×
 

Hoppa till innehållet

Vanliga frågor

Här hittar du vanliga frågor och svar om vår skola.

Vanliga frågor och svar

 • E-sport, Foto & Film och Estetiska programmet med inriktningen estetik och media hade år 2022 en antagningsgräns på 140.

  Estetiska programmet med inriktningen estetik och media hade år 2021 en antagningsgräns på 167.5.

  Estetiska programmet med inriktningen estetik och media hade år 2020 en medelpoäng på 150.

  Estetiska programmet med inriktningen musik hade år 2022 en antagningsgräns på 165.

  Estetiska programmet med inriktningen musik hade år 2021 en antagningsgräns på 132.5.

  Estetiska programmet med inriktningen musik har år 2021 en preliminär medelpoäng på 150.

  Estetiska programmet med inriktningen musik hade år 2020 en medelpoäng på 125.

  Kom ihåg att meritpoängen kan ändras från år till år beroende på hur många som söker programmet och vad för betyg de har!

 • Spelutveckling, App- och webbutveckling och Teknikprogrammet hade år 2022 en antagningsgräns på 130.

  Teknikprogrammet hade år 2021 en antagningsgräns på 162.5.

  Teknikprogrammet hade år 2020 en medelpoäng på 152.5.

  Kom ihåg att meritpoängen kan ändras från år till år beroende på hur många som söker programmet och vad för betyg de har!

 • Vet du redan att vill söka till oss så gör du så här när antagningen öppnar:

  * Logga in med hjälp av ditt lösenord på www.fyrbodal.indra2.se
  * Välj vår skola, inriktning och program.
  *Ibland kan du behöva en sökkod. Den hittar du på varje inriktningssida för den utbildningen du är intresserad av.
  Vill du veta mer eller få hjälp med att söka får du gärna höra av dig till rektorn eller SYV på skolan. Du kan även kontakta din SYV på grundskolan.

 • I elevhälsan ingår bland annat kurator, specialpedagog och skolsköterska. Beroende på vilket sorts stöd en elev kan komma att behöva, har man möjlighet att kontakta någon av dessa personer. Utifrån det görs en bedömning på hur vi kan gå vidare på bästa sätt.

 • Att det är en liten skola, man kan nästa träffa alla elever på en dag. Hemmamiljö, inte stora
  korridorer. Bra kontakt mellan lärare och elev och mellan eleverna. Vi har skolan i ett kreativt område som
  utvecklas och de passar väl in med vår skola. Lärarna har bra kontakt med varandra för vi är
  inte så många.

 • Ja, alla elever får låna en PC under de tre skolåren. Vid studenten brukar det finnas möjlighet att köpa loss datorn. Datorn är utrustad med alla program som behövs för undervisningen och som används i branschen.

 • En vanlig dag kan börja 08.30 och sluta klockan 16.30. Sedan är inte alla dagar så långa. Vissa dagar börjar man lite tidigare och slutar tidigare och vissa dagar börjar man senare och slutar lite senare.

 • Skolan hanterar inte busskorten utan det gör respektive hemkommun så det är dit man vänder sig för ansökan om busskort.

 • Ja, vi har en egen matsal där lunchen serveras varje dag och vegetariska alternativ finns.

 • Majoriteten av idrotten är förlagd på Älvhögsborg Innovatum (träningscenter i samma byggnad). Idrotten är väldigt individanpassad och man tävlar mot sig själv. Teorin läggs på skolan. Andra anläggningar är: Älvhögsborg (bollsport, redskapsgymnastik, simning), skidstugan (orientering) men också i närområdet för andra aktiviteter och moment. Eleverna har rabatt på träningskort på Älvhögsborg Innovatum vilket många utnyttjar.

 • Vi finns på ÖSTERLÅNGGATAN 55, i Trollhättan. Här kan du ta en 3D-tur i skolans lokaler.

 • Skolan ligger på gångavstånd till Drottningtorget där många bussar passerar och Resecentrum där alla bussar och tåg utgår ifrån.

 • Efter att du får din preliminära gymnasieantagning på våren har du möjlighet att göra ändring i din gymnasieansökan. Varje region har olika datum för när du kan göra denna ändringen, perioden kallas för omval. Om du vill ha hjälp med att ändra om i ditt tidigare gymnasieval rekommenderar vi dig att du vänder dig till din SYV på din grundskola.

 • Vill du räkna ut vad du har för meritvärde kan du göra det på Gymnasiekoll.se. Där finns en räknare som enkelt hjälper dig att räkna ut din meritpoäng. Du kan även läsa mer om vad meritvärde är på sidan.

 • Förutom behörighetskraven finns inga lägsta krav på poäng för programmen, utan det beror på vilka andra som söker det året. På en utbildning med t.ex. 30 platser kommer de 30 med högst poäng in. Medelpoängen är medelvärdet av meritpoängen de 30 personerna har. Antagningsgräns är den lägsta poäng någon kom in på det året.

 • Du kan kontakta vår rektor eller studievägledaren för frågor om att byta till oss.

 • Ja, LBS Kreativa Gymnasiet är en fristående skola som ägs av AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag. Totalt driver AcadeMedia drygt 140 gymnasieskolor i Sverige.

  Vad är en friskola?

  En friskola drivs av en annan ägare än en kommun eller ett landsting. Alla AcadeMedias friskolor är helt kostnadsfria. Alla har möjlighet att söka till en friskola, oavsett var man är folkbokförd. Ansökan och antagning av elever sker på samma sätt som på en kommunal skola. Friskolan har samma rättigheter och skyldigheter som andra skolor, vilket till exempelvis innebär att de, bland annat, följer skollagen när det gäller betygssättning.

 • LBS är en förkortning för Ljud- och Bildskolan.

 • Det går ca 180 elever på skolan.

 • Ja, både Estetiska programmet och Teknikprogrammet ger högskolebehörighet och möjligheten att studera vidare på universitet och högskola efter studenten. Under gymnasietiden ges även två individuella val där man kan bredda sin behörighet genom att exempelvis lägga till en kurs i matematik eller språk.

FICK DU INTE SVAR PÅ DIN FRÅGA?

Vi svarar gärna på dina frågor och funderingar. Välkommen att kontakta oss!