×
 

Hoppa till innehållet

OM LBS KREATIVA GYMNASIET MALMÖ

LBS hittar du i kreativa lokaler på Bergsgatan 20 i Malmö. Vi är skolan för dig som vill ha en verkligt inspirerande, kul och utvecklande gymnasietid i en kreativ miljö. Hos oss är alla utbildningar högskoleförberedande och ger dig ett riktigt försprång på din väg mot framtidens kreativa branscher och företag.

Det händer hos oss

LBS Kreativa Gymnasiet har skolor runt om i landet vilket inte bara betyder att vi kan det här med skola, utan också att du som elev ingår i ett unikt sammanhang. Exempel på det är våra galor som eleverna runt om i Sverige träffas på varje år: LBS Music And Media Awards, LBS Game Awards och LBS E-sport Awards.

På skolan anordnas också två LAN om året, studiebesök och profilveckor. Vi har även samarbete med olika aktörer som till exempel Game habitat, Massive och YSA -your study advisor.

Kort sagt, vill du utveckla dina kreativa sidor och samtidigt tillbringa tre år på en riktigt bra skola med fantastisk anda och miljö ska du söka LBS Kreativa gymnasiet i Malmö.

Besök oss

Vi bjuder in till öppna hus under både höst- och vårterminen. Ett bra tillfälle för dig att ställa alla dina frågor och lära dig mer om våra spännande utbildningar.

Elever gör en high-five i e-sport-salen framför två datorer.
 • Det bästa med min utbildning är att jag kan göra något jag gillar och samtidigt öppna möjligheter för mig i framtiden. Att göra något som bara var en hobby innan och nu spenderar jag det mesta av mina skoldagar att göra det.

  Hanna Åk 2, Spelgrafik

VANLIGA FRÅGOR

Här har vi samlat vanliga frågor och svar om vår skola. Har du andra frågor är du varmt välkommen att kontakta oss.

 • Estetiska programmet med inriktning Bild och formgivning hade år 2022 en medelpoäng på 215.

  Estetiska programmet med inriktning Estetik och media hade år 2022 en medelpoäng på 198. 

  Kom ihåg att meritpoängen kan ändras från år till år beroende på hur många som söker programmet och vad för betyg de har!

 • Teknikprogrammet med inriktningen Design och produktutveckling hade år 2022 en medelpoäng på 242 och en antagningsgräns på 177.5 poäng.

  Teknikprogrammet med inriktningen Informations- och medieteknik hade år 2022 en medelpoäng på 229 och en antagningsgräns på 167.5 poäng. 

  Teknikprogrammet med inriktningen Spelutveckling hade år 2021 en medelpoäng på 240.

  Teknikprogrammet med inriktningen Systemutveckling hade år 2021 en medelpoäng på 227. 

  Teknikprogrammet med inriktningen Spelutveckling hade år 2020 en medelpoäng på 226.

  Teknikprogrammet med inriktningen Systemutveckling hade år 2020 en medelpoäng på 236.

  Kom ihåg att meritpoängen kan ändras från år till år beroende på hur många som söker programmet och vad för betyg de har!

 • Vet du redan att vill söka till oss så gör du så här när antagningen öppnar:
  * Logga in med hjälp av ditt lösenord på www.skanegy.se
  * Välj vår skola samt det program och inriktning du vill läsa. Ibland kan du behöva en sökkod. Den hittar du på varje inriktningssida för den utbildningen du är intresserad av.
  Vill du veta mer eller få hjälp med att söka får du gärna höra av dig till rektorn på skolan eller kontakta din SYV.

 • I elevhälsan ingår bland annat kurator, specialpedagog och skolsköterska. Beroende på vilket sorts stöd en elev kan komma att behöva, har man möjlighet att kontakta någon av dessa personer. Utifrån det görs en bedömning på hur vi kan gå vidare på bästa sätt.

 • Ja, alla elever får låna en PC under de tre skolåren. Vid studenten brukar det finnas möjlighet att köpa loss datorn. Datorn är utrustad med alla program som behövs för undervisningen och som används i branschen.

 • En vanlig dag kan börja 08.30 och sluta klockan 16. Sedan är inte alla dagar så långa. Vissa dagar börjar man lite tidigare och slutar tidigare och vissa dagar börjar man senare och slutar lite senare.

 • Det brukar vara kommunen som ansvarar för det och då är regeln att man ska bo minst 6 km från skolan för att få rätt till busskort.

 • Ja, skolan har en matsal där lunch serveras dagligen.

 • Vi hyr gym och idrottshallar på ett flertal ställen i Malmö, beroende på aktivitet och tillfälle i kursen.

 • Vi finns på Bergsgatan 20, på gångavstånd från Triangeln.

 • Efter att du får din preliminära gymnasieantagning på våren har du möjlighet att göra ändring i din gymnasieansökan. Varje region har olika datum för när du kan göra denna ändringen, perioden kallas för omval. Om du vill ha hjälp med att ändra om i ditt tidigare gymnasieval rekommenderar vi dig att du vänder dig till din SYV på din grundskola.

 • Vill du räkna ut vad du har för meritvärde kan du göra det på Gymnasiekoll.se. Där finns en räknare som enkelt hjälper dig att räkna ut din meritpoäng. Du kan även läsa mer om vad meritvärde är på sidan.

 • Förutom behörighetskraven finns inga lägsta krav på poäng för programmen, utan det beror på vilka andra som söker det året. På en utbildning med t.ex. 30 platser kommer de 30 med högst poäng in. Medelpoängen är medelvärdet av meritpoängen de 30 personerna har. Antagningsgräns är den lägsta poäng någon kom in på det året.

 • Du kan kontakta vår rektor eller studievägledaren för frågor om att byta till oss.

 • Ja, LBS Kreativa Gymnasiet är en fristående skola som ägs av AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag. Totalt driver AcadeMedia drygt 140 gymnasieskolor i Sverige.

  Vad är en friskola?

  En friskola drivs av en annan ägare än en kommun eller ett landsting. Alla AcadeMedias friskolor är helt kostnadsfria. Alla har möjlighet att söka till en friskola, oavsett var man är folkbokförd. Ansökan och antagning av elever sker på samma sätt som på en kommunal skola. Friskolan har samma rättigheter och skyldigheter som andra skolor, vilket till exempelvis innebär att de, bland annat, följer skollagen när det gäller betygssättning.

 • LBS är en förkortning för Ljud- och Bildskolan.

 • Det går ca 270 elever på skolan.

VÅRA AWARDS

 • LBS E-SPORT AWARDS

  Varje år hålls LBS E-sport League som slutligen avgörs under E-sport Awards. Lagen får vara proffs för en dag medan de slåss om medaljerna.

  LBS e-sport awards logga.
 • LBS GAME AWARDS

  Ett event där vi hyllar våra spelgrafiker och spelutvecklare. Bidrag lämnas in till en jury som på kvällen för eventet korar vinnarna.

  LBS game awards logga.

MASTERCLASS

Masterclasses är det vi kallar våra gästföreläsningar, workshops och möten med branschen. Vi bjuder in personer som arbetar i eller studerar mot branscher relaterade till våra utbildningar. På så vis får du som elev inblick i arbetslivet och verklighetsförankring i din utbildning.

Elev står och pratar framför klassen och presenterar ett spel på storbildskärm.