"En underbar introduktion till den kreativa världen"

Efter att ha studerat foto & film i Jönköping sökte sig Elin Nyman direkt vidare till universitetet, och efter att ha tagit en kandidatexamen i medie- & kommunikationsvetenskap arbetar hon idag som marknadskoordinator.

Elin om tiden på LBS och efteråt

Vad var det bästa under din tid på LBS?

– Det måste nästan vara känslan och stämningen på skolan. Det uppstår någonting alldeles extra när man dagligen träffar människor som delar ens egna kreativa driv och intresse för att skapa. Miljön var väldigt accepterande och inspirerande vilket jag uppskattade enormt. 

Vad fick du lära dig på Foto & Film-programmet? 

– Under min utbildning fick vi exempelvis lära oss hur man kan plocka fram sin kreativitet och hur man kan använda den i olika slags projekt. Vi genomförde också en del filmproduktioner för utomstående företag, t.ex. UF-mässan 2018 och Jönköpings kommun. Jag minns även särskilt en uppgift vi arbetade med i trean som handlade om att skapa en sammanhängande kampanj med tillhörande film, foto och text på temat “Don’t Drink & Drive”. 

Vad arbetar du med idag?

– Efter studenten kände jag att jag ville stanna inom mediebranschen, och jag valde därför att söka in till Medie- & kommunikationsvetenskapsprogrammet vid Göteborgs Universitet. Jag tog ut min kandidatexamen under 2022 och jobbar idag som marknadskoordinator. 

Hur förberedde LBS dig för din kreativa bransch?

– LBS var för mig en underbar introduktion till den kreativa världen. Jag fick under dessa tre år lära mig om den kreativa processen, fick kunskap om en mängd olika digitala verktyg som används på majoriteten av arbetsplatserna och jag hade inte minst otroligt kul under tiden!

Elin Nyman.

Läs fler nyheter