×
 

Hoppa till innehållet

Vanliga frågor

Här hittar du vanliga frågor och svar om vår skola.

Vanliga frågor och svar

 • Estetiska programmet med inriktningen estetik och mediat hade år 2022 en medelpoäng på 201 och en antagningsgräns på 160 poäng.

  Estetiska programmet med inriktningen estetik och media hade år 2021 en medelpoäng på 210.6 och en antagningsgräns på 135 poäng.

  Grafisk design, Spelgrafik och Estetiska programmet med inriktningen bild och form hade år 2022 en medelpoäng på 215 och en antagningsgräns på 145 poäng.

  Estetiska programmet med inriktningen bild och form hade år 2021 en medelpoäng på 204.6 och en antagningsgräns på 142.5 poäng.

  Estetiska programmet med inriktningen bild och form hade år 2020 en medelpoäng på 232.7 och en antagningsgräns på 180 poäng.

  Estetiska programmet med inriktningen musik hade år 2022 en medelpoäng på 199 och en antagningsgräns på 167.5 poäng.

  Estetiska programmet med inriktningen musik hade år 2021 en medelpoäng på 188.3 och en antagningsgräns på 155 poäng.

  Estetiska programmet med inriktningen musik hade år 2020 en medelpoäng på 252.9 och en antagningsgräns på 162.5 poäng.

  Kom ihåg att meritpoängen kan ändras från år till år beroende på hur många som söker programmet och vad för betyg de har!

 • Spelutveckling, App- och webbutveckling och Teknikprogrammet hade år 2022 en medelpoäng på 217 och en antagningsgräns på 177.5 poäng.

  Teknikprogrammet hade år 2021 en medelpoäng på 194.5 och en antagningsgräns på 172.5 poäng.

  Teknikprogrammet hade år 2020 en medelpoäng på 222.5 och en antagningsgräns på 135 poäng.

  Kom ihåg att meritpoängen kan ändras från år till år beroende på hur många som söker programmet och vad för betyg de har!

 • Vet du redan att vill söka till oss så gör du så här när antagningen öppnar:
  *Logga in med hjälp av ditt lösenord på www.gymnasiehalland.se
  *Välj vår skola, inriktning och program.
  *Ibland kan du behöva en sökkod. Den hittar du på varje inriktningssida för den utbildningen du är intresserad av.
  Vill du veta mer eller få hjälp med att söka får du gärna höra av dig till vår rektor eller kontakta din SYV.

 • I elevhälsan ingår bland annat kurator, specialpedagog och skolsköterska. Beroende på vilket sorts stöd en elev kan komma att behöva, har man möjlighet att kontakta någon av dessa personer. Utifrån det görs en bedömning på hur vi kan gå vidare på bästa sätt.

 • Ja, alla elever får låna en PC under de tre skolåren. Vid studenten brukar det finnas möjlighet att köpa loss datorn. Datorn är utrustad med alla program som behövs för undervisningen och som används i branschen.

 • Dagarna börjar som tidigast klockan 8.10 och slutar som senast 16.50. Sen är ju inte alla dagar så långa, vissa dagar börjar man tidigt och slutar tidigt och vissa dagar börjar man lite senare och slutar lite senare.

 • Det brukar vara kommunen som ansvarar för det och då är regeln att man ska bo minst 6 KM från skolan för att få rätt till busskort.

 • Ja, vi har en matsal där lunchen serveras dagligen.

 • Vi har idrott i en idrottshall ca 5 minuters promenad bort. Våra idrottslektioner varierar på ett väldigt roligt sätt. Eftersom vi inte har egen idrottshall så får eleverna testa allt från pingis till ridning och kampsport under idrotten.

 • Vi finns på TRÄSLÖVSVÄGEN 58 vid Willys, nära Påskbergsskogen. Här kan du gå en 3D-tur i skolans lokaler.

 • Efter att du får din preliminära gymnasieantagning på våren har du möjlighet att göra ändring i din gymnasieansökan. Varje region har olika datum för när du kan göra denna ändringen, perioden kallas för omval. Om du vill ha hjälp med att ändra om i ditt tidigare gymnasieval rekommenderar vi dig att du vänder dig till din SYV på din grundskola.

 • Vill du räkna ut vad du har för meritvärde kan du göra det på Gymnasiekoll.se. Där finns en räknare som enkelt hjälper dig att räkna ut din meritpoäng. Du kan även läsa mer om vad meritvärde är på sidan.

 • Förutom behörighetskraven finns inga lägsta krav på poäng för programmen, utan det beror på vilka andra som söker det året. På en utbildning med t.ex. 30 platser kommer de 30 med högst poäng in. Medelpoängen är medelvärdet av meritpoängen de 30 personerna har. Antagningsgräns är den lägsta poäng någon kom in på det året.

 • Du kan kontakta vår rektor eller studievägledaren för frågor om att byta till oss.

 • Ja, LBS Kreativa Gymnasiet är en fristående skola som ägs av AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag. Totalt driver AcadeMedia drygt 140 gymnasieskolor i Sverige.

  Vad är en friskola?

  En friskola drivs av en annan ägare än en kommun eller ett landsting. Alla AcadeMedias friskolor är helt kostnadsfria. Alla har möjlighet att söka till en friskola, oavsett var man är folkbokförd. Ansökan och antagning av elever sker på samma sätt som på en kommunal skola. Friskolan har samma rättigheter och skyldigheter som andra skolor, vilket till exempelvis innebär att de, bland annat, följer skollagen när det gäller betygssättning.

 • LBS är en förkortning för Ljud- och Bildskolan.

 • Ja, både Estetiska programmet och Teknikprogrammet ger högskolebehörighet och möjligheten att studera vidare på universitet och högskola efter studenten. Under gymnasietiden ges även två individuella val där man kan bredda sin behörighet genom att exempelvis lägga till en kurs i matematik eller språk.

FICK DU INTE SVAR PÅ DIN FRÅGA?

Vi svarar gärna på dina frågor och funderingar. Välkommen att kontakta oss!