Joakim, elev.

Elevintervju: Joakim

Joakim Rosryd  | Estetiska programmet | Spelgrafik | Kristianstad

Joakim Rosryd börjar snart sitt tredje år på LBS Kristianstad, Estetiska programmet, Spelgrafik. Efter studenten vill han gärna plugga vidare inom spelgrafik och fortsätta skapa spel.

Vad får ni lära er på utbildningen?
– På utbildningen jag läser får vi lära oss allt som händer på skärmen när jag spelar ett spel, som de snygga animationerna när min karaktär går framåt eller den coola bakgrunden bakom spelaren. 

Hade du koll på programmen ni använder innan du började?
– När jag började på LBS så hade jag inte så bra koll på de olika programmen relaterade till inriktningen men nu kan jag använda diverse Adobe program som Photoshop och After Effects samt modellera i 3D programmet Autodesk Maya

Vilka fördelar tror du att du kommer ha efter studenten?
– En riktigt bra fördel efter att jag tar studenten från att ha studerat på LBS kommer att vara alla möjligheter, spelgrafik är en väldigt öppen inriktning och ger mig många möjligheter att studera vidare efter studenten.

Hur är stämningen på skolan?
– Stämningen på LBS Kristianstad är fantastiskt, skolan har inte för många elever så det var väldigt enkelt att skaffa vänner tidigt i skolgången, på bara två veckor så hade jag hittat personerna jag hänger med än idag.

Hur är skolans läge?
– Jag är väldigt nöjd med skolans läge, det är en skön morgon- och eftermiddags promenad att gå från stationen där de flesta kommer med tåg eller buss. Jag tycker det är väldigt kul att skolan också ligger nära andra gymnasieskolor i närheten eftersom jag har vänner där också.

Fler artiklar