×
 

Hoppa till innehållet

OM LBS KREATIVA GYMNASIET ÖREBRO

Här flödar kreativitet och idéer

Vår skola ligger i fräscha lokaler i ett skolcampus på Rudbecksgatan 56. Vi har undervisning i en fantastiskt kreativ miljö, helt anpassad efter våra behov. Här kan du läsa Estetiska programmet eller Teknikprogrammet mot flera kreativa profiler. Vi tror att du skulle trivas och hoppas att även du vill bli LBS:are och plugga på något av de spännande, högskoleförberedande program vi erbjuder.

Det händer hos oss

På skolan anordnas det LAN, projektveckor och studiebesök. Vi deltar också på LBS Music and Media Awards, LBS Game Awards och LBS E-sport Awards som är stora galor där alla LBS skolor tävlar mot varandra.

Närhet till branschen

I Örebro finns mängder av möjligheter för oss att integrera utbildningen med såväl medie- som spelbranschen och vi använder oss av den senaste tekniken. Här kommer du att få en gymnasieutbildning av hög kvalitet samtidigt som du ges en unik möjlighet att förverkliga dina drömmar om en karriär inom grafik-, medie-, webb- och spelbranschen.

Elever pysslar och skrattar vid ett runt bord.
 • De topp 3 sakerna jag tänker på är, aktiva lärare som brinner för sitt jobb, underbar klass med en perfekt blandning och att det var bara extremt kul.

  Philip Student, 2022

VANLIGA FRÅGOR

Här har vi samlat vanliga frågor och svar om vår skola. Har du andra frågor är du varmt välkommen att kontakta oss.

 • Grafisk design, Spelgrafik och Estetiska programmet med inriktningen bild och form hade år 2022 en medianpoäng på 220 och en antagningsgräns på 170 poäng.

  Estetiska programmet med inriktningen bild och form hade år 2021 en medianpoäng på 225 och en antagningsgräns på 130 poäng.

  Estetiska programmet med inriktningen estetik och media hade år 2022 en medianpoäng på 197.5, och en antagningsgräns på 125.

  Estetiska programmet med inriktningen estetik och media hade år 2021 en medianpoäng på 182.6, och en antagningsgräns på 140.

  Kom ihåg att meritpoängen kan ändras från år till år beroende på hur många som söker programmet och vad för betyg de har!

 • Teknikprogrammet med inriktningen spelutveckling hade år 2022 en medianpoäng på 245 och en antagningsgräns på 177.5 poäng.

  Teknikprogrammet med inriktningen app- och webbutveckling hade år 2022 en medianpoäng på 220 och en antagningsgräns på 177.5 poäng.

  Teknikprogrammet med inriktningen spelutveckling hade år 2021 en medianpoäng på 265 och en antagningsgräns på 235 poäng.

  Teknikprogrammet med inriktningen systemutveckling hade år 2021 en medianpoäng på 247.5 och en antagningsgräns på 202.5 poäng. 

  Teknikprogrammet med inriktningen spelutveckling hade år 2020 en medianpoäng på 220 och en antagningsgräns på 140 poäng.

  Teknikprogrammet med inriktningen systemutveckling hade år 2020 en medianpoäng på 220 och en antagningsgräns på 140 poäng.

  Kom ihåg att meritpoängen kan ändras från år till år beroende på hur många som söker programmet och vad för betyg de har!

 • Vet du redan nu att vill söka till oss så gör du så här när antagningen öppnar:
  *Logga in med hjälp av ditt lösenord på https://extra.orebro.se/gymnasieantagningen.4.6ad5e21514fe44c621c1adc.html
  *Välj vår skola, program och inriktning.
  *Ibland kan du behöva en sökkod. Den hittar du på varje inriktningssida för den utbildningen du är intresserad av.
  Vill du veta mer eller få hjälp med att söka får du gärna höra av dig till mig, jag heter Lovisa Sundh Isacson och är rektor på skolan. Maila mig på lovisa.sundhisacson@lbs.se eller kontakta din SYV för mer information om ansökan.

