Elev har VR-glasögon i rosa rum.

LBS Extended Reality

LBS Extended Reality är en spetsfördjupning som går att välja till i individuella valen för dig som läser Teknikprogrammet mot Spelutveckling eller App- och webbutveckling.

Så, vad får man göra?

Du får lära dig att designa och konstruera interaktiva VR/AR-miljöer. 3D-grafik, ljuddesign och programmering blandas med projektarbetsmetodik under problemlösande arbetsformer som simulerar faktiska arbetsförhållanden i de olika branscherna.

Våra skolor är utrustade med modern VR/AR-teknik och kompetenta lärare som hjälper dig ta nästa steg mot ett yrke inom ämnet. Fördjupningen är en utmärkt ingång för dig som inte nödvändigtvis tänker dig en framtid inom spelindustrin utan som föreställer dig en bredare ingång till att arbeta med VR/AR.

Snabbt växande bransch

Fördjupningen LBS Extended Reality är en spetsinriktning som ger dig möjligheten att bredda ditt kunskapsområde genom att arbeta med VR/AR. VR/AR är en snabbt växande framtidsbransch som redan omsätter miljarder dollar årligen med breda användningsområden inom såväl spel, arkeologi, byggnation, tillverkningsindustri, sjukvård och utbildning för att bara nämna några.

Exempel: Promenera i gamla Uppsala år 650 e.kr

Med hjälp av VR och AR är det numera t.ex. möjligt att promenera runt och upptäcka Gamla Uppsala så som forskarna tror att det såg ut runt omkring år 650 e.Kr.

Har du nyligen åkt i en ny Volvo så har du fått uppleva AR/VR-funktioner som t.ex. påverkar bilens säkerhet och möjlighet att upptäcka gångtrafikanter, djur och cyklister. Men långt innan att det att bilen lanseras så sker en rad olika saker där bilen skall testköras i både virtuella och fysiska testmiljöer. I dessa miljöer används numera i hög utsträckning just VR/AR för att minimera kostnader och effektivisera produktionen.