Arkitektur och samhälls­byggande

Vit fluffig figur dansar på svar bakgrund, arkitektur.

LÄR DIG OM ARKITEKTUR, DESIGN OCH RITNINGAR

Är du intresserad av arkitektur, teknik, samhällsbyggande och hållbar utveckling? Är du nyfiken på hur en stad fungerar och hur man bygger för framtiden?

På LBS Arkitektur och samhällsbyggande läser du teknikprogrammet med inriktning samhällsbyggande och miljö, vilket ger en bra grund för dig som vill vara med och skapa framtidens samhälle. Utbildningen är högskoleförberedande för dig som vill läsa vidare exempelvis till ingenjör, arkitekt, stadsplanerare, eller varför inte statsvetare? Utöver det vanliga teknikprogrammet läser du kurser inom samhällskunskap, hållbar utveckling och biologi som breddar din utbildning.

Vill du göra utbildningen än mer komplett väljer du till en extra kurs i matematik och fysik som ditt individuella val, det gör dig behörig till civilingenjörsutbildningar.

På utbildningen lär du dig skapa arkitektur från grunden. Du får lära dig arkitektur och samhällsbyggnadshistoria, både ur ett nationellt och internationellt perspektiv. Du får förståelse för hur den omgivande miljön och platsens förutsättningar påverkar planeringen av byggnader, samt förståelse för vilka förutsättningar som ligger till grund för ett hållbart samhälle.

Om programmet

Väljer du Arkitektur och samhällsbyggande så läser du ett Teknikprogram med inriktning Samhällsbyggande och miljö. Du har alla de kurser som ingår i både det nationella programmet och inriktningen. Förutom de kurserna läser du också fördjupningskurser kopplade till din profil. På LBSArkitektur och samhällsbyggande läser du kurser i:

 • Bild och form
 • Design
 • Samhällskunskap
 • Biologi

INFO

Program: Teknikprogrammet
Inriktning: Samhällsbyggande och miljö
 • Profil: Arkitektur och samhällsbyggande
 • Sökkod: TESAM

EFTER UTBILDNINGEN

Behörighet: Högskoleförberedande
Relaterade yrken: Arkitekt, ingenjör, stadsplanerare, inredningsarkitekt och civilingenjör.
  • Man får kunskaper om hur man använder sig av digitala verktyg i sitt skapande av projektritningar och 3D-modeller, i både arkitektur och designområden.

   Thea åk 2

  Här finns vi

  Är du nyfiken på Arkitektur och samhällsbyggande? För LBS är det endast Halmstad som erbjuder utbildningen, klicka dig vidare eller se våra andra utbildningar här.

  NYFIKEN PÅ VÅRA ANDRA UTBILDNINGAR?

  Vi erbjuder flera kreativa och spännande profiler. Gå vidare för att läsa mer om dem här!