×
 

Hoppa till innehållet

OM LBS KREATIVA GYMNASIET VARBERG

LBS Kreativa Gymnasiet i Varberg är den lite mindre gymnasieskolan i Varberg med stort engagemang och brinn för kreativa ämnen. Här kan du läsa Estetiska programmet eller Teknikprogrammet mot flera spännande profiler.

Våra lokaler

LBS gymnasium Varberg hittar du i kreativa lokaler på Träslövsvägen 58, nära till kollektivtrafiken som tar dig i den riktning du vill. Kommer du med tåget är det bara att sätta sig på en stadsbuss så är du här på bara några minuter. Våra lokaler är anpassade efter våra profiler med bland annat en musikstudio och e-sportssal. Till hösten 2024 blir vi också ett mindre gymnasiecampus, då Drottning Blankas Gymnasieskola flyttar in! Det kommer ge vår skola en härlig mix av elever och du kommer kunna skapa fler kontakter under gymnasietiden.

Det händer hos oss

Hos oss anordnas det ibland LAN och andra events. Vid ett av våra öppna hus har vi också ett EXPO där eleverna i årskurs 3 ställer ut sina gymnasiearbeten. Vi arbetar också en hel del med skarpa uppdrag från företag, vilket är riktigt kul och gör att elever kan knyta kontakter redan under gymnasietiden.

Gemenskap

Det bästa med LBS gymnasium Varberg är närheten mellan elever och personal. Stämningen präglas av ömsesidig respekt, värme och humor. Våra elever är trygga och tycker att relationen till lärarna är en av de bästa sakerna med skolan. Hos oss känner man sig sedd!

Elever på LBS gymnasium Varberg på kreativ lektion.
 • Jag tycker att det är en väldigt fin skola med mysig miljö där alla passar in. Jag skulle definitivt rekommendera LBS!

  Leo Elev

Vanliga frågor

Här har vi samlat vanliga frågor och svar om vårt gymnasium. Har du andra frågor är du varmt välkommen att kontakta oss.

 • Estetiska programmet med inriktningen estetik och mediat hade år 2022 en medelpoäng på 201 och en antagningsgräns på 160 poäng.

  Estetiska programmet med inriktningen estetik och media hade år 2021 en medelpoäng på 210.6 och en antagningsgräns på 135 poäng.

  Grafisk design, Spelgrafik och Estetiska programmet med inriktningen bild och form hade år 2022 en medelpoäng på 215 och en antagningsgräns på 145 poäng.

  Estetiska programmet med inriktningen bild och form hade år 2021 en medelpoäng på 204.6 och en antagningsgräns på 142.5 poäng.

  Estetiska programmet med inriktningen bild och form hade år 2020 en medelpoäng på 232.7 och en antagningsgräns på 180 poäng.

  Estetiska programmet med inriktningen musik hade år 2022 en medelpoäng på 199 och en antagningsgräns på 167.5 poäng.

  Estetiska programmet med inriktningen musik hade år 2021 en medelpoäng på 188.3 och en antagningsgräns på 155 poäng.

  Estetiska programmet med inriktningen musik hade år 2020 en medelpoäng på 252.9 och en antagningsgräns på 162.5 poäng.

  Kom ihåg att meritpoängen kan ändras från år till år beroende på hur många som söker programmet och vad för betyg de har!

 • Spelutveckling, App- och webbutveckling och Teknikprogrammet hade år 2022 en medelpoäng på 217 och en antagningsgräns på 177.5 poäng.

  Teknikprogrammet hade år 2021 en medelpoäng på 194.5 och en antagningsgräns på 172.5 poäng.

  Teknikprogrammet hade år 2020 en medelpoäng på 222.5 och en antagningsgräns på 135 poäng.

  Kom ihåg att meritpoängen kan ändras från år till år beroende på hur många som söker programmet och vad för betyg de har!

 • Vet du redan att vill söka till oss så gör du så här när antagningen öppnar:
  *Logga in med hjälp av ditt lösenord på www.gymnasiehalland.se
  *Välj vår skola, inriktning och program.
  *Ibland kan du behöva en sökkod. Den hittar du på varje inriktningssida för den utbildningen du är intresserad av.
  Vill du veta mer eller få hjälp med att söka får du gärna höra av dig till vår rektor eller kontakta din SYV.

