×
 

OM LBS VÄXJÖ

Vår skola
LBS Växjö finns i kreativa lokaler på Regementsgatan 9 i Växjö, ett stenkast från järnvägsstationen. Vi har en mycket hög trivsel och gemenskap på skolan. Hos oss finns proffsiga och engagerade lärare med olika spetskompetenser, och som alla gör sitt bästa för att du ska få en utbildning som ligger i framkant. Vi använder oss av den senaste tekniken och programvaran, och i våra program ges du möjlighet att arbeta både praktiskt, kreativt, individuellt och i projekt. Vi tror att du skulle trivas hos oss och hoppas att även du vill bli LBS:are!

Våra utbildningar
Vi erbjuder Estetiska programmet och Teknikprogrammet. Båda programmen ger dig både högskolebehörighet och en möjlighet att komma ut i arbetslivet direkt efter din gymnasieexamen. Inom programmen har vi profilerna spelgrafik, grafisk design, spelutveckling och app- och webbutveckling och vi erbjuder även e-sport som tillval. Hos oss får du en utbildning inom just de områden som intresserar dig.

Här kommer du att få en gymnasieutbildning av hög kvalitet samtidigt som du ges en unik möjlighet att förverkliga dina drömmar om en karriär inom de yrken och branscher som ställer krav på kunskaper i allt från grafik-, medie-, webb- eller spelutveckling.

Behovet är stort
Efter din gymnasieutbildning hos oss har du en gedigen grund för att bygga vidare på din kunskap för att professionellt kunna möta morgondagens allt större krav på olika kompetenser. Företag i Sverige och utomlands efterfrågar i hög grad kompetens från utbildningar som inriktar sig på skapande bildkonst, film, musik eller andra former av mediaproduktioner inte minst i kombination med de kompetensbehov som finns inom teknikbranschen. Behoven är stora inom datakunskap, artificiell intelligens och spelutveckling, men även inom programmering, användbarhet/design och IT-säkerhet.

Elever umgås vid rosa fåtölj
 • Alla accepterar varandra och man får vara som man vill. Lärarna är snälla och hjälpsamma och det finns alltid personal att vända sig till.

  Ella Elev, spelgrafik

VANLIGA FRÅGOR

Här har vi samlat vanliga frågor och svar om vår skola. Har du andra frågor är du varmt välkommen att kontakta oss.

VÅRA AWARDS

 • LBS E-SPORT AWARDS

  Varje år hålls LBS E-sport League som slutligen avgörs under E-sport Awards. Lagen får vara proffs för en dag medan de slåss om medaljerna.

  LBS e-sport awards logga
 • LBS GAME AWARDS

  Ett event där vi hyllar våra spelgrafiker och spelutvecklare. Bidrag lämnas in till en jury som på kvällen för eventet korar vinnarna.

  lbs game awards logga

MASTERCLASS

Masterclasses är det vi kallar våra gästföreläsningar, workshops och möten med branschen. Vi bjuder in personer som arbetar i eller studerar mot branscher relaterade till våra utbildningar. På så vis får du som elev inblick i arbetslivet och verklighetsförankring i din utbildning.

Elev står och pratar framför klassen