Hanna, elev.

”VI GÖR VÅRT EGNA SPEL”

Hanna går första året på LBS Malmö spelgrafik. I Intervjun berättar hon bland annat om vad man kan få göra på programmet och varför hon valde LBS.

Varför sökte du till LBS?
– Jag har alltid haft ett intresse för spel och när jag sökte runt på gymnasier specifikt för Teknik- och Estetprogrammet hittade jag LBS. Det passade bra, inriktningen lät rolig och jag gillade kurserna som var med.

Varför valde du utbildningen du går och vad får du lära dig?
– Jag valde spelgrafik för att jag först och främst gillar att rita. Men också att skapa stories, karaktärer och ”världar”. Att själv skapa och att göra det till ett spel i framtiden, det väckte mitt intresse. Det är även det vi håller på med nu. Vi har blivit indelade i grupper tillsammans med eleverna som går spelutveckling på LBS och tillsammans håller vi på att utveckla ett spel från grunden. Det är vi som kom på idén, det är jag och andra grafiker som gör grafiken, eleverna från spelutveckling gör programmeringen. Vi gör vårt egna spel med hjälp av det vi har lärt oss i de olika kurserna.

Ge 3 tips på vad man ska tänka på när man väljer gymnasium!
– Kolla runt på vilka kurser man behöver för att få ett specifikt jobb som man kanske vill ha i framtiden.

Om man är som mig, som inte hade en aning vad jag ville göra i framtiden välja något man tycker är roligt, det är det viktigaste skulle jag säga. Om man väljer något bara för man ”måste” så kommer man bli uttråkad snabbt.

Gå på öppet hus på olika skolor även om man kanske inte ska gå där. Lär känna skolan, känns det skönt att vara på skolan? Kan du du tänka dig att spendera tre år på skolan?

Vad är det bästa med din utbildning?
– Att jag kan göra något jag gillar och samtidigt öppna möjligheter för mig i framtiden. Att göra något som bara var en hobby innan och nu spenderar jag det mesta av mina skoldagar att göra det.

Varför ska man söka till LBS?
– Om du har ett intresse för Teknik- och Estetiska programmet så är LBS ett bra val för det. Och om spelindustrin är något som man har intresse av är LBS en bra startpunkt för att kunna få kunskaper om hur det funkar.