×
 

Hoppa till innehållet

OM LBS KREATIVA GYMNASIET KALMAR

I över 30 år har vi utbildat elever att ta sig an framtidens kreativa branscher inom spel, media och programmering. Nu startar vi i Kalmar till hösten 2025!

På LBS Kreativa Gymnasiet kan du förvänta dig en gedigen utbildning inom ditt intresse, tillsammans med andra som delar det. När du öppnar dörrarna till LBS vill vi att du ska känna kreativitet sippra genom dina ådror, där du tillsammans med framtida vänner tar dig an kreativa utmaningar.

Här kan du läsa Estetiska programmet eller Teknikprogrammet med flera spännande profiler. Vi har engagerade lärare med samma intressen som dig, som vill att du ska lyckas under din gymnasietid.

Vårt mål är att du ska ha tre riktigt roliga gymnasieår där du utvecklas och utmanas men också får möjlighet att engagera dig i olika elevaktiviteter som LAN, awards och gamejams – varmt välkommen att bli LBS:are!

Träffa oss!

LBS Kalmar startar höstterminen 2025. Vi kommer arrangera öppna hus under höst- och vårterminen 2024/2025. Varmt välkommen att träffa oss och ställa dina frågor om LBS!

Elever leer mot kameran och ritar tillsammans vid ett bord.
 • Jag har alltid varit intresserad av hur spel blir gjorda, så LBS kändes som ett väldigt självklart val för mig.

  Ella Elev

VANLIGA FRÅGOR

Här har vi samlat vanliga frågor och svar om vår skola. Har du andra frågor är du varmt välkommen att kontakta oss.

 • Du som vill ansöka till LBS Kalmar och bor i Kalmar, Borgholm, Mönsterås, Mörbylånga, Nybro eller Torsås gör det via gymnasieantagningen Kalmarsund. Om du bor i en annan kommun ansöker du via din hemkommuns gymnasieantagning.

 • Efter att du får din preliminära gymnasieantagning på våren har du möjlighet att göra ändring i din gymnasieansökan. Varje region har olika datum för när du kan göra denna ändringen, perioden kallas för omval. Om du vill ha hjälp med att ändra om i ditt tidigare gymnasieval rekommenderar vi dig att du vänder dig till din SYV på din grundskola.

 • Vill du räkna ut vad du har för meritvärde kan du göra det på Gymnasiekoll.se. Där finns en räknare som enkelt hjälper dig att räkna ut din meritpoäng. Du kan även läsa mer om vad meritvärde är på sidan.

 • Förutom behörighetskraven finns inga lägsta krav på poäng för programmen, utan det beror på vilka andra som söker det året. På en utbildning med t.ex. 30 platser kommer de 30 med högst poäng in. Medelpoängen är medelvärdet av meritpoängen de 30 personerna har. Antagningsgräns är den lägsta poäng någon kom in på det året.

 • Du kan kontakta vår rektor eller studievägledaren för frågor om att byta till oss.

 • Ja, LBS Kreativa Gymnasiet är en fristående skola som ägs av AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag. Totalt driver AcadeMedia drygt 140 gymnasieskolor i Sverige.

  Vad är en friskola?

  En friskola drivs av en annan ägare än en kommun eller ett landsting. Alla AcadeMedias friskolor är helt kostnadsfria. Alla har möjlighet att söka till en friskola, oavsett var man är folkbokförd. Ansökan och antagning av elever sker på samma sätt som på en kommunal skola. Friskolan har samma rättigheter och skyldigheter som andra skolor, vilket till exempelvis innebär att de, bland annat, följer skollagen när det gäller betygssättning.

 • LBS är en förkortning för Ljud- och Bildskolan.

VÅRA AWARDS

 • LBS E-SPORT AWARDS

  Varje år hålls LBS E-sport League som slutligen avgörs under E-sport Awards. Lagen får vara proffs för en dag medan de slåss om medaljerna.

  LBS e-sport awards logga.
 • LBS GAME AWARDS

  Ett event där vi hyllar våra spelgrafiker och spelutvecklare. Bidrag lämnas in till en jury som på kvällen för eventet korar vinnarna.

  LBS game awards logga.

MASTERCLASS

Masterclasses är det vi kallar våra gästföreläsningar, workshops och möten med branschen. Vi bjuder in personer som arbetar i eller studerar mot branscher relaterade till våra utbildningar. På så vis får du som elev inblick i arbetslivet och verklighetsförankring i din utbildning.

Elev står och pratar framför klassen och presenterar ett spel på storbildskärm.