 • I elevhälsan ingår bland annat kurator, specialpedagog och skolsköterska. Beroende på vilket sorts stöd en elev kan komma att behöva, har man möjlighet att kontakta någon av dessa personer. Utifrån det görs en bedömning på hur vi kan gå vidare på bästa sätt.

 • Ja, alla elever får låna en PC under de tre skolåren. Vid studenten brukar det finnas möjlighet att köpa loss datorn. Datorn är utrustad med alla program som behövs för undervisningen och som används i branschen.

 • En vanlig dag kan börja 08.30 och sluta klockan 16. Sedan är inte alla dagar så långa. Vissa dagar börjar man lite tidigare och slutar tidigare och vissa dagar börjar man senare och slutar lite senare.

 • Det brukar vara kommunen som avgör om du har rätt till busskort eller inte. Regeln brukar vara att du måste bo minst 6 KM från skolan för att ha rätt till busskort.

 • Ja, vi har en matsal på skolan där lunchen serveras varje dag.

 • Under de fysiska delarna i kurserna hyr vi in oss på olika platser för att få en omväxlande upplevelse av idrotten. Simhall, bandy, dans eller fäktning? Hos oss får man pröva på massor av olika aktiviteter. De teoretiska kursmomenten genomförs på skolan.

 • Vi finns på Rudbecksgatan 56, i nybyggda lokaler i Eyra Center!

 • Efter att du får din preliminära gymnasieantagning på våren har du möjlighet att göra ändring i din gymnasieansökan. Varje region har olika datum för när du kan göra denna ändringen, perioden kallas för omval. Om du vill ha hjälp med att ändra om i ditt tidigare gymnasieval rekommenderar vi dig att du vänder dig till din SYV på din grundskola.

 • Vill du räkna ut vad du har för meritvärde kan du göra det på Gymnasiekoll.se. Där finns en räknare som enkelt hjälper dig att räkna ut din meritpoäng. Du kan även läsa mer om vad meritvärde är på sidan.

 • Förutom behörighetskraven finns inga lägsta krav på poäng för programmen, utan det beror på vilka andra som söker det året. På en utbildning med t.ex. 30 platser kommer de 30 med högst poäng in. Medelpoängen är medelvärdet av meritpoängen de 30 personerna har. Antagningsgräns är den lägsta poäng någon kom in på det året.

 • Du kan kontakta vår rektor eller studievägledaren för frågor om att byta till oss.

 • Ja, LBS Kreativa Gymnasiet är en fristående skola som ägs av AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag. Totalt driver AcadeMedia drygt 140 gymnasieskolor i Sverige.

  Vad är en friskola?

  En friskola drivs av en annan ägare än en kommun eller ett landsting. Alla AcadeMedias friskolor är helt kostnadsfria. Alla har möjlighet att söka till en friskola, oavsett var man är folkbokförd. Ansökan och antagning av elever sker på samma sätt som på en kommunal skola. Friskolan har samma rättigheter och skyldigheter som andra skolor, vilket till exempelvis innebär att de, bland annat, följer skollagen när det gäller betygssättning.

 • LBS är en förkortning för Ljud- och Bildskolan.

 • Ja, både Estetiska programmet och Teknikprogrammet ger högskolebehörighet och möjligheten att studera vidare på universitet och högskola efter studenten. Under gymnasietiden ges även två individuella val där man kan bredda sin behörighet genom att exempelvis lägga till en kurs i matematik eller språk.

VÅRA AWARDS

 • LBS E-SPORT AWARDS

  Varje år hålls LBS E-sport League som slutligen avgörs under E-sport Awards. Lagen får vara proffs för en dag medan de slåss om medaljerna.

  LBS e-sport awards logga.
 • LBS GAME AWARDS

  Ett event där vi hyllar våra spelgrafiker och spelutvecklare. Bidrag lämnas in till en jury som på kvällen för eventet korar vinnarna.

  LBS game awards logga.

MASTERCLASS

Masterclasses är det vi kallar våra gästföreläsningar, workshops och möten med branschen. Vi bjuder in personer som arbetar i eller studerar mot branscher relaterade till våra utbildningar. På så vis får du som elev inblick i arbetslivet och verklighetsförankring i din utbildning.

Elev står och pratar framför klassen och presenterar ett spel på storbildskärm.