 • I elevhälsan ingår bland annat kurator, specialpedagog och skolsköterska. Beroende på vilket sorts stöd en elev kan komma att behöva, har man möjlighet att kontakta någon av dessa personer. Utifrån det görs en bedömning på hur vi kan gå vidare på bästa sätt.

 • Ja, alla elever får låna en PC under de tre skolåren. Vid studenten brukar det finnas möjlighet att köpa loss datorn. Datorn är utrustad med alla program som behövs för undervisningen och som används i branschen.

 • Dagarna börjar som tidigast klockan 8.10 och slutar som senast 16.50. Sen är ju inte alla dagar så långa, vissa dagar börjar man tidigt och slutar tidigt och vissa dagar börjar man lite senare och slutar lite senare.

 • Det brukar vara kommunen som ansvarar för det och då är regeln att man ska bo minst 6 KM från skolan för att få rätt till busskort.

 • Ja, vi har en matsal där lunchen serveras dagligen.

 • Vi har idrott i en idrottshall ca 5 minuters promenad bort. Våra idrottslektioner varierar på ett väldigt roligt sätt. Eftersom vi inte har egen idrottshall så får eleverna testa allt från pingis till ridning och kampsport under idrotten.

 • Vi finns på TRÄSLÖVSVÄGEN 58 vid Willys, nära Påskbergsskogen. Här kan du gå en 3D-tur i skolans lokaler.

 • Efter att du får din preliminära gymnasieantagning på våren har du möjlighet att göra ändring i din gymnasieansökan. Varje region har olika datum för när du kan göra denna ändringen, perioden kallas för omval. Om du vill ha hjälp med att ändra om i ditt tidigare gymnasieval rekommenderar vi dig att du vänder dig till din SYV på din grundskola.

 • Vill du räkna ut vad du har för meritvärde kan du göra det på Gymnasiekoll.se. Där finns en räknare som enkelt hjälper dig att räkna ut din meritpoäng. Du kan även läsa mer om vad meritvärde är på sidan.

 • Förutom behörighetskraven finns inga lägsta krav på poäng för programmen, utan det beror på vilka andra som söker det året. På en utbildning med t.ex. 30 platser kommer de 30 med högst poäng in. Medelpoängen är medelvärdet av meritpoängen de 30 personerna har. Antagningsgräns är den lägsta poäng någon kom in på det året.

 • Du kan kontakta vår rektor eller studievägledaren för frågor om att byta till oss.

 • Ja, LBS Kreativa Gymnasiet är en fristående skola som ägs av AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag. Totalt driver AcadeMedia drygt 140 gymnasieskolor i Sverige.

  Vad är en friskola?

  En friskola drivs av en annan ägare än en kommun eller ett landsting. Alla AcadeMedias friskolor är helt kostnadsfria. Alla har möjlighet att söka till en friskola, oavsett var man är folkbokförd. Ansökan och antagning av elever sker på samma sätt som på en kommunal skola. Friskolan har samma rättigheter och skyldigheter som andra skolor, vilket till exempelvis innebär att de, bland annat, följer skollagen när det gäller betygssättning.

 • LBS är en förkortning för Ljud- och Bildskolan.

 • Ja, både Estetiska programmet och Teknikprogrammet ger högskolebehörighet och möjligheten att studera vidare på universitet och högskola efter studenten. Under gymnasietiden ges även två individuella val där man kan bredda sin behörighet genom att exempelvis lägga till en kurs i matematik eller språk.

VÅRA AWARDS

 • LBS E-SPORT AWARDS

  Varje år hålls LBS E-sport League som slutligen avgörs under E-sport Awards. Lagen får vara proffs för en dag medan de slåss om medaljerna.

  LBS e-sport awards logga.
 • LBS GAME AWARDS

  Ett event där vi hyllar våra spelgrafiker och spelutvecklare. Bidrag lämnas in till en jury som på kvällen för eventet korar vinnarna.

  LBS game awards logga.

MASTERCLASS

Masterclasses är det vi kallar våra gästföreläsningar, workshops och möten med branschen. Vi bjuder in personer som arbetar i eller studerar mot branscher relaterade till våra utbildningar. På så vis får du som elev inblick i arbetslivet och verklighetsförankring i din utbildning.

Elev står och pratar framför klassen och presenterar ett spel på storbildskärm.