×
 

Hoppa till innehållet

OM LBS KREATIVA GYMNASIET JÖNKÖPING

Här flödar kreativitet och idéer

LBS gymnasium i Jönköping finns i kreativa lokaler precis vid stationen med utsikt mot vattnet, på Västra Storgatan 12. Här kommer du att få en gymnasieutbildning av hög kvalitet inom det Estetiska programmet eller Teknikprogrammet samtidigt som du ges en unik möjlighet att förverkliga dina drömmar om en karriär inom grafik-, medie-, webb-, e-sports och spelbranschen. Våra lärare är engagerade i att du ska nå dina drömmar inom framtidens kreativa branscher. Här blir du utmanad att sikta högt och förberedd för att studera vidare efter gymnasiet.

Det händer hos oss i Jönköping

Varje år har vi projektveckor där du fokuserat får göra projekt kopplat till din utbildning. Exempelvis utvecklar spelgrafiker och spelutvecklarna spel tillsammans. Vi arrangerar även LAN och andra aktiviteter under året. Våra elever gör också studieresor med ERASMUS+ till Córdoba, Spanien där vi besöker andra gymnasieskolor. Vi gör även studiebesök på högskolor och på olika utställningar i regionen och håller vernissage med elevarbeten runt om i Jönköping.

Branschkoppling redan på gymnasiet

I Jönköping finns mängder av möjligheter för oss att integrera utbildningen med såväl medie- som spelbranschen. Vi har bra kontakt med våra tidigare elever som brukar komma och hälsa på oss och håller föreläsningar där de berättar om branschen. Redan på gymnasiet tar våra elever uppdrag inom foto-, film och streaming för olika aktörer i staden.

Gemenskap

På LBS gymnasium i Jönköping får du gå med likasinnade elever som brinner för att skapa spel, grafik, musik, foto och film. Det skapar en fin gemenskap där alla brinner för samma sak, fast inom olika intressen. Vi har även ett alumn-nätverk där vi har bra kontakt med elever även efter deras examen.

Elever arbetar och skrattar vid ett runt bord.
 • Gemenskapen på skolan är väldigt bra. Det är en så pass liten skola så man får möjlighet att lära känna väldigt många, och så gott som alla är trevliga och väldigt respektfulla.

  Hannes åk 3

Vanliga frågor

Här har vi samlat vanliga frågor och svar om vårt gymnasium. Har du andra frågor är du varmt välkommen att kontakta oss.

 • Estetiska programmet med inriktningen estetik och media hade år 2024 en medelpoäng på 209,2 och en antagningsgräns på 157,5 poäng.

  Estetiska programmet med inriktningen bild och formgivning hade år 2024 en medelpoäng på 193,4och en antagningsgräns på 152,5 poäng.

  Kom ihåg att meritpoängen kan ändras från år till år beroende på hur många som söker programmet och vad för betyg de har!

 • Teknikprogrammet på LBS hade år 2024 en medelpoäng på 227 och en antagningsgräns på 142,5 poäng.

  Kom ihåg att meritpoängen kan ändras från år till år beroende på hur många som söker programmet och vad för betyg de har!

 • Vet du redan att vill söka till oss så gör du så här när antagningen öppnar:
  Logga in med hjälp av ditt lösenord på www.intag.skola.jonkoping.se
  * Välj vår skola, program och inriktning.
  * Ibland kan du behöva en sökkod. Den hittar du på varje inriktningssida för den utbildningen du är intresserad av.
  Vill du veta mer eller få hjälp med att söka får du gärna höra av dig till oss på skolan via jonkoping@lbs.se. Du kan också kontakta din SYV för mer information om ansökan.

 • Ja, alla elever får låna en PC under de tre skolåren. Vid studenten brukar det finnas möjlighet att köpa loss datorn. Datorn är utrustad med alla program som behövs för undervisningen och som används i branschen.

 • Våra scheman skiljer sig från dag till dag, vissa dagar börjar man lite tidigare och slutar tidigare och andra dagar börjar man senare och slutar lite senare. Man kan börja som tidigast 08.30 och sluta som senast klockan 16.

 • Det är kommunen som brukar avgöra om du har rätt till busskort eller inte. Regeln är att om du bor minst 6 KM från skolan har du rätt till busskort.

 • Ja, skolan har en matsal där lunchen serveras dagligen.

 • Det varierar beroende på vilken aktivtet som står på schemat för den idrottslektionen. En återkommande lokal för våra idrottslektioner är däremot Friskis och Svettis.

 • Vi finns på VÄSTRA STORGATAN 12, mitt i centrala Jönköping precis vid resecentrum. Här kan du ta en virtuell rundtur på skolan.

 • LBS är en förkortning för Ljud- och Bildskolan.

 • Ja, både Estetiska programmet och Teknikprogrammet ger högskolebehörighet och möjligheten att studera vidare på universitet och högskola efter studenten. Under gymnasietiden ges även två individuella val där man kan bredda sin behörighet genom att exempelvis lägga till en kurs i matematik eller språk.

VÅRA AWARDS

 • LBS E-SPORT AWARDS

  Varje år hålls LBS E-sport League som slutligen avgörs under E-sport Awards. Lagen får vara proffs för en dag medan de slåss om medaljerna.

  LBS e-sport awards logga.
 • LBS GAME AWARDS

  Ett event där vi hyllar våra spelgrafiker och spelutvecklare. Bidrag lämnas in till en jury som på kvällen för eventet korar vinnarna.

  LBS game awards logga.

MASTERCLASS

Masterclasses är det vi kallar våra gästföreläsningar, workshops och möten med branschen. Vi bjuder in personer som arbetar i eller studerar mot branscher relaterade till våra utbildningar. På så vis får du som elev inblick i arbetslivet och verklighetsförankring i din utbildning.

Elev står och pratar framför klassen och presenterar ett spel på storbildskärm.