×
 

OM LBS LINKÖPING

Välkommen till oss på LBS i Linköping! Vi är den lilla centrala skolan med det stora hjärtat och gemenskapen. Hos oss finner ni en kreativ läromiljö och den nyaste tekniken tillsammans med kompetenta och nytänkande lärare. Är du en person som gillar teknik och estetik, är du eleven för oss! Vi erbjuder högskoleförberedande program inom Estetiska programmet och Teknikprogrammet.

Våra lärare
Det bästa med LBS är våra nöjda elever och personal. Att gå på LBS i Linköping innebär undervisning i en trygg miljö där alla utmanas att nå så långt de bara kan! Vårt fokus på trygghet och studiero har lett till elevsiffror där 99% upplever att skolan ger dem just detta. Vi är också extremt stolta över våra grymma lärare, vår lärare i matematik har till exempel blivit utsedd till årets lärare i Östergötland och varje år nominerar våra elever sina lärare till Årets lärare.

Det händer hos oss
Vi har en aktiv grupp på skolan som arbetar med att skapa gemenskap, dessa driver bland annat arrangemang såsom LAN på skolan, utklädnadstävlingar, mys- och spelkvällar. På skolan finns också en stark elevkår som har inflytande över skolans verksamhet. Och vet ni? Detta läsår var våra elever som läser E-sport i Stockholm och deltog i SM. Vår coach erbjuder dig också kvällsträning. Vi arbetar ständigt för att skapa nya samarbeten med externa partners och vi har sedan tidigare en dialog med bland annat East Sweden Games och The Game Assembly.

Sammanfattningsvis… Drömmer du om att utbilda dig till framtidens spel-, app- och webbutvecklare, spelgrafiker, E-sportare eller utveckla din kreativa ådra inom grafisk design är vi skolan för dig!

Välkommen att besöka oss på Öppet hus eller att prova på att vara elev för en dag!

 • Trivsam och trygg miljö med väldigt bra lärare och utvecklade program, rekommenderar starkt!

  Elev

VANLIGA FRÅGOR

Här har vi samlat vanliga frågor och svar om vår skola. Har du andra frågor är du varmt välkommen att kontakta oss.

VÅRA AWARDS

 • LBS E-SPORT AWARDS

  Varje år hålls LBS E-sport League som slutligen avgörs under E-sport Awards. Lagen får vara proffs för en dag medan de slåss om medaljerna.

  LBS e-sport awards logga
 • LBS GAME AWARDS

  Ett event där vi hyllar våra spelgrafiker och spelutvecklare. Bidrag lämnas in till en jury som på kvällen för eventet korar vinnarna.

  lbs game awards logga

MASTERCLASS

Masterclasses är det vi kallar våra gästföreläsningar, workshops och möten med branschen. Vi bjuder in personer som arbetar i eller studerar mot branscher relaterade till våra utbildningar. På så vis får du som elev inblick i arbetslivet och verklighetsförankring i din utbildning.

Elev står och pratar framför klassen