×
 

OM LBS KALMAR

I 30 år har vi utbildat elever att ta sig an framtidens kreativa branscher inom spel, media och programmering. Nu startar vi i Kalmar till hösten 2024!

På LBS Kreativa Gymnasiet kan du förvänta dig en gedigen utbildning inom ditt intresse, tillsammans med andra som delar det. När du öppnar dörrarna till LBS vill vi att du ska känna kreativitet sippra genom dina ådror, där du tillsammans med framtida vänner tar dig an kreativa utmaningar.

Här kan du läsa Estetiska programmet eller Teknikprogrammet med flera spännande profiler. Vi har engagerade lärare med samma intressen som dig, som vill att du ska lyckas under din gymnasietid.

Vårt mål är att du ska ha tre riktigt roliga gymnasieår där du utvecklas och utmanas men också får möjlighet att engagera dig i olika elevaktiviteter som LAN, awards och gamejams – varmt välkommen att bli LBS:are!

Träffa oss!
LBS Kalmar startar höstterminen 2024. Vi kommer arrangera öppna hus under höstterminen 2023 och vårterminen 2024. Varmt välkommen att träffa oss och ställa dina frågor om LBS!

 • Jag har alltid varit intresserad av hur spel blir gjorda, så LBS kändes som ett väldigt självklart val för mig.

  Ella Elev

VANLIGA FRÅGOR

Här har vi samlat vanliga frågor och svar om vår skola. Har du andra frågor är du varmt välkommen att kontakta oss.

VÅRA AWARDS

 • LBS E-SPORT AWARDS

  Varje år hålls LBS E-sport League som slutligen avgörs under E-sport Awards. Lagen får vara proffs för en dag medan de slåss om medaljerna.

  LBS e-sport awards logga
 • LBS GAME AWARDS

  Ett event där vi hyllar våra spelgrafiker och spelutvecklare. Bidrag lämnas in till en jury som på kvällen för eventet korar vinnarna.

  lbs game awards logga

MASTERCLASS

Masterclasses är det vi kallar våra gästföreläsningar, workshops och möten med branschen. Vi bjuder in personer som arbetar i eller studerar mot branscher relaterade till våra utbildningar. På så vis får du som elev inblick i arbetslivet och verklighetsförankring i din utbildning.

Elev står och pratar framför klassen