LBS e-sport logga, blå uggla.

LBS HELSINGBORG SILVERMEDALJÖRER I SKOL-VM!

Den 30 november hölls finalen i Counter-Strike, Skol-VM för gymnasieelever. Fyra nationer stod klara att slåss om medaljerna i Ukrainas huvudstad Kiev. I finalen stod Sveriges lag från LBS Helsingborg mot Kazakstan. Den tuffa matchen avgjordes slutligen till Kazakstans fördel och Sverige stod då klara som silvermedaljörer.

I början av hösten arrangerades Skol-SM där LBS Helsingborg efter att ha tagit sig till slutspelet vann samtliga sina matcher. Utan att förlora en enda karta stod laget därmed som svenska mästare. Med den vinsten kvalificerade sig de även vidare till Skol-VM som arrangeras av International School Federation. När det svenska laget väl var på plats i Kiev möttes de av en stylist på hotellet som preppade dem inför fotografering. Sen var det dags för allvar.

De fyra länder som stod klara för VM var Sverige, Ukraina, Serbien och Kazakstan. Sveriges LBS Helsingborg vann sin första match mot Serbien övertygande och stod sedan mot starka Kazakstan i finalen. Samtliga de andra nationerna hade handplockat sina spelare från hela landet medan Sveriges lag bestod just av elever mellan årskurs 1 till 3 från LBS Helsingborg. Det var William ”Maccey” Persson, William ”skog” Skog, Charlie ”cham” Ahlm, Enok ”n0cke” Hellebro och Mattis ”maddis” Johansson som tillsammans med coachen Samuel ”zyppe” Martinsson utgjorde LBS-laget.

I finalen bjöds det på underhållning av två riktigt starka lag. Inledningsvis förlorade Sverige med 10-16 på Overpass men lyckades på övertid kvittera matchen med 22-20 på Vertigo. Slutligen kunde Kazakstans lag vinna på Mirage med 16-3 och det var då klart, Sverige blev silvermedaljörer.

Laget kom hem med en vinst på 1000 dollar till en skola som suttit bänkade framför mästerskapet. LBS Helsingborg kan efter sin imponerande insats nu koras som näst bästa skolgymnasielag i världen.

Se finalen på Youtube här.