Media-beteende Estetik & media

En 3D-modellerad lila, fluffig figur går genom en vit miljö med glänsande kristaller i bakgrunden.

KOMBINERA DESIGN MED PSYKOLOGI

Det är möjligt att förändra världen ett litet steg i taget, det går att påverka människor att göra bättre val. Vill du i framtiden jobba med media för att förbättra miljön, för att stoppa mobbning eller öka jämlikheten i samhället? Då har du hamnat rätt.

Den nya trenden nudging växer inom kommunikation och marknadsföring, den bygger på att analysera människors beteenden och sedan använda psykologi och design för att få dem att förändra sitt beteende.

På utbildningen lär du dig teorier inom beteendevetenskap och psykologi, samtidigt som du fokuserar på design och digital medieproduktion. Med hjälp av dessa kunskaper skapar vi sedan kampanjer som uppmuntrar människor att göra medvetna val. Ett exempel på en sådan kampanj kan vara att få människor att ta trapporna istället för rulltrappan genom att göra trappstegen till ett piano. Kul och effektivt! Du lär dig även att jobba professionellt med fotografisk bild, film/ animation och digital medieproduktion för att på ett effektivt sätt kunna sprida dina idéer och kampanjer. Du lär dig även att mäta och utvärdera kampanjerna och dess resultat med hjälp av digitala verktyg.

Om programmet

Väljer du Media-beteende så läser du ett Estetiskt program med inriktning Estetik och media. Du har alla de kurser som ingår i både det nationella programmet och inriktningen. Förutom de kurserna läser du också fördjupningskurser kopplade till din profil. På LBS Media-beteende läser du kurser i:

 • Design
 • Fotografisk bild
 • Medier, samhälle och kommunikation
 • Grafisk kommunikation
 • Psykologi

INFO

Program: Estetiska programmet
Inriktning: Estetik & media
 • Profil: Media-beteende
 • Sökkod: ESEST

EFTER UTBILDNINGEN

Behörighet: Högskoleförberedande
Relaterade yrken: Marknadsförare, kommunikatör, digital producent, beteendevetare, omvärldsanalytiker, art director, grafisk designer m.m.
  • Det bästa med Media-Beteende är blandningen av att få skapa och att få lära sig allt det teoretiska. Du lär dig flera av Adobe programmen och får en perfekt mix av teori och estetik.

   Tuva åk 2

  Här finns utbildningen

  Intresserad av Media-beteende på LBS? Skolorna nedan är de som erbjuder utbildningen. Klicka dig vidare till skolan närmast dig!

  NYFIKEN PÅ VÅRA ANDRA UTBILDNINGAR?

  Vi erbjuder flera kreativa och spännande profiler. Gå vidare för att läsa mer om dem här!