×
 

Hoppa till innehållet

OM LBS KREATIVA GYMNASIET KUNGSBACKA

Tre år av kreativitet

LBS Kreativa Gymnasiet Kungsbacka är en skola med kreativ miljö, där du får möjlighet att inrikta dig på ämnen som intresserar dig lite extra. Vi är en växande skola med ca 150 elever. Här kan du läsa Estetiska programmet eller Teknikprogrammet som båda ger tre kreativa år och högskolebehörighet.

Gemenskap

Hos oss har elever och lärare en bra relation, och här umgås vi även mellan årskurser och program. Våra gemensamma intressen är det som förenar oss och skapar en härlig gemenskap, god stämning och stora kontaktnät.

Gymkort på Nordic Wellness

Idrotten hålls på Nordic Wellness, mitt emot skolan och på närområdets övriga idrottsanläggningar. Du får också gymkort på Nordic Wellness vilket innebär att du kan nyttja gymmet även på håltimmar och fritid.

Elever leer mot kameran och ritar tillsammans vid ett bord.
 • Alla accepterar varandra och man får vara som man vill. Lärarna är snälla och hjälpsamma och det finns alltid personal att vända sig till.

  Ella Elev, spelgrafik

VANLIGA FRÅGOR

Här har vi samlat vanliga frågor och svar om vår skola. Har du andra frågor är du varmt välkommen att kontakta oss.

 • Estetiska programmet med inriktning Bild och form hade år 2022 en medelpoäng på 213.54.

  Estetiska programmet med inriktning Estetik och media hade år 2022 en medelpoäng på 209.31.

   Estetiska programmet med inriktning Bild och form hade år 2021 en medelpoäng på 224.7.

  Estetiska programmet med inriktning Estetik och media hade år 2021 en medelpoäng på 187.3. 

  Estetiska programmet med inriktning Bild och form hade år 2020 en medelpoäng på 201.2.

  Estetiska programmet med inriktning Estetik och media hade år 2020 en medelpoäng på 207.2.

  Kom ihåg att meritpoängen kan ändras från år till år beroende på hur många som söker programmet och vad för betyg de har!

 • Design och produktutveckling (spelutveckling), Informations- och medieteknik (app- och webbutveckling) & Teknikprogrammet hade år 2022 en medelpoäng på 208.65.

  Teknikprogrammet hade år 2021 en medelpoäng på 226.6. Teknikprogrammet hade år 2020 en medelpoäng på 230.

  Kom ihåg att meritpoängen kan ändras från år till år beroende på hur många som söker programmet och vad för betyg de har!

 • Vet du redan att vill söka till oss så gör du så här när antagningen öppnar:
  Logga in med hjälp av ditt lösenord på www.indra2.se
  *Välj vår skola, inriktning och program.
  *Ibland kan du behöva en sökkod. Den hittar du på varje inriktningssida för den utbildningen du är intresserad av.
  *Vill du veta mer eller få hjälp med att söka får du gärna höra av dig kungsbacka@lbs.se eller kontakta din SYV.

 • I elevhälsan ingår bland annat kurator, specialpedagog och skolsköterska. Beroende på vilket sorts stöd en elev kan komma att behöva, har man möjlighet att kontakta någon av dessa personer. Utifrån det görs en bedömning på hur vi kan gå vidare på bästa sätt.

 • Ja, alla elever får låna en PC under de tre skolåren. Vid studenten brukar det finnas möjlighet att köpa loss datorn. Datorn är utrustad med alla program som behövs för undervisningen och som används i branschen.

 • En vanlig dag kan börja 08.30 och sluta klockan 16. Sedan är inte alla dagar så långa. Vissa dagar börjar man lite tidigare och slutar tidigare och vissa dagar börjar man senare eller slutar lite senare.

 • Alla gymnasieelever har rätt till skolkort som gäller vardagar mellan 04:00-19:00 och detta sköts av den kommun man bor i. Vänd dig till din hemkommun för att se hur det går till just där du bor. För boende i Kungsbacka kommun behöver elevernas vårdnadshavare ansöka om ett busskort via kommunens hemsida innan skolstart.

 • Vi äter i vår matsal i skolan. Maten levereras från en närliggande grundskola. Det finns en varmrätt och ett vegetariskt alternativ att välja på och specialkost efter behov.

 • Vi utgår från Nordic Wellness som ligger på andra sidan torget. Hit får eleverna ett gymkort som också kan nyttjas innan skolan och på håltimmar. Vi använder oss av salarna inne på gymmet men också maskinerna på gymmet. Vi nyttjar också vårt närområde som Kungbackaskogen och Inlags fotbollsplaner.

 • Skolan ligger på Nygatan 17A, på Lindens torg mitt i centrala Kungsbacka. 5 minuters promenad från stationen.

 • Efter att du får din preliminära gymnasieantagning på våren har du möjlighet att göra ändring i din gymnasieansökan. Varje region har olika datum för när du kan göra denna ändringen, perioden kallas för omval. Om du vill ha hjälp med att ändra om i ditt tidigare gymnasieval rekommenderar vi dig att du vänder dig till din SYV på din grundskola.

 • Vill du räkna ut vad du har för meritvärde kan du göra det på Gymnasiekoll.se. Där finns en räknare som enkelt hjälper dig att räkna ut din meritpoäng. Du kan även läsa mer om vad meritvärde är på sidan.

 • Förutom behörighetskraven finns inga lägsta krav på poäng för programmen, utan det beror på vilka andra som söker det året. På en utbildning med t.ex. 30 platser kommer de 30 med högst poäng in. Medelpoängen är medelvärdet av meritpoängen de 30 personerna har. Antagningsgräns är den lägsta poäng någon kom in på det året.

 • Du kan kontakta vår rektor eller studievägledaren för frågor om att byta till oss.

 • Ja, LBS Kreativa Gymnasiet är en fristående skola som ägs av AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag. Totalt driver AcadeMedia drygt 140 gymnasieskolor i Sverige.

  Vad är en friskola?

  En friskola drivs av en annan ägare än en kommun eller ett landsting. Alla AcadeMedias friskolor är helt kostnadsfria. Alla har möjlighet att söka till en friskola, oavsett var man är folkbokförd. Ansökan och antagning av elever sker på samma sätt som på en kommunal skola. Friskolan har samma rättigheter och skyldigheter som andra skolor, vilket till exempelvis innebär att de, bland annat, följer skollagen när det gäller betygssättning.

 • LBS är en förkortning för Ljud- och Bildskolan.

 • Vi har ca 140 elever på skolan

VÅRA AWARDS

 • LBS E-SPORT AWARDS

  Varje år hålls LBS E-sport League som slutligen avgörs under E-sport Awards. Lagen får vara proffs för en dag medan de slåss om medaljerna.

  LBS e-sport awards logga.
 • LBS GAME AWARDS

  Ett event där vi hyllar våra spelgrafiker och spelutvecklare. Bidrag lämnas in till en jury som på kvällen för eventet korar vinnarna.

  LBS game awards logga.

MASTERCLASS

Masterclasses är det vi kallar våra gästföreläsningar, workshops och möten med branschen. Vi bjuder in personer som arbetar i eller studerar mot branscher relaterade till våra utbildningar. På så vis får du som elev inblick i arbetslivet och verklighetsförankring i din utbildning.

Elev står och pratar framför klassen och presenterar ett spel på storbildskärm.