Skolfoto på LBS ambassadörer och maskot.

Elever svarar på vanliga frågor #1

Våra kära elevambassadörer berättar om hur det är att gå på LBS Göteborg och vad som gör skolan unik.

Stämningen på skolan?

"Jättebra, man kan hänga med personer i alla åldrar! Jag som 1:a hänger med 2:or och 3:or ibland och lärarna är väldigt trevliga."
Alva, spelutveckling ÅR 1

"Stämningen är jättebra! Alla är snälla mot varandra. Till och med dem som man inte känner respekterar en. Folk är snälla och respekterar HBTQIA+ och autistiska personer."
Oliver, spelgrafik ÅR 1

Vad är elever mest nöjda med?

"Kompisar och lärare."
Alva, spelutveckling ÅR 1

"Sammanhållningen."
Maya, spelutveckling ÅR 1

"Roliga lärare som man kan ha roliga lektioner med. De är i första hand din lärare men efter lektionerna är de dina vänner och man kan skoja. Sjukt bra stämning i skolan."
Agnes, spelgrafik ÅR 3

Vad är eleverna minst nöjda med?

"Att man ska gå upp många trappor att komma upp till olika lektioner."
Oscar, spelutveckling ÅR 1

Hur ser en skoldag ut?

"Bra scheman med lektioner som oftast är lite mer än en timme långa, två raster i lektionen och bra struktur! Lunchrasterna är vid bra tider (10:50-12:50-ish). Man har några långa lektioner (tre timmar), men det är oftast i kursämnena och det finns lite längre bra raster så att man inte blir trött!"
Agnes, spelgrafik ÅR 3

Hur många elever går det på skolan?

"Det är 504 elever på skolan och ungefär 30 per klass."
Anton Renner, spelutveckling ÅR 2

"Det märks inte så mycket att det är mycket. Det är en hög byggnad och alla är väl fördelade. Det kan vara lite svårt att hitta sittplatser på vissa plan, men det är matta överallt så på t ex sommaren kan man sitta på golvet (vintern har en tendens att vara blöta skor). -ish 28 elever i min klass!
Agnes, spelgrafik ÅR 3

Trångt i korridorer?

"Ibland kan det vara lite trångt i trapporna om många precis har slutat deras lektioner, men vanligtvis tycker jag det inte är särskilt trångt i korridorerna."
Oliver, spelgrafik ÅR 1

Finns det möjligheter att påverka undervisning?

"Ja, lärarna brukar lyssna på elevernas önskemål plus det finns många olika roliga individuella val."
Linn Hartford, E-sport ÅR 3

Elevhälsan? Skolkurator? Skolsyster?

"Elevhälsan på skolan är rätt hög, många elever trivs på skolan och det är något vi står stolt vid. Skolkurator samt skolsyster finns tillgängliga på skolan, de är båda mycket trevliga och snälla kvinnor."
Linn Hartford, e-sport ÅR 3

"Alla finns och är tillgängliga för möten om det behövs!"
Anton Renner, spelutveckling ÅR 2

Aktiviteter med skolan?

"Det finns flera olika aktiviteter i samband med skolan som man kan göra. Bland annat har vi massor av olika klubbar man kan gå med i, som rollspelsklubben och bokklubben. Sedan ordnar även elevkåren roliga aktiviteter då och då."
Oliver, spelgrafik ÅR 1

"I ettan paddlar man, i tvåan vandrar man och sedan gör vi även massa små aktiviteter på lektionerna. Vi har gått till botaniska med naturkunskapen, teatern ska vi gå till med svenskan m.m"
Agnes, spelgrafik ÅR 3

Hur är skolmaten?

"God, gillar man den inte finns även nordstan bredvid."
Alva, spelutveckling ÅR 1

Finns det pluggstugor och läxhjälp?

"Ja, varje onsdag är det. De flesta slutar kl 13 och då börjar läxhjälpen."
Marcus, e-sport ÅR 1

"Vi har resurstid där olika salar är olika ämnen. Lärarna som hör till ämnet hjälper en att plugga och man kan göra saker man missat som prov och uppgifter. Man kan också sitta där för att man tycker det är roligt att jobba. Oftast är det inga läxor."
Agnes, spelgrafik ÅR 3

Är det lätt att få jobb efter erat gymnasium? Och vart i så fall?

"Det beror mycket på personen eftersom vi har olika program, men alla våra inriktningar är högskoleförberedande, och du får allt du behöver så det går och få jobb eller plugga vidare direkt efter skolan då."
Marcus, e-sport ÅR 1

"För spelutvecklingslinjen är det lätt att få jobb då det är väldigt tomt på spelutvecklare i Sverige i dagsläget, resten av linjerna har mycket mer konkurrens och därför kommer nog behöva mer plugg för att få jobb inom deras områden."
Anton Renner, spelutveckling ÅR 2

"För min linje, spelgrafik, behöver man kanske plugga vidare. Men efter det är det lätt. Spelbranshen är sveriges största export och den är större än musik och film tillsammans. Vilket är en stor bragd då sverige är ganska ledande inom musiken. Företagen vill ha elever från LBS som har pluggat vidare för de kan branschstandarden sjukt bra!"
Agnes, spelgrafik ÅR 3

Vad gör er skola unik?

"Jag älskar färgerna! Och det är väldigt trevligt folk."
Maya, spelutveckling ÅR 1

"Vår skola är unik för dom som vill gå spel, programmering, grafiker eller E-sport, att vår skola är inriktat mot spel är en stor sak. Om du äskar att spela är LBS din skola för dig."
Oscar, spelutveckling ÅR 1

Varför ska jag välja ert gymnasium?

"För det är det bästa gymnasiet med den bästa personalen."
Alva, spelutveckling ÅR 1

"Bra aktiviteter! Trevliga människor! Väldigt centralt!"
Maya, spelutveckling ÅR 1

"För det är chill, eleverna på skolan är sköna. Lektionerna är roliga och det finns alltid en plats för just dig där du kommer passa in."
Marcus, e-sport ÅR 1

"Vi har en sjukt bra elevhälsa som värnar om eleverna. Stämningen är så inkluderande och man kan vara den man är utan att någon dömer."
Agnes, spelgrafik ÅR 3

"Ni borde välja LBS Göteborg om ni är intresserade av gaming, programmering, grafisk design eller liknande. Samt ifall ni vill komma in på en skola där alla är accepterade och vibben på skolan är väldigt skön."
Linn Hartford, E-sport ÅR 3

Vill du ha svar på andra frågor?

Maila dina frågor till goteborg@lbs.se. Vi publicerar Vanliga frågor #2 under hösten.

Läs fler nyheter