×
 

OM LBS KRISTIANSTAD

Hos oss på LBS Kristianstad får alla med en kreativ ådra sitt utlopp. Oavsett om du är kreativ inom teknikens värld och kanske särskilt spelprogrammering eller inom de estetiska inriktningarna kring grafisk design, foto/film, spelgrafik eller e-sport. Här finns en plats för alla som är intresserade av våra högskoleförberedande gymnasieprogram och som samtidigt vill fördjupa sig inom sina profilämnen.

När du kommer innanför skolans dörrar möts du av en mysig och kreativ miljö med människor omkring dig som bryr sig om dig. Pingisbordet och de många sittgrupperna är tillsammans med vår “gräsmatta” det första du ser efter att du tagit av dig dina skor. Att mötas av personer som hälsar på dig och som är glada att se just dig idag är också något speciellt med just vår skola.

Event och branchkoppling
Förutom en god undervisning under åren hos oss kommer du även ha möjlighet att uppleva LAN, Cosplay, profilveckor, MAMA-galor, Game-Awards, olika tävlingar både internt och externt, besök hos olika intressanta företag i kommunen eller Skåne, besök av olika framstående personer inom IT/Estet, m.m. Många av dessa delar går under benämningen Masterclass, som är just vad det står, en undervisning av mästare!

Idrott och skollunch
Vi har de allra flesta undervisningsmomenten på skolan förutom idrotten, där vi har en förmån att få ha vår idrottsundervisning i Kristianstads bästa idrottslokaler på Arenan. Dit går du enkelt på 10 minuter från dörr till dörr. Men du behöver inte gå någonstans för att få en god skollunch, för den serveras i vår matsal på andra våningen. Vi har ett bra samarbete med vår matleverantör som är mycket lyhörd för våra tankar kring lunchen. Det tar inte lång tid från det att en tanke lyfts i skolans elevråd tills dess att vi ser en förändring i t.ex. utbudet av grönsaker på lunchbordet. Skolans elevråd och studentråd är aktiva råd där man kan vara med och göra skillnad för eleverna och skolan i stort.

 • LBS Kristianstad är en bra skola med en riktigt härlig stämning - och intressanta lärare och föreläsare. Rekommenderas starkt för 3 kreativa år!

  Jonna Elev

VANLIGA FRÅGOR

Här har vi samlat vanliga frågor och svar om vår skola. Har du andra frågor är du varmt välkommen att kontakta oss.

VÅRA AWARDS

 • LBS E-SPORT AWARDS

  Varje år hålls LBS E-sport League som slutligen avgörs under E-sport Awards. Lagen får vara proffs för en dag medan de slåss om medaljerna.

  LBS e-sport awards logga
 • LBS GAME AWARDS

  Ett event där vi hyllar våra spelgrafiker och spelutvecklare. Bidrag lämnas in till en jury som på kvällen för eventet korar vinnarna.

  lbs game awards logga

MASTERCLASS

Masterclasses är det vi kallar våra gästföreläsningar, workshops och möten med branschen. Vi bjuder in personer som arbetar i eller studerar mot branscher relaterade till våra utbildningar. På så vis får du som elev inblick i arbetslivet och verklighetsförankring i din utbildning.

Elev står och pratar framför klassen