AI & utveckling Informations- & medieteknik

Grön figur dansar på mörk bakgrund, App och webbutveckling.

LÄR DIG BLI EN MÄSTARE PÅ ATT ANVÄNDA AI

Är du redo att dyka in i en värld där teknik och kreativitet möts? Vår nya utbildning AI och Utveckling är perfekt för dig som är nyfiken på framtidens teknik och vill ligga steget före.  

Att studera utveckling inom ett område som utvecklas så mycket och så snabbt som AI, eller artificiell intelligens, kommer ge dig ett stort försprång för vad vi tror är framtidens mest efterfrågade kunskaper.  

AI, eller artificiell intelligens, är som en superhjärna i datorvärlden. Den kan tänka, lära sig och till och med lösa problem – nästa som en människa, ibland till och med bättre och definitivt snabbare. LBS nya utbildning AI och utveckling få du lära dig hur AI fungerar och hur du kan använda AI för att lösa problem eller skapa nya saker – allt från att skapa smarta appar till att hjälpa forskare lösa framtidens stora utmaningar.

Du kommer även att studera hur man bearbetar text, bild och programmering med hjälp av AI samt hur du med AI kan använda din kreativitet för att skapa t.ex egna spel eller appar. Utbildningen ger dig fördjupade kunskaper inom programmering och webbutveckling samt hur AI kan användas som komplement för att skapa nya kreativa lösningar på morgondagens problem.

Utbildningen ger behörighet till högskola och universitet, exempelvis till ingenjör eller civilingenjör med fokus på kreativ teknik. Du blir förberedd till att studera vidare till exempelvis civilingenjör men kan också gå mot helt andra branscher.

Information om programmet

Skolverket har tidigare beslutat att ämnet artificiell intelligens ska införas till skolstart 2025, men redan i december 2023 ska skolverket besluta om ämnet ska tidigareläggas till skolstart redan 2024.

Väljer du AI och utveckling så läser du ett Teknikprogram med inriktning Informations- och medieteknik. Du har alla de kurser som ingår i både det nationella programmet och inriktningen. Förutom de kurserna läser du också fördjupningskurser kopplade till din profil. På LBSAI och utveckling läser du kurser i:

  • Programmering
  • Tillämpad programmering
  • AI

INFO

Program: Teknikprogrammet
Inriktning: Informations- och medieteknik
  • Profil: AI och utveckling
  • Sökkod: TEINF

EFTER UTBILDNINGEN

Behörighet: Högskoleförberedande
Relaterade yrken: Webbprogrammerare, apputvecklare, webbprojektledare, webbutvecklare, UX-designer, ingenjör och civilingenjör
    • 70000

      personer kommer saknas inom IT branschen i Sverige till 2024 (Techsverige, 2022)

    • 80%

      av Sveriges it-företag uppger sig lida av personalbrist (Medieinstitutet, 2022)

    • Vi är glada att kunna ge våra elever en spännande utbildning vi tror att de kommer att gilla och förbereda dem för framtiden.

      Petter Gjöres Skolchef LBS

    Här finns utbildningen

    Är du nyfiken på AI och utveckling? Skolorna nedan är de som erbjuder utbildningen. Klicka dig vidare till skolan närmast dig!

    NYFIKEN PÅ VÅRA ANDRA UTBILDNINGAR?

    Vi erbjuder flera kreativa och spännande profiler. Gå vidare för att läsa mer om dem här!