×
 

OM LBS JÖNKÖPING

Här flödar kreativitet och idéer
LBS Kreativa Gymnasiet Jönköping finns i kreativa lokaler precis vid stationen med utsikt mot vattnet. Här kommer du att få en gymnasieutbildning av hög kvalitet inom det Estetiska programmet eller Teknikprogrammet samtidigt som du ges en unik möjlighet att förverkliga dina drömmar om en karriär inom grafik-, medie-, webb-, e-sports och spelbranschen. Våra lärare är engagerade i att du ska nå dina drömmar inom framtidens kreativa branscher. Här blir du utmanad att sikta högt och förberedd för att studera vidare efter gymnasiet.

Det händer hos oss
Varje år har vi projektveckor där du fokuserat får göra projekt kopplat till din utbildning. Exempelvis utvecklar spelgrafiker och spelutvecklarna spel tillsammans. Vi arrangerar även LAN och andra aktiviteter under året. Våra elever gör också studieresor med ERASMUS+ till Córdoba, Spanien där vi besöker andra gymnasieskolor. Vi gör även studiebesök på högskolor och på olika utställningar i regionen och håller vernissage med elevarbeten runt om i Jönköping.

Branschkoppling
I Jönköping finns mängder av möjligheter för oss att integrera utbildningen med såväl medie- som spelbranschen. Vi har bra kontakt med våra tidigare elever som brukar komma och hälsa på oss och håller föreläsningar där de berättar om branschen. Redan på gymnasiet tar våra elever uppdrag inom foto-, film och streaming för olika aktörer i staden.

Gemenskap
På LBS får du gå med likasinnade elever som brinner för att skapa spel, grafik, musik, foto och film. Det skapar en fin gemenskap där alla brinner för samma sak, fast inom olika intressen. Vi har även ett alumn-nätverk där vi har bra kontakt med elever även efter deras examen.

 • Gemenskapen på skolan är väldigt bra. Det är en så pass liten skola så man får möjlighet att lära känna väldigt många, och så gott som alla är trevliga och väldigt respektfulla.

  Hannes åk 3

VANLIGA FRÅGOR

Här har vi samlat vanliga frågor och svar om vår skola. Har du andra frågor är du varmt välkommen att kontakta oss.

VÅRA AWARDS

 • LBS E-SPORT AWARDS

  Varje år hålls LBS E-sport League som slutligen avgörs under E-sport Awards. Lagen får vara proffs för en dag medan de slåss om medaljerna.

  LBS e-sport awards logga
 • LBS GAME AWARDS

  Ett event där vi hyllar våra spelgrafiker och spelutvecklare. Bidrag lämnas in till en jury som på kvällen för eventet korar vinnarna.

  lbs game awards logga

MASTERCLASS

Masterclasses är det vi kallar våra gästföreläsningar, workshops och möten med branschen. Vi bjuder in personer som arbetar i eller studerar mot branscher relaterade till våra utbildningar. På så vis får du som elev inblick i arbetslivet och verklighetsförankring i din utbildning.

Elev står och pratar framför klassen