×
 

OM LBS MALMÖ

LBS hittar du i kreativa lokaler på Bergsgatan 20 i Malmö. Vi är skolan för dig som vill ha en verkligt inspirerande, kul och utvecklande gymnasietid i en kreativ miljö. Hos oss är alla utbildningar högskoleförberedande och ger dig ett riktigt försprång på din väg mot framtidens kreativa branscher och företag.

Det händer hos oss
LBS Kreativa Gymnasiet har skolor runt om i landet vilket inte bara betyder att vi kan det här med skola, utan också att du som elev ingår i ett unikt sammanhang. Exempel på det är våra galor som eleverna runt om i Sverige träffas på varje år: LBS Music And Media Awards, LBS Game Awards och LBS E-sport Awards.

På skolan anordnas också två LAN om året, studiebesök och profilveckor. Vi har även samarbete med olika aktörer som till exempel Game habitat, Massive och YSA -your study advisor.

Kort sagt, vill du utveckla dina kreativa sidor och samtidigt tillbringa tre år på en riktigt bra skola med fantastisk anda och miljö ska du söka LBS Kreativa gymnasiet i Malmö.

Besök oss
Vi bjuder in till öppna hus under både höst- och vårterminen. Ett bra tillfälle för dig att ställa alla dina frågor och lära dig mer om våra spännande utbildningar.

elever gör high five i e-sport salen
 • Det bästa med min utbildning är att jag kan göra något jag gillar och samtidigt öppna möjligheter för mig i framtiden. Att göra något som bara var en hobby innan och nu spenderar jag det mesta av mina skoldagar att göra det.

  Hanna Åk 2, Spelgrafik

VANLIGA FRÅGOR

Här har vi samlat vanliga frågor och svar om vår skola. Har du andra frågor är du varmt välkommen att kontakta oss.

VÅRA AWARDS

 • LBS E-SPORT AWARDS

  Varje år hålls LBS E-sport League som slutligen avgörs under E-sport Awards. Lagen får vara proffs för en dag medan de slåss om medaljerna.

  LBS e-sport awards logga
 • LBS GAME AWARDS

  Ett event där vi hyllar våra spelgrafiker och spelutvecklare. Bidrag lämnas in till en jury som på kvällen för eventet korar vinnarna.

  lbs game awards logga

MASTERCLASS

Masterclasses är det vi kallar våra gästföreläsningar, workshops och möten med branschen. Vi bjuder in personer som arbetar i eller studerar mot branscher relaterade till våra utbildningar. På så vis får du som elev inblick i arbetslivet och verklighetsförankring i din utbildning.

Elev står och pratar framför klassen