×
 

OM LBS VARBERG

LBS Kreativa Gymnasiet Varberg är den lite mindre gymnasieskolan i Varberg med stort engagemang och brinn för kreativa ämnen. Här kan du läsa Estetiska programmet eller Teknikprogrammet mot flera spännande profiler.

Våra lokaler
Vi finns i kreativa lokaler på Träslövsvägen 58, nära till kollektivtrafiken som tar dig i den riktning du vill. Kommer du med tåget är det bara att sätta sig på en stadsbuss så är du här på bara några minuter. Våra lokaler är anpassade efter våra profiler med bland annat en musikstudio och e-sportssal.

Det händer hos oss
Hos oss anordnas det ibland LAN och andra events. Vid ett av våra öppna hus har vi också ett EXPO där eleverna i årskurs 3 ställer ut sina gymnasiearbeten. Vi arbetar också en hel del med skarpa uppdrag från företag, vilket är riktigt kul och gör att elever kan knyta kontakter redan under gymnasietiden.

Gemenskap
Det bästa med LBS Varberg är närheten mellan elever och personal. Stämningen präglas av ömsesidig respekt, värme och humor. Våra elever är trygga och tycker att relationen till lärarna är en av de bästa sakerna med skolan. Hos oss känner man sig sedd!

 • Jag tycker att det är en väldigt fin skola med mysig miljö där alla passar in. Jag skulle definitivt rekommendera LBS!

  Leo Elev

VANLIGA FRÅGOR

Här har vi samlat vanliga frågor och svar om vår skola. Har du andra frågor är du varmt välkommen att kontakta oss.

VÅRA AWARDS

 • LBS E-SPORT AWARDS

  Varje år hålls LBS E-sport League som slutligen avgörs under E-sport Awards. Lagen får vara proffs för en dag medan de slåss om medaljerna.

  LBS e-sport awards logga
 • LBS GAME AWARDS

  Ett event där vi hyllar våra spelgrafiker och spelutvecklare. Bidrag lämnas in till en jury som på kvällen för eventet korar vinnarna.

  lbs game awards logga

MASTERCLASS

Masterclasses är det vi kallar våra gästföreläsningar, workshops och möten med branschen. Vi bjuder in personer som arbetar i eller studerar mot branscher relaterade till våra utbildningar. På så vis får du som elev inblick i arbetslivet och verklighetsförankring i din utbildning.

Elev står och pratar framför klassen