Foto & film Estetik & media

En 3D-modellerad figur gjord av post-it-lappar dansar i en rosa miljö.

FÅNGA VÄRLDEN GENOM KAMERAN

Det finns mycket man inte vet om framtidens yrkesroller men en sak är säker, att behovet av professionell, visuell berättarteknik genom foto och film ökar för varje dag.

På utbildningen lär du dig att berätta med bilder som verkligen berör. Du får omsätta dina idéer till verklighet genom den kreativa idéprocessen och inte minst fördjupa dig i hantverket inom foto och rörlig media. Du får producera media för dokumentära, konstnärliga och kommersiella sammanhang och samtidigt lära dig jobba i team och i de olika roller som finns i ett produktionsbolag. Många elever börjar ta skarpa uppdrag redan under gymnasietiden.

Du får arbeta i samma verktyg som proffsen och lära dig bearbeta både film och bild i Adobe CS. Efter studenten är du både väl förberedd för vidare studier på högskola och universitet samt för antagningsprover mot yrkeshögskolor.

Om programmet

Väljer du Foto och film så läser du ett Estetiskt program med inriktning Estetik och media. Du har alla de kurser som ingår i både det nationella programmet och inriktningen. Förutom de kurserna läser du också fördjupningskurser kopplade till din profil. På LBS Foto och film läser du kurser i:

 • Fotografisk bild
 • Film- och TV-produktion
 • Digitalt skapande

INFO

Program: Estetiska programmet
Inriktning: Estetik och media
 • Profil: Foto och film
 • Sökkod: ESEST

EFTER UTBILDNINGEN

Behörighet: Högskoleförberedande
Relaterade yrken: Fotograf, producent, kommunikatör, marknadsförare, filmproducent, redigerare, regissör, ljus/ljudsättare m.m.
  • Det bästa är att kunna visa andra hur man ser världen genom sina bilder och filmer. Vi är alla kreativa på olika sätt så det är väldigt intressant att se varandras foton och filmer.

   Kimberley åk 1

  NYFIKEN PÅ VÅRA ANDRA UTBILDNINGAR?

  Vi erbjuder flera kreativa och spännande profiler. Gå vidare för att läsa mer om dem här!