×
 

Hoppa till innehållet

OM LBS KREATIVA GYMNASIET ÖREBRO

Här flödar kreativitet och idéer

LBS gymnasium Örebro ligger i fräscha lokaler i ett skolcampus på Rudbecksgatan 56. Vi har undervisning i en fantastiskt kreativ miljö, helt anpassad efter våra behov. Här kan du läsa Estetiska programmet eller Teknikprogrammet mot flera kreativa och spännande profiler. Vi tror att du skulle trivas och hoppas att även du vill plugga på något av de spännande, högskoleförberedande program vi erbjuder.

Det händer hos oss i Örebro

På skolan anordnas det LAN, projektveckor och studiebesök under åren. Vi deltar också på LBS Music and Media Awards, LBS Game Awards och LBS E-sport Awards som är stora galor där alla LBS skolor tävlar mot varandra. Allt detta ger din gymnasietid det lilla extra!

Närhet till branschen redan under gymnasiet

I Örebro finns mängder av möjligheter för oss att integrera utbildningen med såväl medie- som spelbranschen och vi använder oss av den senaste tekniken. Här kommer du att få en gymnasieutbildning av hög kvalitet samtidigt som du ges en unik möjlighet att förverkliga dina drömmar om en karriär inom design-, grafik-, medie-, webb- och spelbranschen.

Elever på LBS gymnasium Örebro på lektion.
  • De topp 3 sakerna jag tänker på är, aktiva lärare som brinner för sitt jobb, underbar klass med en perfekt blandning och att det var bara extremt kul.

    Philip Student, 2022

Vanliga frågor

Här har vi samlat vanliga frågor och svar om vårt gymnasium. Har du andra frågor är du varmt välkommen att kontakta oss.

  • 2024: Estetiska programmet med inriktningen bild och form (Grafisk design, Spelgrafik) hade en medianpoäng på 220 och ett lägsta värde på 155 poäng.

    2024: Estetiska programmet med inriktningen estetik och media (Foto och film) hade en medianpoäng på 200 och ett lägsta värde på 130 poäng.

    2023: Estetiska programmet med inriktningen bild och form (Grafisk design, Spelgrafik) hade en medianpoäng på 207,8 och en antagningsgräns på 132,5 poäng.

    2023: Estetiska programmet med inriktningen estetik och media (Foto och film) hade en medianpoäng på 207,8 och en antagningsgräns på 132,5 poäng.

    2022:  Estetiska programmet med inriktningen bild och form (Grafisk design, Spelgrafik) hade en medianpoäng på 220 och en antagningsgräns på 170 poäng.

    2022: Estetiska programmet med inriktningen estetik och media (Foto och film) hade en medianpoäng på 197.5, och en antagningsgräns på 125.

    Kom ihåg att meritpoängen kan ändras från år till år beroende på hur många som söker programmet och vilka betyg de har!

  • 2024: Teknikprogrammet med inriktningen design och produktutveckling (Spelutveckling) hade en medianpoäng på 255 och ett lägsta värde på 177.5 poäng.

    2024: Teknikprogrammet med inriktningen information och medieteknik (App- och webbutveckling) hade en medianpoäng på 188.75 och ett lägsta värde på 157.5 poäng.

    2023: Teknikprogrammet med inriktningen design och produktutveckling (Spelutveckling) hade en medianpoäng på 225,5 och en antagningsgräns på 150 poäng.

    2023: Teknikprogrammet med inriktningen information och medieteknik (App- och webbutveckling) hade en medianpoäng på 225,5 och en antagningsgräns på 150 poäng.

    2022: Teknikprogrammet med inriktningen design och produktutveckling (Spelutveckling) hade en medianpoäng på 245 och en antagningsgräns på 177.5 poäng.

    2022:Teknikprogrammet med inriktningen information och medieteknik (App- och webbutveckling) hade en medianpoäng på 220 och en antagningsgräns på 177.5 poäng.

    Kom ihåg att meritpoängen kan ändras från år till år beroende på hur många som söker programmet och vilka betyg de har!

  • Vet du redan nu att vill söka till oss så gör du så här när antagningen öppnar:
    *Logga in med hjälp av ditt lösenord på https://extra.orebro.se/gymnasieantagningen.4.6ad5e21514fe44c621c1adc.html
    *Välj vår skola, program och inriktning.
    *Ibland kan du behöva en sökkod. Den hittar du på varje inriktningssida för den utbildningen du är intresserad av.
    Vill du veta mer eller få hjälp med att söka får du gärna höra av dig till mig, jag heter Lovisa Sundh Isacson och är rektor på skolan. Maila mig på lovisa.sundhisacson@lbs.se eller kontakta din SYV för mer information om ansökan.

  • Ja, alla elever får låna en PC under de tre skolåren. Vid studenten brukar det finnas möjlighet att köpa loss datorn. Datorn är utrustad med alla program som behövs för undervisningen och som används i branschen.

  • Våra scheman skiljer sig från dag till dag, vissa dagar börjar man lite tidigare och slutar tidigare och andra dagar börjar man senare och slutar lite senare.. Man kan börja som tidigast 08.30 och sluta som senast klockan 16.

  • Det brukar vara kommunen som avgör om du har rätt till busskort eller inte. Regeln brukar vara att du måste bo minst 6 KM från skolan för att ha rätt till busskort.

  • Ja, vi har en matsal på skolan där lunchen serveras varje dag.

  • Vi har idrott i Idrottshuset på Eyragatan 1, ca 5 minuters promenad från skolan. 

  • Vi finns på Rudbecksgatan 56, i nybyggda lokaler i Eyra Center!

  • LBS är en förkortning för Ljud- och Bildskolan.

  • Ja, både Estetiska programmet och Teknikprogrammet ger högskolebehörighet och möjligheten att studera vidare på universitet och högskola efter studenten. Under gymnasietiden ges även två individuella val där man kan bredda sin behörighet genom att exempelvis lägga till en kurs i matematik eller språk.

VÅRA AWARDS

  • LBS E-SPORT AWARDS

    Varje år hålls LBS E-sport League som slutligen avgörs under E-sport Awards. Lagen får vara proffs för en dag medan de slåss om medaljerna.

    LBS e-sport awards logga.
  • LBS GAME AWARDS

    Ett event där vi hyllar våra spelgrafiker och spelutvecklare. Bidrag lämnas in till en jury som på kvällen för eventet korar vinnarna.

    LBS game awards logga.

MASTERCLASS

Masterclasses är det vi kallar våra gästföreläsningar, workshops och möten med branschen. Vi bjuder in personer som arbetar i eller studerar mot branscher relaterade till våra utbildningar. På så vis får du som elev inblick i arbetslivet och verklighetsförankring i din utbildning.

Elev står och pratar framför klassen och presenterar ett spel på storbildskärm.