Foto och film

En 3D-modellerad figur gjord av post-it-lappar dansar i en rosa miljö.

FÅNGA VÄRLDEN GENOM KAMERAN

Det finns mycket man inte vet om framtidens yrkesroller men en sak är säker, att behovet av professionell, visuell berättarteknik genom foto och film ökar för varje dag.

På utbildningen lär du dig att berätta med bilder som verkligen berör. Du får omsätta dina idéer till verklighet genom den kreativa idéprocessen och inte minst fördjupa dig i hantverket inom foto och rörlig media. Du får producera media för dokumentära, konstnärliga och kommersiella sammanhang och samtidigt lära dig jobba i team och i de olika roller som finns i ett produktionsbolag. Många elever börjar ta skarpa uppdrag redan under gymnasietiden.

Du får arbeta i samma verktyg som proffsen och lära dig bearbeta både film och bild i Adobe CS. Efter studenten är du både väl förberedd för vidare studier på högskola och universitet samt för antagningsprover mot yrkeshögskolor.

OM PROFILEN

Program: Estetiska programmet
Sökkod: ESEST

  EFTER UTBILDNINGEN

  Behörighet: Högskoleförberedande
  Relaterade yrken: Fotograf, producent, kommunikatör, marknadsförare, filmproducent, redigerare, regissör, ljus/ljudsättare m.m.
   • Det bästa är att kunna visa andra hur man ser världen genom sina bilder och filmer. Vi är alla kreativa på olika sätt så det är väldigt intressant att se varandras foton och filmer.

    Kimberley åk 1

   HÄR FINNS VI

   Intresserad av Foto och film på LBS? Klicka dig vidare till skolan närmast dig!

   NYFIKEN PÅ VÅRA ANDRA UTBILDNINGAR?

   Vi erbjuder flera kreativa och spännande profiler. Gå vidare för att läsa mer om dem här!