×
 

Hoppa till innehållet

FÖR STUDIE- OCH YRKESVÄGLEDARE

Vad kul att du vill veta mer om oss! På LBS Kreativa Gymnasiet erbjuder vi flera spännande profiler inom Estetiska programmet och Teknikprogrammet.

Vi passar eleven som har en dröm om att lyckas i framtidens kreativa branscher eller kanske bara en önskan om att ha en kreativ, utvecklande gymnasietid tillsammans med andra som delar sina intressen. Med fokus på elevens intressen i en trygg och inspirerande miljö får man hos oss utforska sin kreativitet samtidigt som man får med sig en högskoleförberedande utbildning i ryggsäcken.

VÅRA PROFILER

Våra profiler ligger inom Estetiska programmet och Teknikprogrammet. Alla våra utbildningar ger högskolebehörighet och möjligheten att studera vidare på högskola och universitet.

VANLIGA FRÅGOR

Här har vi samlat vanliga frågor och svar om vår skola.

 • Ja, om du redan gjort ditt gymnasieval men vill justera det eller göra ett helt nytt är det möjligt under en så kallad ändringsperiod på våren. Kontakta din grundskolas SYV så hjälper dom dig med förändringarna du vill göra. Har du redan börjat gymnasiet och vill byta skola, program eller profil bör du kontakta din nuvarande skolas SYV så snar som möjligt.

 • Du kan läsa mer om individuella val och se vårt utbud här.

 • 2024: Estetiska programmet med inriktningen bild och form (Grafisk design, Spelgrafik) hade en medianpoäng på 220 och ett lägsta värde på 155 poäng.

  2024: Estetiska programmet med inriktningen estetik och media (Foto och film) hade en medianpoäng på 200 och ett lägsta värde på 130 poäng.

  2023: Estetiska programmet med inriktningen bild och form (Grafisk design, Spelgrafik) hade en medianpoäng på 207,8 och en antagningsgräns på 132,5 poäng.

  2023: Estetiska programmet med inriktningen estetik och media (Foto och film) hade en medianpoäng på 207,8 och en antagningsgräns på 132,5 poäng.

  2022:  Estetiska programmet med inriktningen bild och form (Grafisk design, Spelgrafik) hade en medianpoäng på 220 och en antagningsgräns på 170 poäng.

  2022: Estetiska programmet med inriktningen estetik och media (Foto och film) hade en medianpoäng på 197.5, och en antagningsgräns på 125.

  Kom ihåg att meritpoängen kan ändras från år till år beroende på hur många som söker programmet och vilka betyg de har!

 • 2024: Teknikprogrammet med inriktningen design och produktutveckling (Spelutveckling) hade en medianpoäng på 255 och ett lägsta värde på 177.5 poäng.

  2024: Teknikprogrammet med inriktningen information och medieteknik (App- och webbutveckling) hade en medianpoäng på 188.75 och ett lägsta värde på 157.5 poäng.

  2023: Teknikprogrammet med inriktningen design och produktutveckling (Spelutveckling) hade en medianpoäng på 225,5 och en antagningsgräns på 150 poäng.

  2023: Teknikprogrammet med inriktningen information och medieteknik (App- och webbutveckling) hade en medianpoäng på 225,5 och en antagningsgräns på 150 poäng.

  2022: Teknikprogrammet med inriktningen design och produktutveckling (Spelutveckling) hade en medianpoäng på 245 och en antagningsgräns på 177.5 poäng.

  2022:Teknikprogrammet med inriktningen information och medieteknik (App- och webbutveckling) hade en medianpoäng på 220 och en antagningsgräns på 177.5 poäng.

  Kom ihåg att meritpoängen kan ändras från år till år beroende på hur många som söker programmet och vilka betyg de har!

 • Vet du redan nu att vill söka till oss så gör du så här när antagningen öppnar:
  *Logga in med hjälp av ditt lösenord på https://extra.orebro.se/gymnasieantagningen.4.6ad5e21514fe44c621c1adc.html
  *Välj vår skola, program och inriktning.
  *Ibland kan du behöva en sökkod. Den hittar du på varje inriktningssida för den utbildningen du är intresserad av.
  Vill du veta mer eller få hjälp med att söka får du gärna höra av dig till mig, jag heter Lovisa Sundh Isacson och är rektor på skolan. Maila mig på lovisa.sundhisacson@lbs.se eller kontakta din SYV för mer information om ansökan.

 • Ja, alla elever får låna en PC under de tre skolåren. Vid studenten brukar det finnas möjlighet att köpa loss datorn. Datorn är utrustad med alla program som behövs för undervisningen och som används i branschen.

 • Våra scheman skiljer sig från dag till dag, vissa dagar börjar man lite tidigare och slutar tidigare och andra dagar börjar man senare och slutar lite senare.. Man kan börja som tidigast 08.30 och sluta som senast klockan 16.

 • Det brukar vara kommunen som avgör om du har rätt till busskort eller inte. Regeln brukar vara att du måste bo minst 6 KM från skolan för att ha rätt till busskort.

 • Ja, vi har en matsal på skolan där lunchen serveras varje dag.

 • Vi har idrott i Idrottshuset på Eyragatan 1, ca 5 minuters promenad från skolan. 

 • Vi finns på Rudbecksgatan 56, i nybyggda lokaler i Eyra Center!

 • Vill du räkna ut vad du har för meritvärde kan du göra det på Gymnasiekoll.se. Där finns en räknare som enkelt hjälper dig att räkna ut din meritpoäng. Du kan även läsa mer om vad meritvärde är på sidan.

 • Förutom behörighetskraven finns inga lägsta krav på poäng för programmen, utan det beror på vilka andra som söker det året. På en utbildning med t.ex. 30 platser kommer de 30 med högst poäng in. Medelpoängen är medelvärdet av meritpoängen de 30 personerna har. Antagningsgräns är den lägsta poäng någon kom in på det året.

 • Du kan kontakta vår rektor eller studievägledaren för frågor om att byta till oss.

 • Ja, LBS Kreativa Gymnasiet är en fristående skola som ägs av AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag. Totalt driver AcadeMedia drygt 140 gymnasieskolor i Sverige.

  Vad är en friskola?

  En friskola drivs av en annan ägare än en kommun eller ett landsting. Alla AcadeMedias friskolor är helt kostnadsfria. Alla har möjlighet att söka till en friskola, oavsett var man är folkbokförd. Ansökan och antagning av elever sker på samma sätt som på en kommunal skola. Friskolan har samma rättigheter och skyldigheter som andra skolor, vilket till exempelvis innebär att de, bland annat, följer skollagen när det gäller betygssättning.

 • LBS är en förkortning för Ljud- och Bildskolan.

 • Ja, både Estetiska programmet och Teknikprogrammet ger högskolebehörighet och möjligheten att studera vidare på universitet och högskola efter studenten. Under gymnasietiden ges även två individuella val där man kan bredda sin behörighet genom att exempelvis lägga till en kurs i matematik eller språk.

MER OM OSS

 • OM OSS

  Här kan du läsa mer om vår skola, våra lokaler och vad som händer hos oss.

  Två elever går igenom en gul korridor.
 • KVALITET

  Här kan du läsa om vårt kvalitetsarbete och se våra kvalitetsresultat.

  Lärare hjälper elev som ritar på ett papper, båda skrattar.

KONTAKTA MIG

Har du frågor eller funderingar? Välkommen att kontakta mig!