×
 

Hoppa till innehållet

Vanliga frågor

Här hittar du vanliga frågor och svar om vår skola.

Vanliga frågor och svar

 • Du kan läsa mer om individuella val och se vårt utbud här.

 • 2024 hade Estetiska programmet med inriktning Grafisk design ett medianvärde på 232.5 poäng.

  2024 hade Estetiska programmet med inriktning Spelgrafik ett medianvärde på 230 poäng och en antagningsgräns på 145 poäng.

  2024 hade Estetiska programmet med inriktning Media-beteende ett medianvärde på 217.5 poäng och en antagningsgräns på 145 poäng.

  2024 hade Estetiska programmet med inriktning Foto och film ett medianvärde på 217.5 poäng och en antagningsgräns på 195 poäng.

  Kom ihåg att meritpoängen kan ändras från år till år beroende på hur många som söker programmet och vad för betyg de har!

 • 2024 hade Teknikprogrammet med inriktning Spelutveckling ett medianvärde på 265 poäng och en antagningsgräns på 220 poäng.

  2024 hade Teknikprogrammet med inriktning AI och utveckling ett medianvärde på 212.5 poäng och en antagningsgräns på 192.5 poäng.

  2024 hade Teknikprogrammet med inriktning App- och webbutveckling ett medianvärde på 247.5 poäng och en antagningsgräns på 210 poäng.

  Kom ihåg att meritpoängen kan ändras från år till år beroende på hur många som söker programmet och vad för betyg de har!

 • Vet du redan att vill söka till oss så gör du så här när antagningen öppnar:

  Logga in med hjälp av ditt lösenord på Gymnasieantagningen.
  *Välj vår skola, programmet du vill läsa samt inriktning.
  *Bor du utanför Stockholms län kan du behöva en sökkod. Den hittar du på varje inriktningssida för den utbildningen du är intresserad av.
  Vill du veta mer eller få hjälp med att söka får du gärna höra av dig till rektor eller SYV på skolan. Du kan också kontakta din SYV på grundskolan för att få hjälp med ansökan.

 • I elevhälsan ingår bland annat kurator, specialpedagog och skolsköterska. Beroende på vilket sorts stöd du kan komma att behöva, har du möjlighet att kontakta någon av dessa personer. Efter att du träffat någon av oss görs en bedömning på hur vi kan hjälpa dig vidare på bästa sätt.

 • Ja, alla elever får låna en PC under de tre skolåren. Vid studenten brukar det finnas möjlighet att köpa loss datorn. Datorn är utrustad med alla program som behövs för undervisningen och som används i branschen.

 • Våra scheman skiljer sig från dag till dag, vissa dagar börjar man lite tidigare och slutar tidigare och andra dagar börjar man senare och slutar lite senare.. Man kan börja som tidigast 08.30 och sluta som senast klockan 16.

 • Du har rätt till SL-kort om du bor minst 6 KM från skolan.

 • Ja, vi har en matsal där lunchen serveras varje dag. Maten tillagas av kockar på plats på Campus.

 • Vi har en egen idrottssal i skolan.

 • Vi finns på Tullgårdsgatan 12 på Campus Södermalm.

 • Efter att du får din preliminära gymnasieantagning på våren har du möjlighet att göra ändring i din gymnasieansökan. Varje region har olika datum för när du kan göra denna ändringen, perioden kallas för omval. Om du vill ha hjälp med att ändra om i ditt tidigare gymnasieval rekommenderar vi dig att du vänder dig till din SYV på din grundskola.

 • Vill du räkna ut vad du har för meritvärde kan du göra det på Gymnasiekoll.se. Där finns en räknare som enkelt hjälper dig att räkna ut din meritpoäng. Du kan även läsa mer om vad meritvärde är på sidan.

 • Förutom behörighetskraven finns inga lägsta krav på poäng för programmen, utan det beror på vilka andra som söker det året. På en utbildning med t.ex. 30 platser kommer de 30 med högst poäng in. Medelpoängen är medelvärdet av meritpoängen de 30 personerna har. Antagningsgräns är den lägsta poäng någon kom in på det året.

 • Du kan kontakta vår rektor eller studievägledaren för frågor om att byta till oss.

 • Ja, LBS Kreativa Gymnasiet är en fristående skola som ägs av AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag. Totalt driver AcadeMedia drygt 140 gymnasieskolor i Sverige.

  Vad är en friskola?

  En friskola drivs av en annan ägare än en kommun eller ett landsting. Alla AcadeMedias friskolor är helt kostnadsfria. Alla har möjlighet att söka till en friskola, oavsett var man är folkbokförd. Ansökan och antagning av elever sker på samma sätt som på en kommunal skola. Friskolan har samma rättigheter och skyldigheter som andra skolor, vilket till exempelvis innebär att de, bland annat, följer skollagen när det gäller betygssättning.

 • LBS är en förkortning för Ljud- och Bildskolan.

 • Ja, både Estetiska programmet och Teknikprogrammet ger högskolebehörighet och möjligheten att studera vidare på universitet och högskola efter studenten. Under gymnasietiden ges även två individuella val där man kan bredda sin behörighet genom att exempelvis lägga till en kurs i matematik eller språk.

FICK DU INTE SVAR PÅ DIN FRÅGA?

Vi svarar gärna på dina frågor och funderingar. Välkommen att kontakta oss!