och samarbeta med andra för att skapa ett spel.

Vad såg du mest fram emot när du började på LBS Halmstad?
– Jag såg mest fram emot att få lära mig nya grejer inom min inriktning men även att få ta del av alla roliga aktiviteter skolan erbjuder.

Hur är det att gå estet på gymnasiet?
– Man får lära känna folk som har samma intresse och man kan prata och ge råd till varandra. Inriktningen är även väldigt rolig för man får jobba med någonting man är intresserad av, men även testa på nya grejer eftersom det finns väldigt mycket att göra inom spelgrafik.

Är det något som varit svårt?
– Det har ibland varit svårt att kommunicera med andra när man ska göra ett spel. Många har olika idéer som de vill ha med i spelet medan andra kanske inte håller med. Då har jag hanterat det genom att lyssna på allas idéer, gett flera exempel och sedan checkat av med allihopa vad de tycker. På det sättet kan vi rösta fram vad vi tycker funkar bäst.

Fler artiklar