×
 

Hoppa till innehållet

LBS Kreativa Gymnasiet i Kristianstad

Vi är ett kreativt gymnasium i Kristianstad och det självklara gymnasievalet för dig som är intresserad av en kreativ framtid. Hos oss får du plugga ditt intresse och utvecklas inom spelgrafik, e-sport, design, foto och film eller spelutveckling.

Vår gymnasieskola finns i centrala, mysiga och kreativa lokaler, mitt i Kristianstad. Vi har stark gemenskap och härlig stämning. Hos oss händer det mycket och vi har bland annat minst ett LAN per år. Här utbildas du av engagerade lärare som hjälper dig på din väg mot framtidens jobb.

Två elever arbetar med kreativt projekt på ritplatta.

Anmäl dig till Öppet hus

Gör en anmälan till Öppet hus här i formuläret så får du mer information om vår skola och och påminnelser inför Öppet hus.

När börjar du gymnasiet?

När du eller dina föräldrar skickar in en intresseanmälan, anmäler dig till öppet hus/annan skolvisning, önskar information eller marknadsföring om våra skolor, behöver samtycke lämnas. Samtycke är frivilligt och avges när anmälan eller önskemålet skickas in. LBS Kreativa Gymnasiet är personuppgiftsansvarig på den skola som du har anmält intresse till. Skolan är en del av AcadeMedia-koncernen.

De personuppgifter vi behandlar är namn, e-postadress och telefonnummer för samtliga kontakter med dig samt programval och år för tänkt studiestart för information och marknadsföring. Vissa utskick innehåller spårningspixlar så vi kan se antal öppnade brev.

Uppgifterna delas med anställda inom skoladministration och kommunikation på de skolor du visat intresse för. Syftena är att administrera besök, skicka marknadsföring, andra meddelanden och påminnelser. Vi kan även komma att dela uppgifter till kommunikatörer på bolag inom koncernen för marknadsföring av liknande utbildningar. Vidare lämnar vi information till myndigheter om vi är skyldiga att göra så enligt lag.

De rättsliga grunderna är samtycke för administration av skolbesök och svar på allmänna frågor samt berättigat intresse för den marknadsföring som inte följer av samtycke. Reklam för liknande utbildningar anser vi motiverade i viss omfattning. Utlämnande till myndigheter följer av rättslig förpliktelse. Uppgifterna lagras i ett år efter att ansökningstiden för den sökta utbildningen gått ut. Vid tillbakadraget samtycke gallras uppgifterna omgående.

Till tekniskt stöd anlitas personuppgiftsbiträdena AcadeMedia Support AB, Microsoft Ireland Operations Ltd och Infobip Sweden AB. Uppgifterna kan komma att behandlas i Sverige/EU och i de s.k. tredjeländerna USA, Brasilien, Kina, Indien, Vietnam, Malaysia och Ryssland. Överföring till tredjeländerna sker med stöd av EU-kommissionens standardavtalsklausuler.

Du kan när du vill dra tillbaka ditt samtycke, invända mot behandlingen, begära registerutdrag, rättelse eller att vi begränsar behandlingen. För att avregistrera dig från digitala reklam- och kommunikationsutskick, följ instruktionerna i det SMS eller e-post som du har fått från oss. Du kan även kontakta skolan för detta på fliken Kontakt i menyn.

KONTAKT

Vårt dataskyddsombud kontaktas på dataskydd@academedia.se. Vid klagomål på personuppgiftsbehandlingen skickas det till tillsynsmyndigheten IMY (www.imy.se).

 

 • LBS KRISTIANSTAD ÄR EN BRA SKOLA MED EN RIKTIGT HÄRLIG STÄMNING, INTRESSANTA LÄRARE OCH FÖRELÄSARE. REKOMMENDERAS STARKT FÖR 3 KREATIVA ÅR!

  Jonna Elev åk 3

Teknikprogrammet eller Estetiska programmet

Hos oss kan du välja mellan Teknikprogrammet och Estetiska programmet som båda ger dig högskolebehörighet och möjligheten att studera vidare efter gymnasiet.

 • E-sport

  • Program
   • Estetiska programmet
  • Inriktning
   • Estetik och media
  En 3D-modellerad figur gjord av mörkgrå pixlar dansar i en gaming-setup-miljö.
 • Spelgrafik

  • Program
   • Estetiska programmet
  • Inriktning
   • Bild och formgivning
  En 3D-modellerad gul figur dansar i en gul miljö på en spelkontroll med pennor i bakgrunden.

BESÖK OSS

Vill du veta mer om oss på LBS Kreativa Gymnasiet Kristianstad? Besök oss på Öppet hus eller som Elev för en dag så får du lära känna oss bättre. Välkommen!