Teknik­­programmet LBS Nyköping

TEKNIKPROGRAMMET PÅ LBS KREATIVA GYMNASIET

Här på LBS Kreativa Gymnasiet kan du läsa Teknikprogrammet med spännande fördjupningar.

Efter Teknikprogrammet

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program som ger utökad behörighet och möjligheten att studera vidare på en mängd olika vidareutbildningar. Du blir förberedd till att studera vidare till exempelvis civilingenjör men kan också gå mot helt andra branscher. Efter tre år på Teknikprogrammet på LBS kan du också vara väl förberedd för olika yrkeshögskolor och eventuella antagningsprov dit. Exempelvis har The Game Assembly populära utbildningar för dig som vill satsa på en karriär inom spelutveckling. Det finns också flera exempel på LBS-elever som direkt efter studenten kommit in i branschen som bland annat juniora webbutvecklare.

Välj till LBS Extended reality

På våra teknikprogram kan du välja till fördjupningen LBS Extended Reality. Du får lära dig att designa och konstruera interaktiva VR/AR-miljöer. 3D-grafik, ljuddesign och programmering blandas med projektarbetsmetodik under problemlösande arbetsformer som simulerar faktiska arbetsförhållanden i de olika branscherna. Läs mer om LBS XR här.

SNABBFAKTA

Sökkod: TE
Behörighet: Högskoleförberedande

FRAMTIDA YRKEN

Relaterade yrken: Spelutvecklare, apputvecklare, webbutvecklare, arkitekt, ingenjör, level designer, UX designer, produktutvecklare m.m.
 • Det bästa är garanterat att jag får fördjupa mig inom det som intresserar mig. Bland annat programmering och användning av estetiska program.

  Liam Spelutveckling, åk 2

VÅRA PROFILER

Inom Teknikprogrammet erbjuder vi följande profiler:

 • Spelutveckling

  • Program
   • Teknikprogrammet
  • Inriktning
   • Design och produktutveckling

Om teknikprogrammet

VI HAR OCKSÅ ESTETISKA PROGRAMMET

På LBS har vi också Estetiska programmet med flera spännande profiler. Läs mer om det här!