Elever med VR headset i rosa rum.

Vi hoppas på 2025!

Pågrund av en fördröjd process kommer vi tyvärr inte kunna öppna LBS Kreativa Gymnasiet i Kalmar till hösten. Däremot hoppas vi på skolstart 2025.

Sedan starten i Varberg 1993 har LBS fortsatt att växa genom att öppna flertalet skolor i hela södra Sverige och i mer än 30 år har vi kunnat erbjuda utbildningar i framkant inom teknik och estet. Det var därför en självklarhet att fortsätta vår utveckling genom att öppna ännu en skola detta år, i Kalmar. Tyvärr blir det inte alltid som man tänkt sig och denna gång tog saker längre tid än vi hade räknat med.

Vi är därför ledsna över att behöva meddela att det inte är möjligt att öppna skolan till hösten. Vi hoppas dock på att öppna i augusti 2025 istället, så om du börjar gymnasiet först nästa år kan du fortsätta hålla ögon och öron öppna!

Vad händer för dig som sökt oss?

LBS Kalmar kommer då försvinna från din ansökan men övriga val finns självklart kvar! Under omvalet 24/4-15/5 har du möjlighet att omprioritera ditt val eller lägga till nya skolor. I Kalmar finns flera alternativ om du vill läsa estetiska- eller teknikprogrammet och i Växjö finns LBS med exakt samma utbud som LBS Kalmar. Prata med din SYV på grundskolan så hjälper de dig med omvalsprocessen, oavsett vilken skola du beslutar dig för. Bor du i Kalmar hittar du mer info på kommunens webbsida.

Lycka till!

Läs fler nyheter