×
 

OM LBS BORÅS

Här flödar kreativitet och idéer
LBS finner du centralt i Borås i fantastiskt kreativa lokaler. Här kan du välja mellan det Estetiska programmet och Teknikprogrammet som båda ger dig behörighet att plugga vidare efter gymnasiet. På LBS kommer du få en gymnasieutbildning av hög kvalitet samtidigt som du ges en unik möjlighet att förverkliga dina drömmar om en karriär inom grafik-, medie-, app-, musik- och spelbranschen.

Det händer hos oss
Varje år har vi projektveckor där du fokuserat får göra projekt kopplat till din utbildning. Exempelvis utvecklar spelgrafiker och spelutveckla
rna tillsammans spel. Vi arrangerar även LAN och andra aktiviteter under året.

Branschkoppling
I Borås finns mängder av möjligheter för oss att integrera utbildningen med såväl medie- som spelbranschen. Vi har samarbeten med högskolor och ger våra elever skarpa projekt för att testa på framtidens kreativa branscher redan på gymnasiet.

Gemenskap
På LBS får du gå med likasinnade elever som brinner för att skapa spel, grafik, musik, foto och film. Det skapar en fin gemenskap där alla brinner för samma sak, fast inom olika intressen.

 • Jag tycker att det är en väldigt fin skola med mysig miljö där alla passar in. Jag skulle definitivt rekommendera LBS!

  Leo Elev

VANLIGA FRÅGOR

Här har vi samlat vanliga frågor och svar om vår skola. Har du andra frågor är du varmt välkommen att kontakta oss.

VÅRA AWARDS

 • LBS E-SPORT AWARDS

  Varje år hålls LBS E-sport League som slutligen avgörs under E-sport Awards. Lagen får vara proffs för en dag medan de slåss om medaljerna.

  LBS e-sport awards logga
 • LBS GAME AWARDS

  Ett event där vi hyllar våra spelgrafiker och spelutvecklare. Bidrag lämnas in till en jury som på kvällen för eventet korar vinnarna.

  lbs game awards logga

MASTERCLASS

Masterclasses är det vi kallar våra gästföreläsningar, workshops och möten med branschen. Vi bjuder in personer som arbetar i eller studerar mot branscher relaterade till våra utbildningar. På så vis får du som elev inblick i arbetslivet och verklighetsförankring i din utbildning.

Elev står och pratar framför klassen