×
 

OM LBS NYKÖPING

LBS Nyköping hittar du i nyrenoverade lokaler på hela 1592 kvm på Nytorget 9A. Skolan ligger centralt och med gångavstånd till både bussterminal och tågstation. Våra lokaler är helt anpassade efter våra utbildningar med bland annat e-sportssal, fotostudio och musikstudio fyllda med den senaste tekniken. Det finns också yta att hänga med vänner under rasten, då gemenskapen på LBS är något utöver det vanliga – där alla känner alla.

Plugg
Hos oss får du hänga med proffsiga och engagerade lärare som alla gör sitt bästa för att du ska nå dina mål och drömmar. Vi vill ge våra elever de bästa förutsättningarna att lyckas i sina studier och har ett lärcenter där elever i förebyggande och främjande syfte kan få stöd av studiecoach. Vi tror att du skulle trivas och hoppas att även du vill bli LBS:are och plugga på något av de spännande, högskoleförberedande program vi erbjuder.

Event och utlandsresor
För alla våra utbildningar har vi LBS Awards en gång per år för att hylla våra grymma elever! Elever inom det estetiska programmet kommer också att få möjlighet till utbyten i Europa då vi under läsåret 22/23 har upprättat samarbeten med skolor i bland annat Italien och Spanien. Det innebär att elever på det estetiska programmet kommer att få möjlighet att besöka likvärdiga utbildningar i utlandet under en studievecka. ”

 • Jag har alltid varit intresserad av hur spel blir gjorda, så LBS kändes som ett väldigt självklart val för mig.

  Elia Elev

VANLIGA FRÅGOR

Här har vi samlat vanliga frågor och svar om vår skola. Har du andra frågor är du varmt välkommen att kontakta oss.

VÅRA AWARDS

 • LBS E-SPORT AWARDS

  Varje år hålls LBS E-sport League som slutligen avgörs under E-sport Awards. Lagen får vara proffs för en dag medan de slåss om medaljerna.

  LBS e-sport awards logga
 • LBS GAME AWARDS

  Ett event där vi hyllar våra spelgrafiker och spelutvecklare. Bidrag lämnas in till en jury som på kvällen för eventet korar vinnarna.

  lbs game awards logga

MASTERCLASS

Masterclasses är det vi kallar våra gästföreläsningar, workshops och möten med branschen. Vi bjuder in personer som arbetar i eller studerar mot branscher relaterade till våra utbildningar. På så vis får du som elev inblick i arbetslivet och verklighetsförankring i din utbildning.

Elev står och pratar framför klassen